Што ни останува на крајот од денот?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Da se nadevam deka utresniot ke bide podobar, pozabaven i povesel i da se potsetam deka na krajot sekogas so mene ostanuva toj, moite prekrasni drugarki i moeto semejstvo. I srekna sum :wink:

Сонот и надежта. Сон за тоа што го посакуваш, и надеж дека можеби следниот ден ќе биде токму тогаш кога тоа ќе се исполни :)

Na krajot na denot... sfakam deka i utre ke me mrzi da odam na fax... pokraj toa razmisluvam i doagam do strasen zaklucok deka brzo mi pominuva zivotov. Sfakam deka lugjeto sto gi sakam ne gi gledam dovolno, deka pominal uste eden den od mojot zivot a jas ne go pocituvav dovolno i dozvoliv da mi pomine bescelno so bezvezno skitanje po ulici i lazna nadez deka od ''utre'' stanuvam poseriozna i odgovorna licnost. Totalno pomracuvanje. Sekoj kraj depresira pa taka i krajot na denot.

Бидејки работините денови (Пон-Пет) си идам пкасно дома накај 23:00 - 00:00 од тренинзи изморен вечерта и ништо не мислам само да се расоблеком да си легнам и да си размислувам утре како ке ми помине и шо план ке имам утре тоа е.

Да си поминам убаво со гостите вечер и да си легнам задоволна и постара една година:kesa:

На крајот од денот останувам со надеж дека утре ќе биде подобро..:toe:

На крајот од денот обично размислувам за се што се случило дента, за се што сум разговарала и научила, а во исто време се обидувам да го испланирам следниот ден и да ѕирнам и во некои од задутрешните, да согледам што ќе се изроди од денешните настани...и така до несоница:toe:

На крајот од денот единствено ми преостанува да се кутнам во кревет да размислувам за настаните што се случиле дента и да си направам план како ќе го поминам утрешниот ден :smir:

Размислував темава да ја отворам во Философија и психологија, но мислам дека ако отворам уште некоја тема таму ќе ме натепаат :), па се одлучив да ја проширам и поедноставам малку темата.

Што ви се случува на крајот од денот?

Кога доаѓате дома, изморени, легнувате да спиете и ви прелетува некоја идеја за животот, за вас, за тоа како вие и животот функционирате заедно, за луѓето што ги љубите и итн.

Кој е најчестиот заклучок?

Дека сте среќни и задоволни?
Дека треба нешто да смените?

Или воопшто не сте ни способни да најдете време или пак да се замарате со ваквите прашања, како што со мене и моите емоции на крајот од денот?

Кога сме сами и нема потреба да се криеме од никој, освен можеби од сами себе.:smir:

На крајот од денот, кога доаѓам дома, прво се опуштам, слушам добра музика.
И откако ќе легнам, почнуваат вистинските проблеми. Размиуслувам што ќе биде утре, зашто не го направив тоа и тоа денес, како ќе испаднеше ако кажев ДА наместо НЕ и обратно. Колку ќе изгубев а колку ќе добиев ако постапев на другиот начин.
И заклучокот секогаш е еден ист. Среќен сум со одлуките, но следен пат ќе подразмислам два пати пред да направам нешто...

На крајот од денот ми остануваат само стравовите од утре, надежите за подобро утре и солзите кои само перницата ги познава.
од соништата одамна се одкажав, не се остваруваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom