Му фали на Скопје еден голем.....
Sidewalk.....
И во буквалната смисла и што е поважно и во небуквалната смисла....:wink:
Sidewalk.....
И во буквалната смисла и што е поважно и во небуквалната смисла....:wink:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
sinook напиша:На Скопје?Еден земјотрес,ама појак,да ги спои оваа и онаа страна на Вардар,малку да се раздвижат луѓево,се само мрши и трули лица..Е,да..може и Пиколомини да се врати,таман пред да стигне грипов..па се од почеток да се гради..
Посив,помедиокритетен град во овој миг не можам да замислам...дури ни во своите најлуди соништа..
Или еден ураган да ни "подарат" американците,не е во ред,и ние имаме што да рушиме овде..се уште..блјак..Скопје...
Како мислиш му фали душа? :raz:SeaGull напиша:Na Skopje mu fali mnogu, mnogu, stvarno mnogu za da bide edna metropola.
Ama, za da ne dolzam mnogu, PRVENSTVENO NA SKOPJE MU FALI DUSA.
Da, DUSA, zosto negovata dusa e izgubena mnogu odamna, ako voopsto i ja imalo nekogas. I, se somnevam dali nekogas ke ja ima povtorno.
Malo li e toa okolu chair,pa shutka,..Acid напиша:Му фали гето. :pishtoldz
Acid напиша:Како мислиш му фали душа? :raz:
Тебе да те прашам... Од Скопје ли си? Според мене Скопје има и тоа каква душа, а споредбата со градови со 20.000 жители не ти држи. Таму секој со секого се знае и сите ти се комшии. Каде и да се свртиш, може да си најдеш партнер за табла или да седнеш на клупи пред продавница со пиво во рака. Скопје е милионски град, динамичен, сите луѓе се во движење и ретко можеш да начекаш пријател за дружба.SeaGull напиша:Taka, fino lepo. Mu fali dusa kakva sto imaat Strumica, Ohrid, Bitola, Gevgelija ...
Za takva dusa zboruvam, i nema da pojasnuvam poveke. Ako ne me razbra, prosetaj malce niz drzavata, pa ke osetis i samiot.