Што ви ја исцрпува енергијата?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
Мммм карање во празно и некогаш досадата. Кога сум приморана да бидам каде што не сакам да бидам, со луѓе со кои што не сакам да бидам. А луѓе што ми ја исцрпуваат енергијата... малку се, мноооогу малку и тоа во одредени моменти и ситуации. Најчесто сама си ја исцрпувам енергијата со многу мислење за непотребни работи.

Монотонијата, самотијата и досадата... не само што ме трошат туку и полека ме убиваат.

Околу енергетските "вампири", сметам дека некои знаат дека ја црпат енергијата, тоа им е целта, да надвладерат, што би покажало дека се посилно, наводно...

А тоа дали ние за нив сме иста така црпачи, мислам дека не, всушност тие ни ја насетуваат енергијата и наогаат начин да ја превземат, најчесто со привлекување внимание, што води до намалување на нашата свесност и перцепција за останатите работи околу нас и автоматски се губи балансот. Многу е тешко да се исконтролира таквата ситуација. А оние кои на прв поглед личат позитивни, немора да значи дека се...тоа го прават можеби баш со цел да се привлече вниманието...

А мене ми ја црпат енергијата луѓе кои секогаш нешто не им одговара, исфрустрирани без некои причина, наметливи и слично....долга е листата

Како што можат да ми ја исцрпат енергијата болката, тагата, отсуството на одредени личности и далечината, не може никој и ништо друго...

Единствено нешто што во моментов ме исцрпува највеќе е грипов...целава сум ко ...леле па ни неможам да се опишам:kesa:

Недоволно едуцираните луѓе со кои секој ден се среќавам, луѓе што пробуваат да ми се мешаат „у штипки„. Оние кои што се месари, а мислат дека се сликари.
Едноставно почнува да ми прска главата и неможам да се поднесам таков, без енергија. После тоа неможам ништо да направам како што треба, ми требаат неколку саати одмор, да го пуштам мозокот на пасење и да одморам од глупи луѓе

Во моментов самата себе најмногу си ја одземам енергијата и тоа страшно многу ме нервира,што уште дополнително ме празни.
А инаку,емотивно празни луѓе,себични луѓе,незаинтересирани,полни со себе...секој ден се соочувам со такви,ме повредуваат,а со тоа ми ја празнат енергијата.Исто и луѓе кои постојано се жалат за нереални проблеми...мене ме полнат со негативна енергија за сметка на нивната жутна минута да помине...итн итн...

Енергијата ми се одзема после секс, после билдање или добри 3-4 партии фудбал. После тоа цел ден не сум како што треба... т.е не сум вистинскиот јас:)

Еднаш едно момче умно...кое за жал се самоуби пееше: Рутината јако гризе..и амбициите се ниски...(Joy Division):pipi:
Е тоа ме убива и ме цица енергетски! Инфериорност на секое поле!:toe:

Во последно време не дозволувам, конкретно за луѓето, да ми ја цицаат мојата енергија. Со текот на години научив како да ја контролирам и во големиот број случаи да си ја чувам само за себе. А ако веќе некој успее да ме истроши тоа мора да е или крајно напорен или крајно досаден човек.

Zivotov mi ja crpi i dava energijata...se sto e okolu mene! Lugeto, vakvi ili takvi, bliski ili dalecni, energetski vampiri ili ne, jas, emociite, cuvstvata, situaciite...istite luge sto vo eden moment moze da me dovedat do sostojba na iznemostenost vo naredniot moze da me vivnat do oblacite..Zosto e toa taka?NEZNAM...Mozebi e do mene i mojata energija! Procesot e obostran..Na ti go daj mi go:smir:

Ми ја црпат енергијата едни суштества.
Имаат 4 екстремитети и орган кој произведува артикулирани звуци.
А, и една супстанца во горниот дел на телото, сива и заебана.
Чинам, луѓе се викаа.:nesum:

Глупоста!Нема понапорна работа од тоа да му објаснуваш нешто очигледно на тотален морон.

..школоно :pos2::pos2:
...едноставно ме изморува се она кога ќе се присетам дека се она околу мене се врти и се е едно исто секој ден...едноставно расипаната плоча на мојов живот..која се надевам ќе успеам да ја сменам...сите ониее расправии со кои залудно се троши енергијата..со која ипак ништо никој не ми докажал..а и никој не ме разбира..едноставно ко за ветар да сум зборела...потоа сета онаа неправда..онаа злоба која се наоѓа околу мене...х(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom