Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Парадокс,во Русија не постои руска салата)))
Автоматски споено мислење:

Замени со свежа,само тргни ги семките,многу е боље..
Оливие ја викаме руска.

@gurman2 се важи се додека ја има на трпезата. Јас направив скоро 2,5 кила руска. Мајонезот уште не е ставен.

IMG_20201230_234202.jpg

Momci , dajte recept za najdobra ruska po vase , utre sum od 5 sabajle na rabota , ce go pravam raspaljotka na pladnw denes izgleda :):
Место салама стави варено пилешко,место кисели краставички,свежи без семе,свеж грашок,и зеленчукот не го вари,а печи го во во фолија )))

Последно уредено:
Definitvno, ali jas sum ko @Agda Beata koga ruska e u prasanje... daj kvantitet, ako moze kofa/legin lol

Nego u rusija jadev nekolku vrsti ruska edna bese i crvrnikava so cveklo mislam. Ako imas nekoj drugi egzoticni verzii davai davai...
Руска е за со водка,тешка зимна салата.Додека ти си јадел Винегрет,моја омилена,со печени коренасти зелечуци,зелка и кисели краставички.
Постирав пред некое време,па и @Matthias правеше по тој рецепт )))
imgs_touch.png

Руска е за со водка,тешка зимна салата.Додека ти си јадел Винегрет,моја омилена,со печени коренасти зелечуци,зелка и кисели краставички.
Постирав пред некое време,па и @Matthias правеше по тој рецепт )))

Da, sega vidov, taa e.

Sve si mislev nekoja varijacija na ruska e a ne nesto sosema drugo... kolku mora da sum bil zdrven lol

Место салама стави варено пилешко,место кисели краставички,свежи без семе,свеж грашок,и зеленчукот не го вари,а печи го во во фолија )))
Убав квалитетен овчи кашкавал и убава шунка, Томи мајонез, најбитните состојки за вкусна руска салата.
Малку ситно сецкан морков, колку за шаренило да направи, грашок, ситно сецкана кисела краставичка, не многу...а компир не ставам, само малку варени шарени макарони.
Е сега ме збуни, како го печеш грашокот, морковот, кој друг зеленчук ставаш, дали прво печеш па сецкаш!?
Не сум чула до сега таков начин.

Убав квалитетен овчи кашкавал и убава шунка, Томи мајонез, најбитните состојки за вкусна руска салата.
Малку ситно сецкан морков, колку за шаренило да направи, грашок, ситно сецкана кисела краставичка, не многу...а компир не ставам, само малку варени шарени макарони.
Е сега ме збуни, како го печеш грашокот, морковот, кој друг зеленчук ставаш, дали прво печеш па сецкаш!?
Не сум чула до сега таков начин.
Грашакот не го печам,само малце го обарувам.
Морковот и компирот ги печам,па ги лупам па ги сечам.
У руска не оди кашкавал,никако.Се се сече крупна коцка.никако ситно

Многу ми се досадни за мачкање ама на крај дефинитивно се исплаќа трудот.

20201231-101008.jpg

И јас ја правам така како што рече pozdrav eden topol со квалитетен овчи кашкавал, шунка и мајонез Томи. Најважните три состојки за нашата варијанта на Руска салата, а за другото нема опција да смени вкус ако не е квалитетно: јајца варени, кисели краставички, замрзната кесичка за руска салата (со морков и компир исецкани, и грашок), сенф, бибер и малку цеден лимон. :)
Автоматски споено мислење:

За мене ова е руска салата и мислам дека поимите кај нас дефинитивно се измешани...
Прегледај го приврзокот 279437
Стварно, и оваа ја викаат руска салата :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom