Што му фали на Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Му фали на Скопје еден голем.....
Sidewalk.....

И во буквалната смисла и што е поважно и во небуквалната смисла....:wink:

na skopje mu faleshe edna dobra igrachnica dobi igrachnica epa sea mu fali ushe narodov da ima pari pa da bide super se

На Скопје?Еден земјотрес,ама појак,да ги спои оваа и онаа страна на Вардар,малку да се раздвижат луѓево,се само мрши и трули лица..Е,да..може и Пиколомини да се врати,таман пред да стигне грипов..па се од почеток да се гради..
Посив,помедиокритетен град во овој миг не можам да замислам...дури ни во своите најлуди соништа..
Или еден ураган да ни "подарат" американците,не е во ред,и ние имаме што да рушиме овде..се уште..блјак..Скопје...

Би сакал во Скопје да има поголеми згради,а не да се шири градот само само во две димензии.Фали висината.Многу ми е некако развелчен градот.Кога ќе видам во Белград како се збиени зградите,туга ме фаќа.

na Skopje mu fali....
coffee shop
headshop
hard rock cafe
hofbraeuhaus
schmausser metzger
aicher baeckerei
braeu stueberl
puff so crnkinji

malku poeticno zvuci ama moram da ve prasam dali mislite deka na Skopje mu fali ljubov???

Na Skopje mu fali mnogu, mnogu, stvarno mnogu za da bide edna metropola.

Ama, za da ne dolzam mnogu, PRVENSTVENO NA SKOPJE MU FALI DUSA.
Da, DUSA, zosto negovata dusa e izgubena mnogu odamna, ako voopsto i ja imalo nekogas. I, se somnevam dali nekogas ke ja ima povtorno.

sinook напиша:
На Скопје?Еден земјотрес,ама појак,да ги спои оваа и онаа страна на Вардар,малку да се раздвижат луѓево,се само мрши и трули лица..Е,да..може и Пиколомини да се врати,таман пред да стигне грипов..па се од почеток да се гради..
Посив,помедиокритетен град во овој миг не можам да замислам...дури ни во своите најлуди соништа..
Или еден ураган да ни "подарат" американците,не е во ред,и ние имаме што да рушиме овде..се уште..блјак..Скопје...

haha da puknes.

Abe da se zacistese malku prvo ne ke bese loso pa za gradenje posle.Bit-pazarot so carsijata epten smrdi,ko kineskiot kvart tuka u new york da e.
Ja mislam kafulcinja dosta ima,ne se zalete.
Eeee Kontraska,aj za tie so se doselile ok e da kazeme nemaat sodvetna kultura,da kazeme od vnatresnosta se neli::)
Ama tie so se rodeni vo Skopje vekje,deca mladi kako tebe,vas...
Tie se racunaat za pravi Skopjancinja neli, a poeke nego pola od niv se so nekoja "sklj" kako so ti ja narece kultura,ili BIG ZERO.
Prvo gjubreto pa kulturata ili obratno pa posle ke zborime za nad(do)graduenje na gradot

SeaGull напиша:
Na Skopje mu fali mnogu, mnogu, stvarno mnogu za da bide edna metropola.

Ama, za da ne dolzam mnogu, PRVENSTVENO NA SKOPJE MU FALI DUSA.
Da, DUSA, zosto negovata dusa e izgubena mnogu odamna, ako voopsto i ja imalo nekogas. I, se somnevam dali nekogas ke ja ima povtorno.
Како мислиш му фали душа? :raz:

Иако тешко би се наполнил, сакам да биде доизградена и другата страна на Градски. 30,000 - 35,000 барем да збира целиот стадион.

Acid напиша:
Како мислиш му фали душа? :raz:

Taka, fino lepo. Mu fali dusa kakva sto imaat Strumica, Ohrid, Bitola, Gevgelija ...

Za takva dusa zboruvam, i nema da pojasnuvam poveke. Ako ne me razbra, prosetaj malce niz drzavata, pa ke osetis i samiot.

Душа? Душа како што беше пред земјотресот. Кога имаше динамика, кога имаше боеми, кога имаше романтика, кога шетањето на кеј беше задволоство а не ко сега да ти е страв да излезеш у град у некои "квартови" НА скопје му фали многу љубов, како што рече сити, душа и малце повеќе да се среди ќе биде топ. На скопје му фали визија, а не да никнат згради и куќи кај ќе текне. На сопје му фали едниство, да се сакаме еден со друг и да се почитуваме, да делиме двор и кога ќе дојде пролетта да си седнеме на чај или на кафе во дворот додека децата си играат без да ги турам во мисла да не се некаде курват или дрогират. Скопје има ОГРОМЕН потенцијал да би меѓу најубавите градови барем во овој дел во европа, само малце повеќе внимание да биде обрнато.

SeaGull напиша:
Taka, fino lepo. Mu fali dusa kakva sto imaat Strumica, Ohrid, Bitola, Gevgelija ...

Za takva dusa zboruvam, i nema da pojasnuvam poveke. Ako ne me razbra, prosetaj malce niz drzavata, pa ke osetis i samiot.
Тебе да те прашам... Од Скопје ли си? Според мене Скопје има и тоа каква душа, а споредбата со градови со 20.000 жители не ти држи. Таму секој со секого се знае и сите ти се комшии. Каде и да се свртиш, може да си најдеш партнер за табла или да седнеш на клупи пред продавница со пиво во рака. Скопје е милионски град, динамичен, сите луѓе се во движење и ретко можеш да начекаш пријател за дружба.

Има секакви луѓе од сите националности, има студенти од секаде, новодоселеници... Скопје има душа да ги прими сите нив и пак да остане град за пример. Затоа немој да ми кажуваш дека Скопје бил град без душа. Во Битола 5 скопјани да дојдат ќе настане узбуна, не па да прими 30.000...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom