Јас направив летово, ама не ми е прецедено. Да го цедам а? И така сум слободна, ќе го исцедам.Не е баш готвење, ама денеска го цедев и го претурав во шишиња: ликер од разно овошје
Прегледај го приврзокот 269462
Да стои 30 дена му е доволно, миризбата од ракијата ќе ја снема. Може да стои до 50 или 60 дена, за повеќе нема потреба, овошјето побелува, ни боја ни миризба пушта после тоа.Јас направив летово, ама не ми е прецедено. Да го цедам а? И така сум слободна, ќе го исцедам.
Стои цело лето моето ама од сите можни овошја ми е и темно е ко вино. Ќе купам денес шише и ќе го процедам, само да најдам убаво шише за ликер.Да стои 30 дена му е доволно, миризбата од ракијата ќе ја снема. Може да стои до 50 или 60 дена, за повеќе нема потреба, овошјето побелува, ни боја ни миризба пушта после тоа.
Прецеди го штом си слободна
Тоа сплоснатото шише го купив во Кит гоу, околу 35 денари беше, така нешто. Сигурно ги има и на други места.Стои цело лето моето ама од сите можни овошја ми е и темно е ко вино. Ќе купам денес шише и ќе го процедам, само да најдам убаво шише за ликер.
Како го правиш?
Не премногу варени костени, за да биде посуво. Не ме мрзи, ги засекувам еден по еден, за да ги фрлам расипаните, а потоа ги стискам со оноа за пасирање лук. Ама, јас имам бугарско, кое не се расипува така лесно.Како го правиш?
Same here,немам слика али скроз исто јадење,плус стекОриз со зеленчук
Прегледај го приврзокот 269538