Што ако вашето момче е мамино галениче?

• Креатор на темата Креатор на темата Milena*
  • Време на започнување Време на започнување
Има многу што се преправаат дека се јаки типци tough guys:P дека ништо не кажуваат дома,и демек не бараат совети од нивните а заправо се најголеми мамини и татини галеничиња :nesvest:

На жените им пречи тоа што мажите се ,,миленичиња на мама" бидејќи на тој начин им станува далечна сигурноста која треба да ја почувствуваат кај партнерот. Со оглед на тоа што не сакам маж заштитник, односно не ми е потребен, не ми пречи да е син на мама.

Има многу што се преправаат дека се јаки типци tough guys:P дека ништо не кажуваат дома,и демек не бараат совети од нивните а заправо се најголеми мамини галеничиња :nesvest:
Јас сум тој :ojea:.
Ама дома не кажувам :).
Сериозно ако земам се да и кажувам на мојата мајка, млада ќе ми умри од грижи по мене.

Една девојка имала такво момче, кое за се ја фалело “мама“. Мама ова го прави вака, кај мама ова е поинаку...Девојката правела се за да го привлече неговото внимание.
Една вечер се дуздисала-црн чипкаст веш, мала црна хаљина, и се што е потребно за заведување...
Кога тој, ја прашува “Што? Да не умре мама?“ :vozbud:

Во ред е да си ја сака и почитува својата мајка, но таа да му дели совети во љубовта и да му кажува со која да излегува со која не, или да ме споредува мене со неа и да ги бара кај мене нејзините квалитети како особа ми делува сосема ненормално. Најверојатно таквите личности немаат изградено свое јас и премногу се несигурни и нерешителни да станат самостојни личности свесни за своите одлуки без притоа за се да трчаат по мама. И јас сум приврзана кон моите родители, но не сакам, но и тие не сакаат да ми се мешаат во љубовта.
Не сум налетала на некој таков и не би знаела како би реагирала, но не верувам дека ќе останам рамнодушна

Па што ако е мамино галениче? Што ако е разгален? И јас сум разгалена, не ми смета, ќе си исполнуваме каприци. :pipi:

Треба да биде близок со неговите, тоа ми покажува дека се работи за нормално семејство со здрави врски во него. Не знам кој кажа, уште на некоја од првите страни - таман работа ако со мајка му се однесува без доволно почит и љубов! Совршено ми е сеедно дали мајка му најубаво готви, најубаво пере, најбрзо поминува со правосмукалка - на него му е јасно дека од мене тоа нема логика да го очекува. Исто, сеедно ми е дали го гушка пред искачање и дали го чека да се врати дома, навечер. Се додека таа не ни се меша во врската и се додека тој се однесува како што треба кога е со мене - домашниот однос си е негова работа...

не ми смета да е привразам со родителите доколку тоа не влијае на нашата врска и доколку не се вмешува мајка му т.е може да се меша но негово е да одлучи дали самиот ќе се слуша или пак мајка му навистина ми се одвратни тие машки што немаат свое ЈАС и не знаат како да уживаат со својата партнерка и дозволуваат некој друг да им соли памет па и за најбанални работи (среќа имам мојот не е таков):vozbud:

Супер ако се согласува добро со мајка му или сестра му,некако тоа ми е знак дека и спрема мене ке биде добар:).
Ама се си има граници.Знам неколку машки што имаат по 20 и нешто години а уште ја слушат мајка им во колку да се вратат дома,на пет минути им се јавува,не испагат ако немат дозвола од неа....Тоа е стварно претерано и мислам дека ретко која девојка би можела да биде со врска со некој таков.

Мене мамамичка ми ги врзва патиките :back:

Секое момче е помалку или повеќе мамино галениче, а и татино :)

Не ми пречи кога е во границите на нормалата, можеби би ми пречело ако таа врска меѓу мајката и синот е претерана и дечкото е типично галениче, што ништо не прави без мама. Сепак треба самостојност.
Но воопшто не сакам кога одреден дечко не ги почитува родителите. Штом не си го почитува своето најблиско семејство она кое го создало и исчувало, тогаш не би ни очекувала тој да почитува и други лица.

И јас сум си разгалена, така да добро е и ако тој е разгален. Но се си има граници кажав :)

Takvoto mamino galenice ako go otkrijam veke ne ke mi bide ni M od momce.Mrzam takvi tipovi sto se pod suknja na majka im.Pa zar da cekam i da mi kaze koga da se gledame ili koga da se seksam i tako dalje ma ajde.Nek si sedi so majka mu i nek i pravi drustvo takov tip ne mu treba devojka,retard, definitivno e za doma do mama.

Што ако вашето момче е мамино галениче?
-Бегајте додека ве држат нозе.

Кратко и јасно. Нема да ми е дечко уопште.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom