Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Detence koja ti bese poentava so ova....Toa e zatoa sto vo makedonija ima mnogu ovci, kako tebe!
haaa znaes so noviot zakon so go donesoa sega pred dva dena i ova e zabraneto da se pravi pred zgrada ustvari se plakja kazan 50 evra epa sea vidi kaj ke prais ti ajvar ako ja imas taa "srekja" da zivees vo zgradaE нема никој ни свети Грујо да ме спречи да печам ракија и домашно вино да правам со целото мое семејство. Аман бре, што ви е на вас? Казнувајте ги тие што продаваат ракија незаконски по пазари, ама зошто да забраните да се пече? Кај сме ние во Северна Кореја? Уште малку да не ќе забраните да се прават домашен ајвар, лутеница, туршија и чварки?
Патем, печењето македонска ракија и правењето македонско вино е дел од идентитетот на македонскиот народ, во кој Груески рече дека немало да се задира!
Не би рекол дека е баш така.Да кажеше кафани па да се сложам до некаде.Кога ке ми се најават гости идам у кооперација и купувам пијачка ко за неколку кафичи а да не праам муабет ако се запиеме:pos2:Многу некако ми е без врска, најповеќе алкохол се троши по дискотеки по кафулиња а не по малите маркети.
i ti taka razocarana se vrakjas za doma po pat ustramena poso nema sto da gi ponudis gostite i od tamu nekoe bate ke ti vikne EJ sakas da kupis alkohol?Јас против законов.
Прво јас не знам друга држава каде што постои ваков закон. Смешно е да се забранува алкохол за полнолетни лица после 19 часот. Лицето е веќе полнолетно и знае што прави, доволна беше и забраната за конзумирање на алкохол на малолетни лица (која што е само на лист запишана а во праксата ја нема).
Вака не можеш во продавница да купиш. А замисли ти доаѓаат гости и ти немаш алкохол винце, пивце ... и ќе речеш јебига законот нема кај да се купи.
Ако си решил да се напиеш значи продавници затворени и зимаш парите одиш во некој кафич, кафана, биртија и ќе се начукаш и готово.
Всушност законот е донесен од една едноставна причина... за ПАРИ!
Тој што сака да продава алкохол после 19 часот ќе си плати лиценца изгор скапа и државата пуна пари и задоволна.
haaa znaes so noviot zakon so go donesoa sega pred dva dena i ova e zabraneto da se pravi pred zgrada ustvari se plakja kazan 50 evra epa sea vidi kaj ke prais ti ajvar ako ja imas taa "srekja" da zivees vo zgrada