Работев во ЈУМЦСР- Скопје релативно кратко, две години и на оваа тема речиси сум експертка.
Сите парови кои дошле на „разгледување“ во мојот стручен тим, завршиле лошо а најголеми жртви се децата.
Илјадници Мајчички трчаат да се разведат од Татичко кој ги запоставува и речиси сите се иста приказна т.е. доаѓаат две недели пред да побараат развод, се информираат за се и по две недели тури по невладини организации се враќаат со готова тужба во која 95% се повикуваат на семејно насилство кое при првите посети на нашите канцеларии не го ниту спомнале. И тука почнува „кругот“, 1. Барање за...
Како личност инволвирана во страшни разводи каде жртви се секогаш децата, препорачувам :
1. ПРАВЕТЕ ПРЕДБРАЧЕН ДОГОВОР - во кој прво на листата ќе биде заедничкото родителство. 99% од разведените се уценуваат преку децата. 2. Набројте во предбрачниот договор кој со колку влегува во бракот и чии родители колку придодале ( ќе ми заблагодарите ако недај Боже треба да се разведувате )
3. Кредитите за недвижност ако ги земате - задолжително жирант со еднаква одговорност да е сопружникот.
4. Ако е можно, поделете ги ратите на кредитите со траен налог.
5. Ставете забрана за задолжување без...
компјутерџиите се асоцијални или се социјализираат само со други компјутерџии, цел ден се на компјутер и свеста за реалноста им е извртена, не се комуникативни или комуницираат само на теми кои им се работа, некои одат во теретана ама воглавно се дебељушкасти и со лоши навики, муабетите им се екстремно ограничени и тоа во голем процент околу работата, да набројувам уште
Женска ти ако те оставила за некој ваков како што го опиша тогаш знај дека платичето од 2000 евра е неговата најголема позитива, а таа само си кажала која и цената на пазарот на жени.
Има една хрватска песна, од килтниот филм , "Tko pjeva zlo ne misli ", не е лошо и филмот да се гледа, а еве хо текстот
Moja je zenica pticica selica
rado menja dom
cas grli jednoga pa onda drugoga
ljubi dusom svom.
Ljudi mi sapucu da trpim papucu
i na glavi rog
ljubiti bliznjeg to zenica brine se
jer ona voli to.
U gaju tom kukavica kuka,
bez decka bit svakoj je curici muka
ma bio on suh ko komarac
kakav je takav je,
scepaj ga, nedaj ga
jer je muskarac.
Патем песната е од пред 100години, а во ехЈу ја изведуваше и Чолиќ и Корни група и други
ова е проблемот кој мене и жените денес не погаѓа. дечињата што растеа со плејстејшн додека мајките им бараа нов дечко, станаа програмери. луѓе што ќе загубат два часа во барање на „лажни профили“ наместо да станат од лап топ, да излезат надвор и да научат да се социјализираат, комуницираат, да се однесуваат со вистински реални човечки суштества. недостатокот на мажественост станува малигна болест, и најверојатно ќе ескалира ова и понатаму
Автоматски споено мислење:
станете од лап топ, цел нов храбар свет има надвор од детската соба и манџите на мама
Препорака од мене,почни да одиш на планинарски тури со друштвото I love Hiking i мислам дека ќе го најдеш тоа што го бараш бидејки има еден куп и мажи и жени што се сами:
I love hiking - group Macedonia, Skopje. 26 900 meeldimist · 600 inimest räägivad sellest · 39 inimest on siin käinud. A group of mountain association founded in 2012, was established in order to...
Препорака од мене,почни да одиш на планинарски тури со друштвото I love Hiking i мислам дека ќе го најдеш тоа што го бараш бидејки има еден куп и мажи и жени што се сами:
I love hiking - group Macedonia, Skopje. 26 900 meeldimist · 600 inimest räägivad sellest · 39 inimest on siin käinud. A group of mountain association founded in 2012, was established in order to...
... ако е вистина тоа што го напишала, а не само да привлече внимание, тоа се психолошките трауми од детството поврзано со тепање кои се манфестира во покасниот период со задоволство, тоа е одбранбениот механизам на телото додека била мала да опстане од тепањето, али тоа е друга тема!
Како 35 годишна со стабилно работно место, диплома и приходи ( сеуште живеам со моите ) се соочив со проблем. Не можам да дејтам невработени, ниски, без...
Вака излегува дека на Фемина посериозно се дискутира отколку на овој форум каде овде добиваш само и САМО сеирџиско-иронични одговори од највеќе 10-ина членови кои меѓусебно учествуваат на вакви теми од кои повеќето имаат дупли јузери. Штом некој нов член се обиде да „пркне" веднаш на сцена стапуваат како уиграни да те исмејуваат или ако имаш среќа само да те демантираат или да го негираат твојот одговор ама нема шанси ти да си за нешто во право пошто овде ќе ти ги кажат сите одговори. Пошто штом си нов член на форум ти немаш појма како се разговара па „ние овде ќе ти покажеме" како треба.
Вака излегува дека на Фемина посериозно се дискутира отколку на овој форум каде овде добиваш само и САМО сеирџиско-иронични одговори од највеќе 10-ина членови кои меѓусебно учествуваат на вакви теми од кои повеќето имаат дупли јузери. Штом некој нов член се обиде да „пркне" веднаш на сцена стапуваат како уиграни да те исмејуваат или ако имаш среќа само да те демантираат или да го негираат твојот одговор ама нема шанси ти да си за нешто во право пошто овде ќе ти ги кажат сите одговори. Пошто штом си нов член на форум ти немаш појма како се разговара па „ние овде ќе ти покажеме" како треба.
...не си во право, на Фемина, тие членови кои не им се по терк, било тазе или постари членови ако не им одговара муабетот т.е. коментарот со брзина на светлина ги банираат, ама не од темата, туку за век вековима од форумот, затоа ти изгледаат конструктивни зошто се по ќеф на модераторките и админките кои се како црн висок плашт со срп во рака, а нешто им се спротиставуваш- цаааак со српот, и јас бев таму член не им бев по терк со нивните мислења, селективно све што е испод нивно ниво е задржано, све друго што е над нив по квалитет веднаш ги елиминираат и да не прекршиш правило ќе ти најдат причина, најлош форум без никаква слобода и дискриминација во секоја сфера!
...не си во право, на Фемина, тие членови кои не им се по терк, било тазе или постари членови ако не им одговара муабетот т.е. коментарот со брзина на светлина ги банираат, ама не од темата, туку за век вековима од форумот, затоа ти изгледаат конструктивни зошто се по ќеф на модераторките и админките кои се како црн висок плашт со срп во рака, а нешто им се спротиставуваш- цаааак со српот, и јас бев таму член не им бев по терк со нивните мислења, селективно све што е испод нивно ниво е задржано, све друго што е над нив веднаш ги елиминираат и да не прекршиш правило ќе ти најдат причина, најлош форум без никаква слобода и дискриминација во секоја сфера!
...не си во право, на Фемина, тие членови кои не им се по терк, било тазе или постари членови ако не им одговара муабетот т.е. коментарот со брзина на светлина ги банираат, ама не од темата, туку за век вековима од форумот, затоа ти изгледаат конструктивни зошто се по ќеф на модераторките и админките кои се како црн висок плашт со срп во рака, а нешто им се спротиставуваш- цаааак со српот, и јас бев таму член не им бев по терк со нивните мислења, селективно све што е испод нивно ниво е задржано, све друго што е над нив по квалитет веднаш ги елиминираат и да не прекршиш правило ќе ти најдат причина, најлош форум без никаква слобода и дискриминација во секоја сфера!
Јас лично не видов ништо лошо во разговорите од Фемина што ги испрати @Смртта
Едноставно отворено се разговара за проблемот на жените после 30-та година каде искрено се отвораат и се праќаат искрени одговори наместо исмевање и критикување.
Секој форум има некакви недостатоци но битно е да се процени со каков профил на луѓе се допишуваме. Дали твоето потрошено време е вредно да се потроши за некој кој не го заслужува? Или ќе го трошиш онаму каде што ќе те исполнува духовно.
...па форум е за забава, ако нема мрчатори, тогаш не е интересно нели, монотоно, не треба да ти објаснувам ја вкуси и ти неправдата на Фемина како те сјебаја, а беше активна и коректна, ама попаметна од нив и Цккк, ти ја банираа ИП адресата, такоџе и мене, ама имаше една членка ќе ти текне која, многу борбена и како да кажам зависна од коментари на Фемина, а и врло паметна рака на срце, ја банираа без вистинска причина, оти нели попаметна од тие три,четири модераторки и админки, ги даде на суд за малтретирање на социјални мрежи и јавна дискиминација, ја вратиле назад, нема заебанција, ќе им го затвореше форумот!
Јас лично не видов ништо лошо во разговорите од Фемина што ги испрати @Смртта
Едноставно отворено се разговара за проблемот на жените после 30-та година каде искрено се отвораат и се праќаат искрени одговори наместо исмевање и критикување.
Секој форум има некакви недостатоци но битно е да се процени со каков профил на луѓе се допишуваме. Дали твоето потрошено време е вредно да се потроши за некој кој не го заслужува. Или ќе го трошиш онаму каде што ќе те исполнува духовно.
.... е па ти најде една ластовица, во цело јато! Толку се исфрусирани модераторките и тие две админки што додека не кажеш дека бело е црно нема да те остават и ќе те банираат целосно, ако ти со години си придонесувал на форумот, ќе те скинат како круша!
а и врло паметна рака на срце, ја банираа без вистинска причина, оти неи попаметна од тие три,четири модераторки и админки, ги даде на суд за малтретирање на социјални мрежи и јавна дискиминација, ја вратиле назад, нема заебанција, ќе им го затвореше форумот!
...па форум е за забава, ако нема мрчатори, тогаш не е интересно нели, монотоно, не треба да ти објаснувам ја вкуси и ти неправдата во Фемина како те сјебаја, а беше активна и коректна, ама попаметна од нив и Цккк, ти ја банираа ИП адресата, такоџе и мене, ама имаше една членка ќе ти текне која, многу борбена и како да кажам зависна од коментари на Фемина, а и врло паметна рака на срце, ја банираа без вистинска причина, оти неи попаметна од тие три,четири модераторки и админки, ги даде на суд за малтретирање на социјални мрежи и јавна дискиминација, ја вратиле назад, нема заебанција, ќе им го затвореше форумот!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.