Што кога пријателството ќе потфрли?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
city напиша:
Да се наоѓате во ситуација ваква:

Се дружите со одредена личност долго време ама она баш другарство.

И оп се случува пријателот ви потрфрла, гледате како ви врти грб, му барате услуга-од услугата ништо.... и слично.

Што ќе значи тоа? Крај на другарството? Или пак обид да се разрешат проблемите?
Прво би се обидела да ги решам проблемите. Значи ќе ја повикам другарката за еден убав разговор, да прашам што и како е работа, дали нешто и смета кај мене или има некој проблем па не и до друго ништо. И нормално ако може да се реши ќе се реши, ако не сака ништо да каже т.е. нема никаква причина за такво понашање тогаш ставам крај.

доколку ми значи другарството ќе се обидам да дознаам што се причините за таквото ладно понашање и доколку е во мене проблемот да напраам се за да ѓи исправам работите и да си се врати све на старо...Не би дозволила за некои банални причини да прекинам некое другарство што ми значи.

Сметам дека може да се случи во секое пријателство криза.Оддалеување,караници...
Но,ако е цврсто,ако темелите се јаки,ништо неможе да го разруши,ниту пак може да потфрли.
Доколку има некој проблем,се ќе направам за да го спасам.Пријателствата,другарствата ми се многу битни,многу се приврзувам за луѓето околу мене,дури и најобична караница ме боли и ми паѓа тешко.
Така што се борам и не доволувам ништо да го прекине другарството.

За мене,пријателство се прекинува и потфрла само доколку не е вистинско.А тоа е,кога секогаш кога е сончево и убаво во мојот живот,личноста е со мене,ама во моментите кога се распаѓам си оди.И тоа не еднаш,туку секогаш кога ми е тешко,нема време ни за три - четири реченици.

Охоо колку пати ми се има случено ова, ништо преќутам и продолжуваме, можеби на човекот не му бил денот, иако нема оправдување, ама тоа е...:toe:

Да се наоѓате во ситуација ваква:

Се дружите со одредена личност долго време ама она баш другарство.

И оп се случува пријателот ви потрфрла, гледате како ви врти грб, му барате услуга-од услугата ништо.... и слично.

Што ќе значи тоа? Крај на другарството? Или пак обид да се разрешат проблемите?
Ke se obidam da stapam vo kontakt so nego..Ke se obidam da napravam muabet, da ne sum zgresil jas nekade (nesvesno, da ne sum go povredil nesakajki so nekoja moja postapka), da ne sum napravil nekoj provid..I ke baram od nego objasnuvanje..I ke se obidam da gi ispeglam odnosite..Ako e voopsto mozno...Ako ne e ...:toe:Toa e...

Koga ke potfrli prijatelstvoto, sto togas?! Ke go oteram u p.m. ke si najdam drug prijatel i ke si prodolzam so zivotot, ako pa i ovoj potfrli i nego ke go oteram u p.m. i pak ke si prodolzam so zivotot. Uzivancija.

koga edno ke potfrli ke si baras drugo-životot e premnogu kratok da go potrošiš samo na edna ličnost, obiduvajći se da go popraviš ona na koe mu nema spas

Кога некој другар ќе потрфли ќе си помислам: „Јебеш га“ и си терам понатаму (=

Вака:Јас правам разлика помеѓу другарство и пријателство,а секако дека и едните и другите ми значат па не би сакала да прекинат!Некои пријателства ми се по драги па ако се случи да потфрлат гледам да ја решам ситуацијата ,али некои и без некоја посебна причина се оладуваат ама многу не се замарам...али се трудам да не замрат потполно.
Многу јасно :pipi:
Кога станува збор за другарство,е тоа веќе за мене нешто посилно и вредно за борба.Иако вистинското другарство не смее да потфрли,можни се некои недоразбирања па потребен е компромис,искреност и добра воља...
Ќе ја побарам грешката во себе. А потоа ќе побарам објаснување од личноста. Доколу сме биле другари заслужувам да ја дознаам причината, а не меѓу редови да си составувам приказни во глава.
Нема да ми биде сеедно, во никој случај. Но не планирам да молам ако е цврство решен дека не ме сака повеќе во своја близина :toe:
Секој со своите бубачки во глава :pipi:

pa nema da bide fino odma da prekineme prijatelstvo..sepak gledam da najdam resenie za problemot...

Кога бев помлада ми се случуваше ако приметам дека пријателот или пријателката се по ладни во односот и јас завземав таков став и се разбира ке се одалечевме еден од др.покасно дознавав дека се работело само за некое недоразбирање. Сега скоро секогаш барам одговор, односно причина за такво однесување и не се откажувам така лесно од добри пријатели.

Во последно време....престанав да се потпирам на пријателството, зошто секогаш кога ке се потрам, паѓам

шала на страна мнгу ретко вистинско пријателство

Секако треба да се побара решение на проблемот, ако не се најде чаре тогаш ќе заврши пријателството. Секогаш има и други кои се отворени за дружба.

Koga ke potfrli prijatelstvoto, sto togas?! Ke go oteram u p.m. ke si najdam drug prijatel i ke si prodolzam so zivotot, ako pa i ovoj potfrli i nego ke go oteram u p.m. i pak ke si prodolzam so zivotot. Uzivancija.

и кога ке ги отераш сите со кој ке го продолжиш животот ?
би требало да се испиташ кога повеке луѓе кје отераш во тебе ќе да е грешката...

ОМГ темава е погодена за мене...незнам што да кажам освен тоа дека од одредени личности кои ги сметам за најдобри другари-ки сум многу навреден и повреден...а неможам да им се наљутам и да претсанам да ги сакам..едноставно оставиле некое посебно место длабоко во срцето...во моментот однсите со најдобрите другари-ки ми се ептен заладени ама се надевам дека се ке бид еко порано...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom