Што е со друштвото од основно?

• Креатор на темата Креатор на темата ЃАВОЛЧЕ
  • Време на започнување Време на започнување
Некои кога ќе ги сретнам знаат да кажат едно „здраво„ но за повеќето од нив не важи тоа. А додека пак со една другарка останав најблиска и до ден денес

Со тие со кои сум во исто школо сум во секојдневна комуникација (иако за жал сега не сме во исти класови), а со голем дел од останатите... Паа, искрено и не ми е приоритет дружбата со нив.
Криво ми е само за некои од стариот клас што не се гледаме често, ама тоа е тоа.

Од овие со кои бев во основно, се дружам само со тие со кои се погодив иста струка. Море и не ги сакав тие од основно, се некои тешки глуперди беа. :salut:

Pa koa site otidovme u sredno nekako se oddalecivme ne e ona so bese uste onaka se druzime ali retko so ogled na toa so ja bev najpopularen u skolo uste me vikaat da iskacame zaedno ali i sea u sredno stanuvam popularen taka da:smir:

mysmilie_1573.gif
mysmilie_1573.gif
mysmilie_1573.gif

Не си ти крив, до твоите е.... ама ај кај и да е (веројатно) ќе пораснеш некогаш.

pa so tie so si go imav muabeto vo osnovno si go imam i sega i seuste se druzime i drzime kontakt.

Најдобрите другари сеуште ми се тие што ми беа од основно, некои ги знам уште од 2-3 години, со најдобриот другар се знам и цел живот :) Значи едно 16-17 години ми се најдобри другари :) Тие од средно и од факс се само добри другари :)

Па тоа беше пеколно добро друштво. :D

Пола и више се на факултети по други градови.. си го сменија понашањето за тоа шо се во друг град и ајде... јас сум на факс и сум се фатил на господ за јајцата... едно здраво не знае да ти каже...ако го видиш пример у Скопје... за да се направи фаца пред други личности .. (другари/ки...пријатели/ки) и тие да речат ејј овој сите ги знае во Кочани ... тој намерно кога ќе те види дека шеташ низ Скопје ќе се поздрави со тебе .. ќе се изгушка... и ќе ти направи 1 тон муабет... етц..етц.. а кога ќе си дојде во Кочани или ќе те одминува или ќе ја дигне главата дека не те познава или ќе ти рече еј како е.. и крај... ете такви фаци ми се дојдени преку оној....

Што е со друштвото од основно?
-Хмм.. другаруваме на Фејсбук!:pos2:

Најдобриот другар што ми е, ми е од основно. Се запишавме и во исто средно, сега и на ист факултет. Со останатите од основно послабо, повеќето добри другари фатија лош пат. Си го имам моабетот со нив кога ќе се сретнеме али не се дружиме. Од другарките не поштувам никого поради тоа што почнаа да глумат пички а се ружни ко кур и поретко и здраво викаме, а кога ќе падне некој моабет успат постојано сум полн со цинизам..не дека е добро тоа али за нив така треба.

Контактирам со скоро сите другари и другарки од основно. Ако не лично, барем преку МСН или Фејсбук. Не многу често, ама секогаш има нешто да се каже :wink:

Друштвото од основно?-Хахахах.
Па добро, со оглед на тоа што повеќето од кога се запишаа по гимназии некако си го подигнаа егото и се прават дека не те знаат на улица или по ходник во гимназија, не, не контактирам.
Иако, фала богу дека има исклучоци, со нив редовно се слушам/гледам(зависи и од околностите) а едната и од нив до ден денес ми е најдобра другарка:).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom