Што му фали на Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Eve edna kratka lista:
Zelenilo, Parkinzi (besplatni), igralista, cista reka, asalen gradonacalnik, pmalce gubre, pomalce dupki etc.

jas mislam nisto..iako ne sum od sk..mi se bendisva gradot 10ka e:) barem za mene:)

-Катни гаражи во центар и населбите што гравитираат кон центар, поради зголемување на број на паркинг места.
-Хигиена пред се од граѓаните/селаните ( ѓубрето од дома треба да се фрла во контејнер, да не се исфрлаат секакви предмети додека се движите во возило или пеш, граѓаните/селаните да си ги чуваат своите примероци за биопсија во најразличен облик во себе, а не ги исфрлаат на јавни места или влезови, поголеми обиди да се прават при погодувањето на контејнерот со кесата итн... )
- Кејот ургентно да се среди од Мепсо до Ново Лисиче , што Пластик Менот Трифун во комбинација со Аеродромскиот Градоначалник никогаш нема да го направат :toe: . Аларова ја критикуваат ама во комбинација со Пенов беа одличен тандем за Скопјани, барем имаат оставено нешто позади себе.
- Да се среди целиот лев кеј на Вардар од Обединети Нации до Ново Лисиче
- Да се исфрлат сите автобуси што добар дел има служеа како барикади на Србите, Хрватите и Босанците во војните од 90-тите
- Да се блокираат сите нови градби што го гушат Водно и да се култивизираат патеките на Водно
- Сообраќајот да се доведе барем во класа на Истамбул, ако неможе повеќе, а тоа би значело:
- не е срамота да се застане на пешачки премин со автомобил
- пешакот не треба да клима со глава и да кажува фала кога ќе му се случи тоа,
- семафорот е правосилен исто како и ракијата што ја маваат тие што не го почитуваат
- сите комуникации помеѓу возачите се одвиваат со трепкачи и останати светла за обележување, пантомима е за во театар
- при било какви изненадни промени на правец, запирања и сл се дава сигнализација соодветна итн итн
- Телекабел и останатите кабловски оператори да си го средат сигналот, звукот им е катастрофален, а има и доста брум

Ова ми текна на прво делење :helou:

За почеток:
- да се подобри и модернизира јавниот превоз (катастрофа е , пред некој ден ќе загинеа луѓе возејќи се во автобус),
- да се дооформи плоштадот, срамота е ништо нема на него, како авионска писта е, најсличен е на оној во Тирана
- да се воведат приватни комунални служби, а не да биде само Комуналец (па тогаш ќе видиме дали е ѓубрето во Скопје заради нас граѓаните или заради некој што не си ја врши работата)....
И така...за почеток нека биде толку, а за понатаму има уште многу да се полемизира....

NA SKOPJE MU FALI PODOBRA INFRASTRUKTURA GRADOT E VO HAOS NA SEKOJ KOS SE GRADAT ZGRADI TOA NA NISO NE LICI
inrastrukturata na sk e dovolno dobra.ima shiroki ulici i bulevardi i shto-gode ulesnen trafik.ako iskash da vidish koshmaren trafik,trjabva da dojdesh v sofia ponedelnik sutrin.metro ne vi trjabva,skopjani,a i ne znam dali ima nujda i geologicheski uslovija zatova.gradskijat transport,obache ima kakvo da se jelae oshte:stari,razdrynkani avtobusi,mirishat na izgorjal dizel,a i ne e evtino-30den=0.50 E.a uslovijata ne otgovarjat na cenata.taka mislam.ne sum ot sk,ama mi e ubavo koga dojdam.ne znam zosh poweketo klupi pokraj wardar se iskrsheni,ama mora da se poprawat.poweke zeleno treba-drwe,cwekinja.stwarno ima duh wo skopje,ama i gjubreto treba da sobira i isfrla:)iskren pozdrav!

i edno super kafule ima pod zgradata na alsat-divan kafe.mnogu mi se dopadna tamu!ama toa e off topic. ;)))

Еден убав,гоолем скејтпарк.

Na Skopje sto mu fali?
Edna nuklearna, pa do temeli!

Кој ви е проблемот бре? Грл, кој ти е проблемот па тебе? Мислев дека размислуваш со тоа глаата. Треба Лејди Мајуш да дојде да го пофали Скопје? Ако ти не го сакаш и не сакаш да го смениш треба некој од Марс да се симне?
:pusk: За секој на кој не му се допаѓа Скопје.

И ако некој мисли нешто дека му фали, нека напише, а не само да сере против Скопје!!!!!!!!!!! :nerv:

За почеток:
- да се подобри и модернизира јавниот превоз (катастрофа е , пред некој ден ќе загинеа луѓе возејќи се во автобус),

Со ова се согласувам.Дефинитвно се потребни нови автобуси.

И треба да престанат со градење згради на секој чекор.Ќе почне да се гуши градот.

Друго не ми фали ништо посебно.Ако има уште нешто ќе допишам.

*За чистотата и хигиената,не може никој да се жали,оти за тоа самите ние сме си криви.Треба да почнат казни да се пишуваат,па после друга ќе биде приказната,ама ај тоа е веќе друга тема на разговор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom