Што сакате повеќе:електрична или акустична гитара?

• Креатор на темата Креатор на темата moskva_bojan
  • Време на започнување Време на започнување
Jas poveke sakam elektricna.Onaka po jako e.I akusticna e ubavo da slusas ama po ubavo mi e elektricna.

Абе незнам како можете да ги споредувате електрична и акустична гитара. Два различни поими. Секоја служи на свој начин. Има моменти кога ти треба едната и обратно.

Акустика - најдобра за забавиво парк и слично, а Електрична за настапи
Мене повеке ми лежи акустика

Имам акустична...добро сочувана...ми остана само тоа од Брат ми...
Немам појма колку свирки има претрпено...не би ја мењал за ништо...
ДЕФИНИТИВНО АКУСТИЧНА!

Јас се сложувам со HDG... и ја имам акустична и што има претрпено само она знае :party2:

акустична дефинитивно RESPECT

Pa vaka sea..Se si ima svoja ubavina, ne bi mozel da se odlucam megju akustika i elektrika :D Akusticnata moes da ja sviris kaj sakas. Na izlet,na odmor , bilo kade zaso ne i treba pojacalo...Elektricnata pa ima milion boi i mn po div ton taka da nemozam da se opredelam za edno nesto..i Dvete RULZ! :D

-=}{VLATCHE}{=- напиша:
Собрано друштво во кругче, оган, пиво (вино) и една акустична гитара :zlo:
И јас сум за тоа:smir:

Искрено повеќе ја сакам електричната...

А зошто?

Тремоло рачката....прво тоа, потоа тепингот (може тепинг и на акустична ама не личи на ништо), бесконечните можности за хамерони, пулофи и триста чуда и глупости (иако ги може и на акустична, ипак како што рече Месаја по ќеиф прави нели)....

Која кретенчина сум бил брееееееееееј...

Си демантирам постоф шо ќе дојде под овој. Не го менам, пошо ќе нема ефект. :)

Значи, шо сакам поише?

Симпл, нишо, сакам општо гитара, дали класика со пластични жици, или електрична, не е битно... Само гитара да е. :)

Земи ти слушај Steve Vai, Steve Rai, Santana, Satriani ....
Па да видиш што прави електриката

Електриката е во ред ама, од овие горе набројаните(за Сатријани не знам) се мајстори и на електрична и на акустична ако ја знаеш Roud Mood од Стиви Реј Вон ќе приметиш дека за него нема некоја голема разлика дали свири на елекрична или акустична така да нема некое правило за електриката, може да се каже дека има мала предност електричната заради различни звуци и додатоци... они се мајстори на гитара и не делат елекртрична и акустична..

Лично преферирам Електрична.....

електрична дека може повеќе техники да се научат, ама ако се владее и акустичната е тогаш си ѕвер:vozbud: дека нели сите знаеме на електричната се прикриваат повеќето грешки и полесна е за свирење

Зависи како сум расположена во моментот.Некогаш сакам електрична некогаш акустична.Ама многу повеќе слушам електрична поради брат ми.

Акустичната ја сакам повеќе во романтични и релаксирачки моменти, а електр. кога сакам да слушам појака музика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom