Што мислите за новиот закон за алкохол

Што мислите за новиот закон за алкохол

• Против: Идиотски е, треба веднаш да се укине

Гласови: 62 59,6%
  • За: Одличен е, треба целосно да се забрани продажбата на алкохол

Гласови: 16 15,4%
  • Воздржани: Па добро, ем ќе се намали пиењето, ама сепак ќе може да се пие

Гласови: 22 21,2%
  • Неопределени: Не знам, не пијам алкохол

Гласови: 4 3,8%

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Законот за продажба на алкохол после 19 часот најдобра имплементација ќе добие во Струга каде во 90% од продавниците пиво и други алкохоли не се продаваа никако,ни пред ни по 19часот.:toe:Во секој случај ќе беше малку подобро доколку законот важеше од 18 наместо од 19 часот,а казните и одземањето на лиценците да беа малку повисоки односно подолготрајни,значи да не им стасува ни целата продавница на оние кој го прекршиле за да ја платат казната,или да не можат да извадат лиценца најмалку 5 години одкако евентуално би ја платиле казната.

кај нас во продавниците целосно исчезна алхохоло али продаваат скришно, а мене ми е сеедно дали ке се продва или нема затоа што ја и така така не пијам:toe:

кај нас во продавниците целосно исчезна алхохоло али продаваат скришно, а мене ми е сеедно дали ке се продва или нема затоа што ја и така така не пијам:toe:

Zakonov e tinja za obicniot gragjanin i malite trgovci....Ama zatoa pak za bliskite im zakonov e kuti si traj si i praj si....Poglupav zakon nemozea da donesat

што мислам?! најдебилски закон до сеа донесен ,ако не и цигари после 7 нека не се продаваат! и за искачање ја резерви да си складирам ,у парк ке си стаам еден фрижидер со катанец и накај 11 ке идам ке испијам шо ке испијам и ке се акнам у некоја дискотека. така де! бог да чува чоек да не може да се опушти до бескрај :nenene: :wink:

zakon...??????????

Abe ludje....dajte poglednete malku na forumov kolku interesen narod sme.
Aj ve molam sekoj neka se iskluci za moment ili neka se vrati na pocetnata stranica da vidi kolku aktivni clenovi ima na forumov i kolku od niv se online na temata politika i vesti. Sto narod sme namesto da muabetime za ljubov i familija, za sex i bilo koja druga tema nie sme se fatile za politika (neli sme smesni).

zakon...????

Uste nesto kaj temata vrabotuvanje na forumov ima eden prisaten (toj ke e nesto bolen a)...:tapp:

Не го поддржувам зоконов,навечер зарем со млеко ќе се расположувам?:uvo:А,иначе алкохол-да,продаваат скришно,ама тешко на оној кој ќе го фатат-казната е од 500 до 5000 евро.

Сеа видов реклама за утрешно Време на А1,изглеа за пиво нема да важи законов.
Tоа е фино :)

Не го поддржувам зоконов,навечер зарем со млеко ќе се расположувам?:uvo:А,иначе алкохол-да,продаваат скришно,ама тешко на оној кој ќе го фатат-казната е од 500 до 5000 евро.

навечер ке спиеш. ќе учиш за основно/средно/факултет или ќе се одмараш од работа. а за викенди ке си купиш едно вино пред 19 часот и ќе си го пиеш со пријателите ама дома... ем помалце пијани, ем помалце ѓубре по парковите и најважно од се трезна младина бе... а не секој ден пијани по улици а следниот ден во школо. кој видел аир од мамурен ученик?

иначе не викам дека ја сум бил нешо поарен од ова се што набројав горе ама ќе се привикнеме сите нели?

Во некои држави и виното се третира како храна :)

во некој држави има диктатори на власт кој сечат глава ако не биде како што сакаат они... тоа значи дека и кај нас треба да биде така?

[acko]®;1631862 напиша:
навечер ке спиеш. ќе учиш за основно/средно/факултет или ќе се одмараш од работа. а за викенди ке си купиш едно вино пред 19 часот и ќе си го пиеш со пријателите ама дома... ем помалце пијани, ем помалце ѓубре по парковите и најважно од се трезна младина бе... а не секој ден пијани по улици а следниот ден во школо. кој видел аир од мамурен ученик?

иначе не викам дека ја сум бил нешо поарен од ова се што набројав горе ама ќе се привикнеме сите нели?

znaes kolku posto spagja pod maloletno naselenie? i znaes deka so tek na vreme ke ima se pomalku maloletno naselenie vo republika makedonija i ke se zgolemuva brojot na stari lica?
sto ima vrska toa so zakonov? Ovoj zakon povekje ke vlijae vrz staroto naselenie nad 18 god odkolku na onie pod 18 god? 4ove4e razberi ako eden maloletnik saka da dojde do alkohol toa ke go napravi na ovoj ili na onoj na4in i nema sila so ke go zapre a najmalku eden zakon so koj se zabranuva prodazba na alkohol posle 19 casot.
a toa so go kazuvas za domasni pijanki ako sakas toa praktikuvaj go...ili greuveski da go vidam koga ke mu dojdat gosti a koga nema da e povekje premier od kade ke zema toj alokhol posle 19 h kako ke se bruka

[acko]®;1631864 напиша:
во некој држави има диктатори на власт кој сечат глава ако не биде како што сакаат они... тоа значи дека и кај нас треба да биде така?

Не.
Но патот------------->натаму води.

А ти продолжи си да ја браниш секоја ступидна одлука или закон на безгрешниот Никола.

Со еден збор ГЛУП закон. Не дека сум по пиењето многу ама стварно е глуп. Ко Швајцарија ќе не прават.:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom