Што ви е најчудно во сонот?

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување
Најчудно е кога сонуваш блиска личност а нејзиниот физички изглед нема никаква допирна точка со физичкиот изглед во „реалноста“ и кога само еден чекор или потег знаат запрепастувачки да ја променат лонгитудата и латитудата на лендскејпот :вонзем:

Сонувам дека сонувам,Сонувам дека разговарам на тел.и кога се будам тел.ми е во рака. И ред др......

Имам слушнато дека додека сонуваме, во сонот не можеме да читаме (весник,книги и др. ствари) ваљда зошто не е активиран делот од мозокот кој служи за читање...стварно незнам..не ни сум имал шанса да читам нешто во сон али ваљда некад ќе имам па ќе пишам дали е стварно тоа или не....

Имам слушнато дека додека сонуваме, во сонот не можеме да читаме (весник,книги и др. ствари) ваљда зошто не е активиран делот од мозокот кој служи за читање...стварно незнам..не ни сум имал шанса да читам нешто во сон али ваљда некад ќе имам па ќе пишам дали е стварно тоа или не....

читам јас чат пат, и тоа на кинески

Најчудно ми е тоа што во соновите секогаш се наоѓам во густа шума, бегајќи од еден ист лик,човек. Секогаш ми се јавува прво тој сон, а подоцна редица од различни.

Најчудно ми е тоа што во соновите секогаш се наоѓам во густа шума, бегајќи од еден ист лик,човек. Секогаш ми се јавува прво тој сон, а подоцна редица од различни.
Ако го видиш у фаца не е чудо самиот да се видиш :)

Ако го видиш у фаца не е чудо самиот да се видиш :)
Да, ама јас никогаш во неговиот лик се немам видено себеси, секогаш го гледам него, младолик со бел тен, брчки само околу очите и црна коса.

Да, ама јас никогаш во неговиот лик се немам видено себеси, секогаш го гледам него, младолик со бел тен, брчки само околу очите и црна коса.
Овој да не е?
nyc_small.jpg

Неможам да сватам зошто некои сонови и некои места, локации ги сонуваме повеке пати... :unsure:
Јас дури си имам неколку места као летувалишта ми се. Едно е на езеро друго на море трето на река. [emoji3]

Јас дури си имам неколку места као летувалишта ми се. Едно е на езеро друго на море трето на река. [emoji3]
Убаво си имаш дестинации без туристички агенции. Кул. (y)

Тоа што никогаш не се сеќаваш како всушност започнал сонот.
не се сеќаш ни како ти започнал животот. По кажување некој од родители... ама мож и тоа е сценарио како во сон. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom