Што ако не ја прифаќаат вашата врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Несакам да го имитирам Гарфилд, ама бегалка бе! Побегуља!

Сум бил сведок на 1 таква случка на мој другар каде имаше притисок од дома да раскине заради класни(социо-економски) разлики помеѓу семејствата. Не му беше лесно на човекот, но на крај ги послуша родителите и раскина.

После некое време таа одлука се покажа како исправна. Девојчето зборувало наоколу дека била во врска со другар ми заради парите.

Поента: И доколку родителите не ја прифаќаат вашата врска, не секогаш грешат. Постари се од вас, поискусни и некои работи можат да ги видат подобро отколку вие. Ќе напоменам, ова не важи секогаш, но ете примерот се покажа како точен.

Темата споете ја со Хомосексуалноста, дискусијата се сведува на исто...

За сега немало таков случај , најверојатно и ќе нема , во случај да не прифаќаат - ич не ми е гајле,знам што е најдобро за мене и така ќе продолжам ,семејството е многу важно,но рестрикции не успеваат кај мене.

бегалка бе! Побегуља!

да, ама тоа ти така викаш у име на девојката...а одлуката е нејзина...ако станува збор за подолга врска, тогаш апсолутно бегалка...али ако е тек на почеток?

nikogas ne treba roditelite i prijatelite da ti se mesaat vo vrska. mozat da kazat sto pricini za da bides ili da ne bides so nekoj. nekogas se tocni nekogas ne. no glavno e svoeto. samiot da si go napravis izborot za da ne se kaes cel zivot. i ne treba nikoj da se slusa osven sebe si. pa ako se zaebes sam ke si se zaebes. i ke si go nosis cel zivot.

Колку само се глеа дека не ви се десило вакво нешто, тоа чудо едно.
Симнете си ги розевите наочари зашто ви сметаат да ја согледате реалноста.

Во право си, има такви гадни ситуации во кои можи да се најди секој, некогаш нема каде ...

Тешко е човек да се најде во таква ситуација, кога мора да избира меѓу своите најсакани личности (сепак станува збор за искрена љубов кон партнерот). Се додека постојат, па макар и минимални шанси никој да не излезе сериозно повреден од ситуацијата - спремна сум да се борам! Но доколку навистина причината заради која моите родители не дозволуваат да бидам со моментално саканата личност е сериозна и логички оправдана, тогаш најверојатно би застанала на нивна страна... штом сум во состојба тоа да го направам, значи љубовта кон партнерот е искрена, но не вистинска. Според мене, само во вистинската љубов се е можно и дозволено!

Секогаш е полесно да се дистанцираш од некои работи, кои им се случиле на другите, и да ги негираш, ама како за беља баш тоа што не сакаш тоа ќе те стрефи. Животот секогаш е зезнат! Сите во животот се бориме за она што го сакаме, но има и друга страна, во случајов најважната, онаа која се соочува со пречката. Никој не е сам во врска, за љубов треба двајца! Веројатно на страната која треба да ја одбрани љубовта, т.е. да пресече и е потешко, оти има шанса да го покаже својот карактер. Кога дошло ред сите да си кажуваат што треба да прават, уште побетер да очекуваат и реализација на нивните предлози...

Љубовта е зезната рабта, сите не фрла на колена!

Семејството нема да живее со твојот партнер така да нивното мислење треба да се чуе но финалната одлука треба да се донесе самостојно и ако навистина ја сакаш таа личност нема зашто да прекинеш врска која или ќе ја биде или не ама нема да му мислиш што ќе беше ако не раскинев.

Секогаш е полесно да се дистанцираш од некои работи, кои им се случиле на другите.......

Секогаш е послесно да си праиш хипотетички муабети и да се замислуваш дека си во шпанска серија и дека моеш да се бориш за љубовта. Затоа на темава нека пишуваат оние кои знаат како е да си распарчен на двете страни, да си принуден да слушаш наводно „рационалната„ страна, оние кои знаат како ти е кога ќе ја видиш личноста која ти е забранета и како ти се пара срцето кога најблиските ќе ти речат да одбереш. И оние кои знаат како е кога луѓето околу тебе се претвараат во луѓе што си ги знаел, во луѓе кои не те познаваат на улица, и оние кои знаат како е кога се ова треба да му го соопштиш на партнерот (и попатно да го повредиш) кој неизмерно го сакаш.

Лично ..

Срциња се моите родители .. никогаш не ми се мешале , најверојатно зашто знаат дека кога бирам девојче сум пребирлив .. дури и превише , така да веруваат во мојот избор .

Секогаш биле либерални , иако имам 17 години .. еден спрат од куќава е само мој со посебен влез и се што ми треба ... така да никогаш не сум имал проблеми , дури и здосадено ми е да излагам со девојка ми во последно време низ градов , па најчесто сме кај мене :back:

Гледам сегашнава девојка баш им одговара .. со мајка ми муабет си прават кога ќе се видат , па гледам и нагалено почнала да ја вика :uvo: , дури и знае да купи некој парфем и да ми рече да и го дадам ( е ова ми е стварно глупаво -.- ) , а за татко ми немам зборови дури и претеранолиберален е на моменти . А кога ќе ми текне во какви не ситуации не наоѓале :kesa: ...

Никогаш не би дозволил да ми се мешаат во врската , било кој . Поради тоа што доколку јас сум одлучил да бидам со некоја значи дека мене ми е убаво со таа личност пред се , а + сум дознал се за нејзе , јебига таков карактер сум .. Нема во никој случај да дозволам родителите а уште помалку пријателите да се сомневаат во мојата одлука . Баш падна расправија пред одреден период од страна на неколку пријатели и тоа не во контекст дека девојка ми е лоша или било што , него сум ги запоставил нив заради нејзе , а баш нема врска - знаат дека мојата врата им е секогаш отворена .

Зависи за каква ситуација се работи.Ако гледа мајка ми на пример нешто што не го гледам јас и ми даде совет да ја проверам работата тогаш веќе правам проверка на самиот себе да видам каде грешам а и на партнерката за да видам дали тоа што ми го зборува мајка ми е во право.Значи совети прифаќам а и фала богу мајка ми за тоа има разбирање, она не почнува со наредби него само совет ми дава....И сум и многу благодарен поради тоа и ден денеска, не се случило да ми се меша во животот.Тука станува збор за случаи како што се погоре наведени како на пр: социо-економски, или пак кратко кажано да биде со мене поради парите и сл. А ако станува збор за заљубување пример во девојче од друга религија, исто додуша ми има отворено кажано дека има против тоа но пак ми има кажано на крај крајава да се случи со неа да си среќен нема да има ништо против и тоа, ќе помине попреку се и ќе ја прифати и таа врска.Но јас искрено не би си го дозволил тоа, сега нека не се навредат луѓето што се припадници на другата вера односно муслиманската.Да се случи нешто такво; да се случи да се заљубам во некое девојче што е припадник на муслиманската вера искрено ќе ми биде тешко да ја напуштам но ќе го сторам тоа, ќе најдам сили.Имам другари од муслиманска вероисповест, а и можам да кажам дека до некоја точка нашите светови се поклопуваат особено на полето на : солидарноста, другарството, пријателството и др. Навистина имаме допирна точка тука со муслиманите, и кај нив има добри луѓе, не сите се лоши така а истото важи и обратно ако говориме.Но немаме допирни точки на сите полиња особено не на полето на љубовта, на почетокот може ќе биде убаво но понатаму не знам, таа љубов ќе горчи се повеќе и повеќе.Ништо лошо немам против добрите луѓе од другата страна, но мислам дека сум реален и ништо лошо не зборувам.Ако ништо друго барем не се лупам во гради како што повеќето знаат да се лупаат од кај нас........Реално гледам на работите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom