најубо е да гледаш сеиро на рајата , идат в џенг цело време по митинзи па после џаолот им е кривИ после рает можеш да велиш “кој ви е крив шо гласавте за тие будалите?! јас не гласав и сега сум рает “

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
најубо е да гледаш сеиро на рајата , идат в џенг цело време по митинзи па после џаолот им е кривИ после рает можеш да велиш “кој ви е крив шо гласавте за тие будалите?! јас не гласав и сега сум рает “
И да не излеземе на гласање они пак ќе тепаат.
И на крај ќе донесат закон за задолжително гласање како во некои земји (пр. Грција) и така сите среќни и задоволни
Мој избор дали ќе излезам или не!
Кое е тоа размислување за тие што не излегле казна.
И демек во оваа земја не се местело се било регуларно и биле криви луѓето што не изглегувале кои клише муабети.
Мојот дедо е мртов 20 години и 20 година магично гласа за онаа партија која е на Власт и Шо праиме сега?
Цајканине партиски влезени што носат од селата по 2-3 часа мислите се е регуларно и демек ако поединци излезат на гласање ќе се смени нешто не бе бате оваа земја отиде одамна во л**на.
И потоа ние ќе си гледаме на телевизија реклами од типот запознај ја Македонија.
Што мислите што ќе се случи ако ниту еден од нас не излезе на избори????
Со пари пријателе. Ги купија левите и овие ги подучија како се фалшира културно и цивилизирано.Со палки или со клоци и тупаници ?![]()
Убо е да има закон за обврска да се излезе на гласање, таму можеш да гласаш или да го исчкрташ ливчето (неважечко да го направиш ако не ти се гласа) но мора да излезеш. Тој што нема да излезе, ако нема оправдување (бил болен, не бил во државата или сл..) да плати некоја казна (не некоја драстична казна но на пример 50-100 евра. Нема да има повторувања на избори ради мала излезеност, па пак кампањи, трошоци, резултатите на гласањето ќе бидат пореални (едно е да излезат 93% граѓани и гласаат, друго е да излезат 52%) а од процентот кој нема да излезе преку казните ќе се покрие некој дел од трошоците на изборите, 3% да немаат оправдување за неизлегување на гласање од некои грубо земени 1,6 милиони гласачи - тоа се 48.000 гласачи по 50 евра минимум ќе се покријат трошоци од 2,4 милиони евра.
пффф, каков бе претседател, јас сакам да сум император, со неограничена власт над луѓето и земјатаЛет 3 за Претседател!
Е и? Со 40% излезност (или поголема) изборите се успешни. Да речиме дека сите шо ќе излезат освен еден ќе глассат за Чак Норис, тој едниот ќе гласа за Паљото. И шо мислиш, кој ќе биди градоначалник? Чак Норис?Сите треба да излезете на гласање, да не ви се злоупотреби вашиот глас. И сите да си гласате за себе, под број на кандидати допишете си го вашето име. Да знаат за кого сте гласале, нема потреба да чкртате.
Имаше една година кампања у Скопје илјадници гласови доби Чак Норис.
Секако ќе бидат успешни, ако не неделава со дупли трошоци следната недела ако нема излезеност. Се дуплираат трошоците кои ги плаќаме од свој џеб. Да не се арчиме самите себе кога на крај секако ќе си изберат градоначалник газолижачите гласајте си барем за себе, нека ве има таму по ливчињата. Јас да сум у Битола за билдерон ќе гласам жими се.Е и? Со 40% излезност (или поголема) изборите се успешни. Да речиме дека сите шо ќе излезат освен еден ќе глассат за Чак Норис, тој едниот ќе гласа за Паљото. И шо мислиш, кој ќе биди градоначалник? Чак Норис?
Секако ќе бидат успешни, ако не неделава со дупли трошоци следната недела ако нема излезеност. Се дуплираат трошоците кои ги плаќаме од свој џеб. Да не се арчиме самите себе кога на крај секако ќе си изберат градоначалник газолижачите гласајте си барем за себе, нека ве има таму по ливчињата. Јас да сум у Битола за билдерон ќе гласам жими се.
Уф јас не се палам на такви воопшто.Sussaro слушаш ли, арно рече дека секоја девојка повеќе или помалце се пали на келави билдери, вратари итн![]()