Што би се случило доколку ги прекинеме „преговорите“ за името?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
А што беше причината за тоа вето?
Некој не сака да чуе за нашето име.......и за тоа со ситните букви напишаното што ни припаѓа заедно со името.

И ???

:pos2:

Јас се понадевав за момент со сериозни луѓе водам дискусија. Ајт... терајте, нема смисла да ја потенцираме ограниченоста во размислувањето.

Ок е батка, терај ти, добар пат, ние со низок коефициент на интелегенција сме останати тука.

Каде рече дека си сега во моментов?

Грејт, па тие што се најгласни за мењање на името имаа 2 ипол мандати да го сторат тоа. Тогаш и да не ги исполневме условите Грција за уши ќе не тегнеше у НАТО и ЕУ. До сега 2 претседателства ќе имавме у ЕУ.

Една работа нека е јасна, кој и да се удира во гради и да јаде лајна за дневнополитички маректинг, јасно му е дека доколку го смени името јавно ќе биде линчуван на плоштад.

На првиот следен состанок кај Нимиц треба да се изјави дека Македонија е принудена да продолжи со разговорите за исполнување на едни ултимативни барања без преседан во историјата на ОН,па потоа да се седне и да се слушне што бара соседот и кој се неговите аргументи за таквите ултимативни побарувања.Мој предлог е сето тоа да биде јавно и транспарентно пред камери и новинари а не како досега,како да се дискутира окулу подобрувањето на формулата за Кока Кола ебаго,во најстрога дискреција и тајност,како да сме приватна фирма а не народ и држава.:toe:

Грејт, па тие што се најгласни за мењање на името имаа 2 ипол мандати да го сторат тоа. Тогаш и да не ги исполневме условите Грција за уши ќе не тегнеше у НАТО и ЕУ. До сега 2 претседателства ќе имавме у ЕУ.

Една работа нека е јасна, кој и да се удира во гради и да јаде лајна за дневнополитички маректинг, јасно му е дека доколку го смени името јавно ќе биде линчуван на плоштад.

Хм чекај малку.Јас знам дека никој не е гласен во својот став да се мења името, или за некој друг мислиш?

Хм чекај малку.Јас знам дека никој не е гласен во својот став да се мења името, или за некој друг мислиш?

А зајко кукурајко што дробеше...нешто за поднаведнувањето беше...

Точно!!!

Видиш дека знаеш, што треба.

Само незнам на кого му одговараат овие муабети дека не ни треба НАТО и ЕУ, па ќе изгубиме идентитет, па со Русија е најдобро.

Вакви работи предлагаше Латас во периодот некаде 1994-1996 година кога велеше дека треба да направиме сојуз со Србија и Грција, па потоа дека треба смениме име оти одма ќе влезиме во ЕУ, па пота дека ни треба сојуз со Русија.

Мислам само тој лупаше безврска муабети.

Тенеќе погрешно си ме разбрал очигледно или не си ме прочитал претходно.

Доколку преговорите запрат нема да има преговори.

А зошто би запреле ? Тоа што има преговори не не условува нас да прифатиме нешто. Едноставно си преговараат луѓето, тоа им е работа. Ако не преговараме, ништо не сме постигнале. Едноставно треба да продолжиме да преговараме и ништо од тие преговори да не очекуваме, ниту да прифатиме. Точка.

Чим се тие лицемерни, зошто ние не би биле. Дури и повеќе јас да сум би почнал и јас да барам работи кои би оделе во пакет со „Решенијата“, како на пример, Македонски јазик во школите во Егејска Македонија, Бадинтерово мнозинство, Двојазичност во општините каде што Македонското население е повеќе од 20%, Враќање на старите топоними во Егејска Македонија, барање оштета за геноцидот во 48. Зошто да не...

Поарно да умреме еднаш како лавови одколку секој ден како кукавици.

Се плашиме да ја кажеме вистината ?

А зајко кукурајко што дробеше...нешто за поднаведнувањето беше...

Репликата беше наменета за јамајка.Како што можеш и самиот да воочиш.
...и ако сакаш изразувај се малку по јасно за да може сите да те разберат

грејт не се за тебе, туку за лицемерито што некои политичари го покажуваат во целава ситуација.

Поарно да умреме еднаш како лавови одколку секој ден како кукавици.

Се плашиме да ја кажеме вистината ?

ОК, дали ќе бидеш ти тука кога ќе умираме или ќе бидеш во некоја ЕУ или НАТО земја.

Уствари чекај да видам дали џабе се расправам, да ве прашам ВОНЕ, а и ти Јамајка, дали сте и вие ВИСОКО ИНТЕЛЕГЕНТНИ суштество кои не се во Македонија?

тенеќе,
Не е прашањето кој е во Македонија, а кој не е. Прашањето е кој е на продажба, а кој не е.

тенеќе,
Не е прашањето кој е во Македонија, а кој не е. Прашањето е кој е на продажба, а кој не е.

Не е само продажба во прашање,имаме и “рентирани“ личности.:smir:

тенеќе,

Многу е битно, и јас да станам ВИСОКОИНТЕЛЕГЕНТЕН и да си го сместам газот во некоја ЕУ или НАТО земја, и јас ќе велам не ни треба НАТО и ЕУ, се е корумпирано овде, немојте да идите, заникаде се овие ќе се распаднат...

ОК, дали ќе бидеш ти тука кога ќе умираме или ќе бидеш во некоја ЕУ или НАТО земја.

Уствари чекај да видам дали џабе се расправам, да ве прашам ВОНЕ, а и ти Јамајка, дали сте и вие ВИСОКО ИНТЕЛЕГЕНТНИ суштество кои не се во Македонија?
Јас може се да ти напишам...прашај ги админите по пп, најверодостоен одговор ќе добиеш.
Спомнување интелигенција не е баш најпаметна работа...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom