Што ви е најчудно во сонот?

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување
Често сонувам на англиски, а и сестра ми ми вели дека сум зборувала англиски спиејќи и тоа подолго.

Najcudno e toa sto mnogu pati gubam vrska so realnosta , pa sonot go dozivuvam ko realnost .. taka se custvuva , taka se dozivuva , ko realno ..

Pa obicno sto mi se slucuvao u teko nadeno, ili nesto so zna deka kemi se sluce ili sakam da mi se sluce go sonuvam.
Malce cudno mi e so ponekogas s budam, a mislam deka uste sonuvam(kako da sum vo sono uste)
Ili pak, bratuceda mi si ima praveno muabet somene dodeka mesecaram, a ona mislila deka sum budna.I cudno mi e kako moza, jas sigurno sum sonuvala nesto drugo, a taka svesno da si pravam muabet i da i vrakam na postavenite prasanja i da se nadovrzuvam na muabeto.I sabajleto me pita nesto od tava so sme go govorle, i jas nisto ne pamtam.I tekna i deka si pravila muabet so mene dodeka mesecaram!Ama sepak cudno e.

Ili pak, bratuceda mi si ima praveno muabet somene dodeka mesecaram, a ona mislila deka sum budna.I cudno mi e kako moza, jas sigurno sum sonuvala nesto drugo, a taka svesno da si pravam muabet i da i vrakam na postavenite prasanja i da se nadovrzuvam na muabeto.I sabajleto me pita nesto od tava so sme go govorle, i jas nisto ne pamtam.

И ја си праву муабет додека спију, а после ништо не се сеќавам :toe: Само не се шетам низ соба или нешо, туку само си збору :raz:
А, мене у с'н многу лесно можат да ме изнервират, често се буду изнервиран од некои личности и после се ми иде на карање :angry1: а ако па и некој ми се каче на глава и почне да ме замара на сабајле рано со некои безвезе муабети, јој тешко нега :violent1:

Чудно ми е што толку е се реално ко навистина да се случува понекогаш ја осеќам болката стравот , сум се будел со солзи ќе сонувам нешто па ќе започнам да сонувам нешто друго стварно нз

Тоа што кога е некој убав сон обично знам дека не е вистина па дури и можам да ги контролирам настаните, што ретко се случува кога сонувам безвезен сон со некои скери фацки (ретко среќа...ама вредно xD) тогаш ако почувствувам дека е само сон убаво ми е кога ќе ги `победам лошковците` или да се разбудам со сила, но кога не можам обично осеќам како паѓам надолу и кога ке се разбудам се будам парализирана :toe: Кога собирав материјал за проектната по психологија баш ја прашав таму жената што беше психолог и ми вели дека тоа било нормална појава и на тоа човек морал да се навикне :Ѕ

Кога сонувам, често сонувам места, локации, планини..
и токму некои делови од сонот, сосема небитни и незапамтливи.. ги среќавам во реалниот живот, и кога ќе одам на пр. на некое место за прв пат.. и веднаш ми доаѓа слика како веќе да сум била еднаш тука.. а тоа всушност сум го видела во сонот.
Интересно е тоа што тие делови, небитните ми се исполнуваат..
И чудно ми е зошто понекогаш еден ист сон го сонувам повеќе пати, со истите лица и случки.. но јас сум на различна возраст :toe:

Toa shto poveketo sonovi sum sigurna deka mi se imat slu4eno prethodno ili prethodno sum gi sonuvala... Ili toa shto nastanite se zbunuva4ki...

Кога сонувам, често сонувам места, локации, планини..
и токму некои делови од сонот, сосема небитни и незапамтливи.. ги среќавам во реалниот живот, и кога ќе одам на пр. на некое место за прв пат.. и веднаш ми доаѓа слика како веќе да сум била еднаш тука.. а тоа всушност сум го видела во сонот.
Интересно е тоа што тие делови, небитните ми се исполнуваат..
И чудно ми е зошто понекогаш еден ист сон го сонувам повеќе пати, со истите лица и случки.. но јас сум на различна возраст :toe:
Исто така и мене ми се има случувано некои места или личности што за прв ги сретнувам да ми изгледаат како веќе некогаш да ги имам сретнато.

Чудно ми е ме бркаат ама ја сум како вкочанет и се движам многу бавно како полжав и страв ми е да не ме фанат, сонов е лудница :pos:

Сонувам секакви глупости и у боја и црно бело, уживам додека сонувам... сонот е единственото нешто кое ме води надвор од реалноста :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom