Што да направиме за да НЕ ни го сменат името?

• Креатор на темата Креатор на темата makedon^
  • Време на започнување Време на започнување
M

makedon^

Гостин
Дали нешто би променило кај вас доколку се смени името на Македонија?

Еве за мене да си кажам:

Со самото менување на името автоматски се менува и мојот идентитет (северен, скопјанец, горен...итн) или било која придавка или додавка што ќе биде ставена. Со тоа директно се губи континуитетот на името Македонија и Македонски, што значи дека како т.н нови Македонци нема да имаме никаква врска со корените на Македонија, иако во себе се содржи зборот Македонија, Македонцки...

Било кое додавање на придавка или било кое име е смрт за Македонскиот идентитет со што би станале изгубена нација и за нас ке се раскажува само во приказните, си беа еднаш едни.... но повеќе нема да бидат ако се додаде или смени барем една буква од името!

Со менувањето на името ќе добиеме сосем друг идентитет, што ќе нема врска со Македонија туку некоја квази нација, а со тоа и официјално нема да постоиме во понатамошната историја... Ќе бидеме од типот на Јужна африка, Источен тимор, всушност тие и не се нации, а би станале како нив, распад на нацијата.

Е не дај боже да се деси ова, јас завршувам факултет и заминувам од земјава која ќе биде безимена бидејќи со тоа и јас автоматски ќе бидам безимен, а името Македонија нема повеке да ми припаѓа мене поради што некои ГОМНА би го смениле и си го продале газот за пари! Многу ќе ми биде жал ама за се има почеток и крај. Ако нашиве политичари свесно би ни ставиле крај тогаш нема да им го овозможам задоволството и во безимената земја да ме контролираат, туку би заминал некаде далеку, подалеку од сите овие СРАЊА И БЕДИ, за никогаш повеќе да не се потсетам на ова тло (за голема жал), а тие бедни гомна од политичари нека управуваат со оние кои радо би прифатиле бришење и самоуништување на себеси. Зашто ако не знајш кој си или ти го бришат идентитетот ти си нула!

Но не сакам да бидам нула и би заминал некаде далеку... Тексас, виски, пустина... Барем нема да ми е жал бидејќи нема да ја гледам пустината на изгубената нација.... Ќе заборавам на таа нација, за жал.
Можеби нема да ви се допадне ова шо го кажав, ама преку К*Р од се веке!!!

И уште фали да се смени името! Епа тогаш дефинитивно и да сакаме да сме Македонци нема враќање, се мени за век и веков!

Ќе заминам некаде...

Вие?

Кој доколку го смени? Никој не може да го смени, освен народот.
Ако народот е толку ретардиран да гласа за промена по партиски инструкции (или по перење мозок од продадени медиуми) - тогаш не заслужува подобро. Би се откажал од народот. За мене, официјално не би постоел македонски народ, туку продадени души со испрани мозоци.

А што треба да направиме откако ќе го сменат името?

Ако сакаме да си останеме Македонија и македонци треба да направиме нешто за да не се смени името, а не откако ќе се смени.

Ако народот е толку ретардиран да гласа за промена по партиски инструкции (или по перење мозок од продадени медиуми) - тогаш не заслужува подобро. Би се откажал од народот. За мене, официјално не би постоел македонски народ, туку продадени души со испрани мозоци.

Не тоа би нзачело дефакто ситуацијата е дека навистина има помалку Македонци отколку што се декларираат. Па така тие што само декларативно се македонци а навистина небитно им е како ќе ги иманеуваат и дали за се согласат да играа и орор фатени за уши ради немање самопочит, ќе можеме да ги тргнеме на страна и да почнеме на многу посилно и повлијателно организирање на признавање и зачувавување на правата на тие што се чувствуваат себеси македонци. Со други зборови официјално македонците ќе влезат во уште еден период на ропство, на ропство под безимените кловнови кои ради малку квичат и и се разгалени мамини и татини мази.

Станува се поочигледно дека сакаат да направат народот да го "смени" името.
Имено, ако распишат референдум, перфидно ќе ја префрлат одговорноста на народот.
Тогаш можеби народот навистина, мнозниски, нема да гласа за промена на име, но од 2004-та искуството, знаеме како референдум се штима.

би отишла кај моуте роднини и таму ќе си земам државјанство на таа земја.
кога веќе неможам да бидам македонка, нема потреба да живеам тука

правиме бум низ градов ..гори се ....како у грција шо се деси ради тој малиот :toe:

како ке го мењаат... кој ке го мења... мајката .. и све најмило... на тој што ке го смени името хахахах така вика МИЛЕНКО.. ЈА ВИКАМ мајката и цела населба на тој шо ке го мења името... како прво ке идаам на СИТЕ демонстрации ... ке се борам... ке праам 'бељи' за да го искажам своето незадоволство... затоа што ништо не допира до очите и ушите на владата и меѓународната јавност..:)после... ке видам шо е како е... ако треба и во востание ке учествувам само да не се случи таква работа... а ако веќе запнале за мењање претпоставувам дека со мала помош 'од надвор' ке има и граѓанска војна и вечни боишта на балканов... и за косово и за името и за све... е тек тогаш ке речам лас вегас хир ај кам...нема спас... не смееме вака да размислуваме... НЕ СМЕАТ И НЕМА ДА ГО СМЕНАТ ИМЕТО ! ! !

како ке го мењаат... кој ке го мења... мајката .. и све најмило... на тој што ке го смени името хахахах така вика МИЛЕНКО.. ЈА ВИКАМ мајката и цела населба на тој шо ке го мења името... како прво ке идаам на СИТЕ демонстрации ... ке се борам... ке праам 'бељи' за да го искажам своето незадоволство... затоа што ништо не допира до очите и ушите на владата и меѓународната јавност..:)после... ке видам шо е како е... ако треба и во востание ке учествувам само да не се случи таква работа... а ако веќе запнале за мењање претпоставувам дека со мала помош 'од надвор' ке има и граѓанска војна и вечни боишта на балканов... и за косово и за името и за све... е тек тогаш ке речам лас вегас хир ај кам...нема спас... не смееме вака да размислуваме... НЕ СМЕАТ И НЕМА ДА ГО СМЕНАТ ИМЕТО ! ! !

:salut:

Ама ако евентуално дојди до таква работа .... че го пукам

Во итна постапка барама начин да си одам од овде. Со тој народ што ќе го изгласа тоа нејќам да дишам ист воздух ни да делам живот.

Македонска клетва = до седмо колено фаќа.

правиме бум низ градов ..гори се ....како у грција шо се деси ради тој малиот :toe:
И јас сум за ама само Скопје мојов град не :icon_lol:.
Не е тоа решение.

Муабетот не треба да се води во стилот: Што откако...

Таа логика на "после ќе му ја мислиме" докажано е погубна. (или ко шо ни викаше еден државник...времето работи за нас, а сега ни вика дека време нема)

Треба да се размилсува како воопшто да не се дојде до референдум, а не дај боже, официјална пормена.
Тогаш ќе биде она, после ебење, нема каење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom