D
Daftie
Гостин
Чеј, чеј, имаш долга црна виткана коса, црни очи и си музички мултиталент? ЛАЖЕШ! А, заборавив да спомнам дека дечкото меѓу другото треба да е од Скопје за еден од моите сонови да биде исполнет.Хехе ....
Знај јас како тип шо го бараш можам веднаш да ти кажам да се откажеш: на никој,од нас машките,шо свириме на гитара НЕ ни се допаѓа женска на гитара....затоа што таа работа е прилично машка.Женско не може да извади соло,не може едноставно да се соживее со гитарата .... гитарата сите ја гледат ко женски род....па поубаво секад личи на машко ( не сум педер ако мислиш на тоа ) само така....не е исто кога Slash ќе ја фати и ќе ја растури од свирење или некоја женска ќе држи ритам од 3-4 акорди цела песна,а за солото ќе дојде машко и ќе го исвире...
![]()
Иначе во моментов ми текнува на четворица другари гитаристи(ко што гитарата е сега популарен инструмент) и од двајца од нив сум СИГУРНО подобра, третиот - можно, четвртиот - нема шанса.
Тоа што се дешава со твоето размислување на таа тема е полова дискриминација as so женското како послаб пол уште од стари времиња е лабелирано како неспособно, па уште има МНОГУ луѓе со примитивни размислувања и полови предрасуди.
Уан деј, јул си:salut: