Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Сенф со масло измешан да не е многу густ и после крупна сол и сусам/ ким. После печење и со четкичка со растопен маргарин ги врвам.
Строго вегански))) печи ги нареден пат на хартија за печење не на маргарин ))) имаат боље improvement)))
Ким ми е еден од омилените зачини...
 
Строго вегански))) печи ги нареден пат на хартија за печење не на маргарин ))) имаат боље improvement)))
Ким ми е еден од омилените зачини...
Мм се подумав за на хартија оти јас се на хартија печам, ама демек помеки да седеле ми вика мајка, зато и мачкањето од горе после печење. Али ќе пробам и вака, фала ^^

Инаку и јас многу сакам ким. Ама сооднос по плех праев ред ким, два реда сусам оти не го јадат дома многу, многу. :с
 
Dali da ja zavitkam vo folija ribata so sosot od potprzenovo vo folijata fodeka se pece ? Ili samo zejtin potpruzuvanje i posle vo folija so smesava. So medot ima edna mnogy jaka finta , jas ja przam ribata vo zejtin , potoa ja pecam vo folija , kratko ja sakam rovka , potoa smesata ja stavam tibok ogan izmesana so humus edno 5-7 minuti , ja cedam , i ja razmazuvam na blag kompir podelwn na pola potpecen, koga ke nacekam dobar losos ke pratam fotki od ova so mi pisa ti, samo daj feedback za toa so te prasav. Fala :)
Ја запржувам рибата на капка маслиново многу кратко. На страна си ги мешам сокот од портокал, соја сос, лажица мед и ситно исецкано лукче и го додавам кај рибата. Оставам уште 2-3 мин и цело време со лажица полевам од сосот врз рибата. После го ставам уште 5-7мин во рерна. Без фолија правам.
Ако имате некој совет отворена сум за сугестии. Сигурно има и подобар начин , нека ме поправат поупатените готвачи. :D
Обожавам лосос, и откако го пробав со портокал веќе не го правам со лимон. ;)
 
Мм се подумав за на хартија оти јас се на хартија печам, ама демек помеки да седеле ми вика мајка, зато и мачкањето од горе после печење. Али ќе пробам и вака, фала ^^

Инаку и јас многу сакам ким. Ама сооднос по плех праев ред ким, два реда сусам оти не го јадат дома многу, многу. :с
И ја повеќе сакам маргарин од путер,кимот пред употреба поджари го на суво тавче 2 мин,по ароматен е
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom