Што е тоа што ги тера луѓето да ги предаваат своите најдобри пријатели?

• Креатор на темата Креатор на темата ThugProphet
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно љубомората игра главна улога во тој филм.

Јас имав една “другарка“ не ми беше најдобра другарка туку на сестра ми (зошто не успеа да стигне до тоа да ми биде најдобра) али сепак не ме предаде само мене туку сите во друштвото.

Прво ми се закачи мене, секогаш кога имаше прилика се закаруваше со мене и тоа за глупости (а уствари она ми била љубоморна на врската која ја имав и уште ја имам, бидејќи нејзината врска нема ни в од врска, ма да кавгите наши немаа врска со мојата врска,појма неам што и бил филмот :toe: )

Потоа и се закачи на сестра ми, бидејќи наводно сестра ми сакала да и` ја расипе нејзината врска со дечко и` (кој ни е роднина, и ова нема врска али ајде,пак не знам што и беше филмот). А уствари она тогаш беше љубоморна зашто сестра ми повеќе се дружеше со мојата нај другарка (за која на почетокот,кога се удруживме, мислеше дека на неа и` е нај другарка, не знам по која логика).

А во меѓувреме двете ги бцкала една против друга и на крај они две се караа, а таа испаѓаше “светица“.

А и тоа и` беше филмот цело време. Сите да се караат меѓу себе, а таа да биде најдобрата во друштвото ама не и успеа.:123:

Арно ама на другарка ми и на сестра ми им дојде паметот и се откачија од неа. А јас се откачив од неа уште на почетокот (не можев да ја трпам со нејзините муабети како нејзиниот дечко е најдобар и најпаметен).

Јас малку се заборавив ама си дојдов до заклучок.
Таа девојка не знае што прави, си живее во некој свој филм (и многу лош режисер е), а воедно и има проблеми со психата и од таа пуста љубомора на крајот си остана сама.

И така им треба на таквите да останат сами, никој к** да не им става!

Истата причина заради која и првично им станале пријтели.

Flava токму тоа и јас зборувам. Смислата ми е, не е во склоп на одредени настани, па така навела ситуацијата, туку, еве да речиме имаме некаква потреба од некој, дали да ни помогне околу некој проблем или слично, знаеме дека може, а тој не го прави тоа. Или кога ќе дојде ситуација, сме направиле нешто заедно со некој, некоја беља, еве да речиме тепачка, па нашиот соучесник не ја признава вината, туку ја префрла на нас. Get it?
vidi vaka presanjeto bese "Sto e toa sto gi tera lugeto da ne predavaat(ako zboruvame za prijateli sto ne predavaat )
jas mislam deka toa sekogas ne znaci deka nie sme lubomorni i gi predavame ili obratno, postoi moznost da gi predademe zatoa sto sme veruvale deka ni se prijateli , celata nasa doverba i vera sme ja stavile vo niv , sme go otvorile naseto srce vo celost i na kraj ke vidime deka zaradi nekoja licna korist svesno ili nesvesno ne predale ili nie niv , no mora da svatime deka site nie sme luge , obicni luge koi gresat i sme spremni ponekogas da napravime se , pa duri i da izneverime i predademe prijatelstvo , zosto toa ide vo nasa korist

Новото , модерно време во кео живееме ..
Тоа е за мене причината , проблемот е во опшеството , да беше во поединци , полесно ќе беше .
Прво , причината заради која другарот му боди нож во грб на другиот другар е во тоа што овде владее менталитет на „фраеризам“ , секој мора да е попаменет од другиот , поискусен , во се подобар .

А тоа какви луѓе се оние кои го практикуваат овој начин за да добијат бодови кај одредени лица или во друштво , па тие луѓе се збунети луѓе . немаат формирано сопствен индентитет , немаат свој карактер и принципи , често прифаќаат туѓи мислења како свои , со еден збор тие се безрбетници.Немаат чуство на пријателство , не знаат како треба да изгледа еден другар , полни со фрустрации и комплекси ...Како што реков , тотални збрки !!

Единствено решение е за тие кои несакат да се замараат со нив , е ignore .
А за оние кои сакаат да се замараат е , тогаш ќе им дадете да пробаат од сопствениот “лек„ , па пробат и они малку колку горчи .

Најдобрите пријатели не се предаваат.
Тие спонатано се спечалуваат и се врзуваат на срце.
Ако ги предадеш, си се предал себе си.
п.с. пичка не е пријател и ќе те заебе (чисто онака да спомнам)

Општеството во кое се натпреваруваме кој повеќе ќе успее. п.с.Никола претеруваш со омразата кон женскиот пол(чисто онака да спомнам)

drugar?sto e toa-prijateli eheheeee imam mnogu.
do 18godini ima drugari posle ti se bliski prijateli a posle koj znae
retko koj ostanal drugar so nekoj do kraj.se delat patistata i sekoj svojot pat.najvazno e koga ti e tesko da ti pomognat a ne da bidete cel den zaedno i toa da znaci drugar.nekoj da te poddrzi.

Најдобрите пријатели не се предаваат.
Тие спонатано се спечалуваат и се врзуваат на срце.
Ако ги предадеш, си се предал себе си.
п.с. пичка не е пријател и ќе те заебе (чисто онака да спомнам)
Yup.

Одлично. Елоквентен пост, кој прекрасно го илсутрира твојот став по прашањето. Поттикнува на размислување и отвара нови аспекти на темава...Yeah,right

Три збора не се пост кој заслужува да стои на некоја тема. Го оставам и го цитирам, само за да ти ставам до знаење
Ако сакаш да искажеш согласност со нечиј став, постои репутација.
Те молам почитувај го тоа (ова важи и за сите останати кои не сакаат да пишат ништо подолго од проста реченица).

Благодарам. Продолжете.

До сега не ми се има десено да предадам најдобар пријател...Кој направил такво нешто, не му се пријатели тие што ги предал...А, причината може да лежи...штознам во темпото со кое живееме, едно модерно време..

Љубомората ... пичка им матер на сите гомна вакви шо ги знам ...

Добивањето поени кај друштвото , качивање скала погоре до фраерското место ..

Станување центар - пажња на туќа сметка ...

Охо имате бааѓи избор за оваа тема .. проблем : такво ние е уште опшеството , селско , недораснато ...

Лек : АК 47 или МП 5 , комбинирано со RPL ...

Izdignuvanjeto na smiot seba na povisoko mesto od drugite i pricinata za sekoj narusen odnos pomegu lugeto, bez razlika vo kakov i da odnos bile. Razmislete zosto Kain go ubil Avel?

Во право сте сите, но во исто време и не сте.
Која е дефиницијата за вистински пријател. Дали го сметаш за свој брат/сестра, дали со него ги делиш и добрите и лошите работи кои се случуваат во животот?
Секогаш постојат луѓе кои ти се пријатели но некако ќе ја загубат довербата кај тебе.
Прашањето е дали сте спремни да им простите, зошто ако ви направите слична глупост ќе очекувате вам да ви се прости.
Ако знаете дека општеството е лошо и ги тера луѓето и својот најдобар другар да го предадат тогаш да го подобриме со тоа што ќе му простиме.
Не е само работата да ја гледате од своја перспектива, потребно е проблемот да се разгледа од сите агли.
На крајот на краиштата не сме само луѓе кои се премногу кршливи, зарем е потребно е секогаш со злоба да гледаме на злобата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom