Што е според вас СТИЛ ?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Цитат:
Напишано од ThA-BiTcH
Според мене...
местото број 1 го добива [FONT=verdana,helvetica]Courtney Love ! (За најлошо облечена звезда)
[/FONT]

Цитат:
Напишано од Vlad II Draculea:
Eдна од ретките која си има свој стил.. женскава се облекува закон.. немет мнгоу модни лујџе да ја облекува

Инспирирана од постот на Влад...
Што за вас претставува стилот?
Како ќе го дефинирате зборот "СТИЛ"?

hmmm stil spored mene ima tip/ka sto ne se zamara so toa sto kje recat drugite za nejzinata obleka,otprilika site parcinja obleka sto gi ima nalikuvaat edni na drugi i vo site da izgleda slicno...za ova mnogu kje me napadnat ali e moe mislenje taka da vozdrzete se :)stil e da bides svoj,kolku sto e mozno razlicen od drugite,da imas vkus za oblakanje...SVOJ STIL mislam deka ustvari e da go nosis toa sto sakas da go nosis i da ne se otkazes od nego makar bilo i najnemoderno :)jas ne se furam deka iam nekoj poseben stil ali ete kupuvam od 2-3 prodavnici,ne pravam drasticni promeni vo oblekata,go sakam toa sto go nosam i ne se zamaram so modata tuku ete so toj kakov-takov MOJ STIL :)
p.s. iznapisav kup gluposti izglea,ali stvarno neznam kako da objasnam sto za mene e stil :)

Мици описот ти е прилично добар. И јас би го напишал истото. Само сега ми се спие, не можам да куцам вакви работи.

yeeeee detska radost :)

[Едитирано од Да Бич - припази на речник и придржувај се до темата]

jas sum cool i iam stil :je: :je: :je: :kez: :kez: :kez:

Stil e ona sto go imas vo sebe.Garderoba e toa sto imas na sebe.Kako taa ke izgleda i na sto na drugite ke im lici,zavisi od ona sto vo sebe go imas,a se vika stil.
Onie koi go imaat,sekogas izgledaat ubavo,trendovski,shik,a moze i da ne se bas taka obleceni.
Fintata e vo nacinot na koj go nosis,a ne vo odeloto sto go nosis.:)

Стил за мене е начинот на кој што човекот се облекува!Тој си има свој стил и си се облекува на свој начин.
Е сега стил не е само облекувањето.Во стил спаѓа и движењето и се што човекот го прави уникатен-со свој стил!

Стил е метода со кое што нешто се кажува, прави, покажува или стори без разлика од кој културолошки-социолошки аспект се гледа.

STILL e nachinot na ponashanje nachnot na oblakanje nachno na odenje nachnot na pogledite na nekoi raboti nachniot !!!
spored mene sekoj ima svoj still

Стил според мене е начинот на кој еден поединец се изразува себе си преку своето однесување, облекување и некои други работи шо го прает уникатен(извини Бушав шо ти го зедов зборов:)) истиот.

Ako zboruvame za stil na oblekuvanje,toa definitivno go povrzuvam so nacin na razmisluvanje...ili nacin na iskuzuvanje na svoitre razmisluvanja preku nacinot t.e. stilot na oblekuvanje

Според мене стил не е само начин на пблекување, туку и начинот на кој ние го перцепираме животот, бидејќи нашата облека зборува за нас, нашата личност и нашиот карактер. Облеката која ја носиме давама првичен увид во нашата внарешност "Еве, ова сум јас. Ваков е скелетот на мојот карактер." Нормално, не треба да судиме никој само ради начинот на облека, но сепак, како што реков погоре, облеката ги дава првите импресии кај некоја личност.

Да скратам, облеката е огледало на нашата душа.

Исто така, стил може да означува и личност која со нејзината облека (и животен стил) отскокнува од мнозинството и "колективноста". Таа прикажува притајна импулсивност и одбива да ги следи дадените норми, така што индиректно придава нови (модни) норми. Дали тие норми ќе бидат прифатени од остатокот на општеството, тоа е остала прича.

А дека е така, ќе потсетам, модата ја прават уникатните личности. Да не беше така сега уште ќе шетавме со кожи и крзно од отепани животини.

:je:

За мене стил е целокупниот начин на живот! Не е се до гардеробата која ја имаш на себе...требa да знаеш и како да ја носиш. :)

Дури и кога си во бела гаќа треба да знаеш како да ја носиш.
Можеш на магарето да му ставиш најубава опрема, златен самар, узда опточена со бесценети камења, ама сепак ќе остане магаре.

според мене стил е одреден начин на облекување но и знаење како да се носи облеченото. Стилот не се состои само во парчињата облека туку и во однесувањети и носење на алиштата со свој СТИЛ.

Провеи еден пост погоре, не мислев на магаре, сликовито со фигури го објаснив истото. Можеше да речеш, браос бе Гарф, имаш стил. :):):):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom