Што мислите за новиот закон за алкохол

Што мислите за новиот закон за алкохол

• Против: Идиотски е, треба веднаш да се укине

Гласови: 62 59,6%
  • За: Одличен е, треба целосно да се забрани продажбата на алкохол

Гласови: 16 15,4%
  • Воздржани: Па добро, ем ќе се намали пиењето, ама сепак ќе може да се пие

Гласови: 22 21,2%
  • Неопределени: Не знам, не пијам алкохол

Гласови: 4 3,8%

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Јас мислам дека законов е супер..Мислам дека ќе го намали сепак конзумирањето на алхохол од страна на малолетни лица...А тоа сепак е најголемата причина и затоа што е донесен...

za bogatite ne vazi zakonot, zakonot e samo za siromasite, oni mozat u sekoe vreme da si kupat i heroin cist prva klasa i viski i....

Ova samo u prodavnici po 19.00 ???

A u kafana moze se tochi ???

Valjda nema da zabranat i u kafana po 19.00 ... ne ja kapiram zabranava ???

Bogatite ke pijat siromasnite ke najdat alternativa ke duvaat lepak na primer eptem ke resat problem so ova u picku mater

E нема никој ни свети Грујо да ме спречи да печам ракија и домашно вино да правам со целото мое семејство. Аман бре, што ви е на вас? Казнувајте ги тие што продаваат ракија незаконски по пазари, ама зошто да забраните да се пече? Кај сме ние во Северна Кореја? Уште малку да не ќе забраните да се прават домашен ајвар, лутеница, туршија и чварки?

Патем, печењето македонска ракија и правењето македонско вино е дел од идентитетот на македонскиот народ, во кој Груески рече дека немало да се задира!
haaa znaes so noviot zakon so go donesoa sega pred dva dena i ova e zabraneto da se pravi pred zgrada ustvari se plakja kazan 50 evra epa sea vidi kaj ke prais ti ajvar ako ja imas taa "srekja" da zivees vo zgrada

Многу некако ми е без врска, најповеќе алкохол се троши по дискотеки по кафулиња а не по малите маркети.

Јас против законов.
Прво јас не знам друга држава каде што постои ваков закон. Смешно е да се забранува алкохол за полнолетни лица после 19 часот. Лицето е веќе полнолетно и знае што прави, доволна беше и забраната за конзумирање на алкохол на малолетни лица (која што е само на лист запишана а во праксата ја нема).
Вака не можеш во продавница да купиш. А замисли ти доаѓаат гости и ти немаш алкохол винце, пивце ... и ќе речеш јебига законот нема кај да се купи.
Ако си решил да се напиеш значи продавници затворени и зимаш парите одиш во некој кафич, кафана, биртија и ќе се начукаш и готово.

Всушност законот е донесен од една едноставна причина... за ПАРИ!
Тој што сака да продава алкохол после 19 часот ќе си плати лиценца изгор скапа и државата пуна пари и задоволна.

Многу некако ми е без врска, најповеќе алкохол се троши по дискотеки по кафулиња а не по малите маркети.
Не би рекол дека е баш така.Да кажеше кафани па да се сложам до некаде.Кога ке ми се најават гости идам у кооперација и купувам пијачка ко за неколку кафичи а да не праам муабет ако се запиеме:pos2:

црни грујо не зацрне...
законов е глупост жива...наместо поригорозно да се позанимаваат со малолетниците кои пијат алкохол тие не зацрнија... патем се знае нашиот балкански менталитет каков е и ова ко сол на рана ни го напраја пм

Јас против законов.
Прво јас не знам друга држава каде што постои ваков закон. Смешно е да се забранува алкохол за полнолетни лица после 19 часот. Лицето е веќе полнолетно и знае што прави, доволна беше и забраната за конзумирање на алкохол на малолетни лица (која што е само на лист запишана а во праксата ја нема).
Вака не можеш во продавница да купиш. А замисли ти доаѓаат гости и ти немаш алкохол винце, пивце ... и ќе речеш јебига законот нема кај да се купи.
Ако си решил да се напиеш значи продавници затворени и зимаш парите одиш во некој кафич, кафана, биртија и ќе се начукаш и готово.

Всушност законот е донесен од една едноставна причина... за ПАРИ!
Тој што сака да продава алкохол после 19 часот ќе си плати лиценца изгор скапа и државата пуна пари и задоволна.
i ti taka razocarana se vrakjas za doma po pat ustramena poso nema sto da gi ponudis gostite i od tamu nekoe bate ke ti vikne EJ sakas da kupis alkohol?
Poentava mi bese siva ekonomija ke se siri
p.s primerov mi e zemen od drug moj istomislenik

haaa znaes so noviot zakon so go donesoa sega pred dva dena i ova e zabraneto da se pravi pred zgrada ustvari se plakja kazan 50 evra epa sea vidi kaj ke prais ti ajvar ako ja imas taa "srekja" da zivees vo zgrada

Е ова е дел од приклучувањето кон ЕУ. И ракија ќе се забрани да се пече, а и свињи да се колат и дерат онака у двор под дрво.

Така да ова е дел од оние бенџмарки на бирократите од Брисел. Не е само приклучувањето кон ЕУ, убава бајка има и вакви работи кои на некого му се свиѓаат на некого не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom