Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
[COLOR=Red напиша:п.с. Потенцирам општ секс бидејќи сакам да го разграничам од водење љубов со некој кој буди некакви симпатии кај нас, со кого сме некое време, со кого се гледаме од време на време и сл.[/COLOR] Значи строго секс без никакви подлабоки чувства.
п.с.1 Мислам дека темава ќе остане или без постови или само машки ќе пишуваат, но се надевам дека ќе се излажам и ќе има што да си кажеме. Можно е и тоа, со оглед на тоа какви се мислења има по останатите слични на оваа теми ... :smir:
Со самото тоа што правиш разраничување помеѓу секс физички , и водење љубов признаваш дека постојат 2 категории , меѓутоа наметнуваш дека твојата определба за второто е исправна и ја ставаш во рамки на моралот. Јас со ова не се согласувам. Физичка привлечност постои секогаш како основа за однос помеѓу машко и женско , меѓутоа тоа и е многупати основа за раѓање на голема љубов.Е сега , ти имаш свои принципи и јас воопшто не ти ги подценувам.Само би сакал да ти кажам дека кога се работи за сексот , може да доживее човек многу убав секс со партнер кој го привлекува на физичка основа и хемија , со некој кој се познава многу кратко време , а истото да не го доживее со особа во која е вљубен.Не би рекла. Јас на пример неможам да имам секс со некој општ партнер. Неможам да бидам во кревет со некој што не го познавам или знам само како се вика. Не дека ми е важно се` за него, но едноставно ми треба време да го запознаам и да стекнам некакви чувства кон него. Никогаш не сум го сфаќала сексот како некоја општа појава за некое физичко празнење
Со самото тоа што правиш разраничување помеѓу секс физички , и водење љубов признаваш дека постојат 2 категории , меѓутоа наметнуваш дека твојата определба за второто е исправна и ја ставаш во рамки на моралот. Јас со ова не се согласувам. Физичка привлечност постои секогаш како основа за однос помеѓу машко и женско , меѓутоа тоа и е многупати основа за раѓање на голема љубов.Е сега , ти имаш свои принципи и јас воопшто не ти ги подценувам.Само би сакал да ти кажам дека кога се работи за сексот , може да доживее човек многу убав секс со партнер кој го привлекува на физичка основа и хемија , со некој кој се познава многу кратко време , а истото да не го доживее со особа во која е вљубен..Јас мислам дека разликата е во тоа што во вториов случај разликата е во тоа што во сексуалниот чин се внесуваат и чуства , па самиот секс добива некоја поинаква димензија како дел од една љубовна врска.По оваа твоја логика би требало секое женско кое не е заљубено , да апстинира од секс затоа што не е заљубена.Тоа не може да биде така , затоа што во прашање е природа ,која во нашето македонско општество само се потиснува од морални причини , али постои и кај машките и кај женските , иако различни по полот сепак ние сите сме живи суштества со свои потреби .:smir:
Е вака сега , ке ти кажам уште еднаш .Твојот начин на гледање на работите околу сексот го разбирам и абсолутно немам ништо против тоа.Сепак мислам дека одиш малку предалеку со тоа што наметнуваш твое размислување , и го ставаш како основа на сите женски како критериум. Многу погрешна слика е тоа дека ако некоја девојка има секс без чуства , таа „талка„. Може тогаш да ти кажам дека сигурно секој се нашол во ситуација кога му е преку глава од некоја напорна врска и си рекол дека одреден период нема да влегува во ништо ново него ке се забавува само.Тоа постои и верувам дека и некој после мене ке го потврди.Јас мислам дека моето мислење е морално што е нормално нели, но не го осудувам баш и тоа другото. Чудно и несфатливо ми е, но не до толку да седам и да судам.
А кога сме кај разликите ... нели сексот е подобар кога е помешан со чувства. Е тоа не го сфаќам ... зошто да се има нешто утешително, кога може да се најде подоброто или најдоброто. Не дека треба да апстинираат луѓето додека најдат некој со кого ќе имаат нешто такво, но сепак мислам дека со самото тоа талкање забораваат што бараат. Ме сфаќаш, нели?
И уште еднаш ... моралните причини не ги барам во темава и не мислам дека треба да се пречка за било што. Мене поважно ми е тоа како луѓето прават одредени работи, за кои понекогаш и сами се свесни дека истите не се тие што максимално ги задоволуваат. Обично секој знае да каже дека се задоволува само со тоа најдоброто, а тука веќе од старт се руши тоа. Но, да не генерализирам ... можеби има луѓе на кои токму обичниот секс им е врвот, па затоа и е темава, каде што може сите да се разбереме со муабет.:smir:
Е вака сега , ке ти кажам уште еднаш .Твојот начин на гледање на работите околу сексот го разбирам и абсолутно немам ништо против тоа.Сепак мислам дека одиш малку предалеку со тоа што наметнуваш твое размислување , и го ставаш како основа на сите женски како критериум. Многу погрешна слика е тоа дека ако некоја девојка има секс без чуства , таа „талка„. Може тогаш да ти кажам дека сигурно секој се нашол во ситуација кога му е преку глава од некоја напорна врска и си рекол дека одреден период нема да влегува во ништо ново него ке се забавува само.Тоа постои и верувам дека и некој после мене ке го потврди.![]()
И жените и мажите се исто кога се работи за потребата за секс . Разликата ја прават само предрасудите кои се во главите и познатиот ни менталитет .Машките кога имаат потреба и кога ке се качат се јаки шизици , а жените во иста ситуација курви .Е тоа разликата , за жал![]()
Пак се генерализира. Има и мажи и жени кои можат и кои не можат така.Дивајн напиша:Не би рекла. Јас на пример неможам да имам секс со некој општ партнер. Неможам да бидам во кревет со некој што не го познавам или знам само како се вика. Не дека ми е важно се` за него, но едноставно ми треба време да го запознаам и да стекнам некакви чувства кон него. Никогаш не сум го сфаќала сексот како некоја општа појава за некое физичко празнење.