Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Јас направив летово, ама не ми е прецедено. Да го цедам а? И така сум слободна, ќе го исцедам.
Да стои 30 дена му е доволно, миризбата од ракијата ќе ја снема. Може да стои до 50 или 60 дена, за повеќе нема потреба, овошјето побелува, ни боја ни миризба пушта после тоа.
Прецеди го штом си слободна :)
 
Да стои 30 дена му е доволно, миризбата од ракијата ќе ја снема. Може да стои до 50 или 60 дена, за повеќе нема потреба, овошјето побелува, ни боја ни миризба пушта после тоа.
Прецеди го штом си слободна :)
Стои цело лето моето ама од сите можни овошја ми е и темно е ко вино. Ќе купам денес шише и ќе го процедам, само да најдам убаво шише за ликер.
 
Стои цело лето моето ама од сите можни овошја ми е и темно е ко вино. Ќе купам денес шише и ќе го процедам, само да најдам убаво шише за ликер.
Тоа сплоснатото шише го купив во Кит гоу, околу 35 денари беше, така нешто. Сигурно ги има и на други места.
Мојот ликер светло црвен излезе, најмногу има малини, а има и капини, аронија, рибизли, круши, јаболка, праски и трнинки :)
 
Како го правиш?
Не премногу варени костени, за да биде посуво. Не ме мрзи, ги засекувам еден по еден, за да ги фрлам расипаните, а потоа ги стискам со оноа за пасирање лук. Ама, јас имам бугарско, кое не се расипува така лесно.
На костените им додавам малку шеќер и, потоа ги мешам во посади со шлаг. Штета, не можам да најдам млечна павлака, без арома на ванила. Едноставно, така го сакам. Некои ставаат рум, чоколадо, путер. Јас сакам да се осеќаат костените
 
Стирфрај со тофу
81709554-7588-4852-90D2-9CF663EB8D41.jpeg
Автоматски споено мислење:

Мафини со банана, боровинки и ореви, веган/вегетариан
3F08A34E-474B-4C1F-A97C-79001873502B.jpeg
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom