Што кога се ќе ви дојде преку глава?

• Креатор на темата Креатор на темата kLiNkA
  • Време на започнување Време на започнување
Ако до толку дојде работата да ме изнервира, тогаш прекинувам контакти со таа личност на неодредено време.
После тоа ако пак продолжи со такво однесување тоа е крај на нашето пријателство или познанство.

Isklucuvam telefoni,zvonce,internet...
Ako imam malku vreme na raspolaganje...ostanuvam doma,zatvoram i roletni...i slusham Pink Floyd i Nina Simone.
Ako ne...idam sam na planina...kaj sto ima reka...mnogu setam i sakam da frlam kamcinja....hehehe...samiot djubor na rekata i pesnata na pticite,kako i celosnoto otsustvie na lugje...me popravaat za nula vreme!
Jas...ja obozavam Radika !

Ако ми дошло преку глава од некоја особа, гледам да не стапам со неа во контакт еден извесен период додека не ми помине лутината и не се средам малце.
А ако ми дошло преку глава од се`, и од личности и од работи .... Се трудам да не мислам на тоа како се` на мене ми се собрало, гледам да правам нешто што ме исполнува и да не се преоптеретувам. Тоае период и за пократко или подолго време ќе помине. Барем до сега така било.

може да очекува се!многу сум непредвидлив!но многу,многу ретко може некој да ми прјде преку глава!

зависи колку ми е блиска личноста,и во зависност од тоа така и ќе реагирам ако ми е добар другар кој од време на време знае да го затупи и да ми дојде преку глава ќе му плеснам у фаца брат ме напињаш вака и вака без филување а ако е некој со кој сум онака на здраво и чат пат се гледаме најубаво решение прекинувам и здраво и не го ни регистрирам па нека му ја мисли зашто ако нема друга работа :pipi:

Ако ми стапне на нерва едноставно ке добие усна опомена дека ме нервира и да престани. Ако тоа не се деси... Ке изнајдам начин да му ја затнам муцката вака или онака.

Кога некој ќе ми дојде преку глава (а тоа не е пожелно за никој:)), едноставно се’ она кое го правел, а јас сум го трпел, му се враќа и го мава по глава толку јако, што му треба доста време да се опорави.
Оставам трајни последици (психички мислам, не физички) на луѓе кои незнаат што е доста и кои секогаш си тераат по свое, не гледајќи дали му штетат на некој околу нив

Трпелив сум премногу, ама кога веќе ќе ми дојде се преку глава, пукам за се што сум трпел дотогаш, така да... не е баш пожелно то :)

Прво пробувам со убаво...ако не реагира, т.е. нема абер да престане да го прави тоа што го прави а мене ме нервира...му/и кажувам во фаца се што мислам...можеби така ќе се освести. Само гледам тоа да го направам на културен начин... Ако и тогаш не реагира...некогаш избувнувам...(не дека сакам, ама не можам на моменти да се контролирам), па кажувам се без разлика дали ќе повредам нечии чувства...

Тогаш во тие моменти пробувам да се исклучам и што помалку да слушам и гледам, а некогаш има исклучоци кога знам буквално да полудам и да кажам се што мислам, ама тоа многу ретко :toe:

Тешко се нервирам, така да, може да се рече дека имам голема толеранција. Но, ако некој ја прелие чашата, не сака да се меша со мене тогаш. Тогаш станува хаварија, трета светска војна, гледам да повредам што повеќе и што поболно, да остави подолготрајни траги, не размислувајќи за последиците. Ја губам главата кога некој ќе ме изнервира. Тоа е.

хаха не се нервирам многу многу со такви..мува не ме лази...а ако дојди до тоа едноставно ке си заминам од неговиот круг..или ке го избегнувам...пошо не сакам тепачки а ретко машките можи да се разбериме со збор....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom