Штип

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
So mi go ogovarate komsijata i soklasnikot od osnovno i sredno :pipi:
Super e toj, si uzivka u Island, si redi uspesi. Izvonreden talent za kosarka i mn inteligenten decko. Ko ke si dojde, ke ni rasprava kako tamu.

Не бе, најпозитивно мислење имам за него, а немам го видено веројатно две години. Ми недостигаше во четврта :)

Преска ви бев на гости бе шчипјани, ама задоволен сум, убави шчипјанки имате бе!

Преска ви бев на гости бе шчипјани, ама задоволен сум, убави шчипјанки имате бе!
И Штипјани има убави:kesa:, а сега и факлутети и многу народ а со тоа ке се отвараат многу нови места.Ке се има добра иднина у Штип.

И Штипјани има убави:kesa:, а сега и факлутети и многу народ а со тоа ке се отвараат многу нови места.Ке се има добра иднина у Штип.

а бе една иднина! .... да се скапува по кафичите, и да се мааш на лево на десно... а ќе работеш у конфекција на машина или у роби... инкасатор... ха

а бе една иднина! .... да се скапува по кафичите, и да се мааш на лево на десно... а ќе работеш у конфекција на машина или у роби... инкасатор... ха
И јас го мислам истото една иднина што има во Штип стра да те фане женските по конфекции машките такси или келнери а шо е најтрагичното у Штип таксистите и келнерите се најголеми фраери.(нејкам да навредам никој со овоа и уопште не е за понижување секоја работа е за пари а пари му требат на секој така да...) само зборо ми беше за тиа од страна со гледат дека Штип е најс плејс да знаат дека и не е баш.

И јас го мислам истото една иднина што има во Штип стра да те фане женските по конфекции машките такси или келнери а шо е најтрагичното у Штип таксистите и келнерите се најголеми фраери.(нејкам да навредам никој со овоа и уопште не е за понижување секоја работа е за пари а пари му требат на секој така да...) само зборо ми беше за тиа од страна со гледат дека Штип е најс плејс да знаат дека и не е баш.
не е до толку лошо али за тоа што викаш дека таксистите ги сметат за големи фраери е точно. Јас не знам што е толку интересно кај нив(прашај некое девојче од 15-16 год ке ти ги каже кој таксист кај работел и каква кола возел :S ). Тоа е стварно трагично. Да не навредам некого, али таксистите ги сметам за прости луѓе.

не е до толку лошо али за тоа што викаш дека таксистите ги сметат за големи фраери е точно. Јас не знам што е толку интересно кај нив(прашај некое девојче од 15-16 год ке ти ги каже кој таксист кај работел и каква кола возел :S ). Тоа е стварно трагично. Да не навредам некого, али таксистите ги сметам за прости луѓе.

а бе и мојте генерациски на 15-6 години беа по таксистите и ги мислеа за фраери, ама сеа пораснаа малце и глеат кај греало сонцето... у паритеее... сеа трчат по оние стварно кремци, фраери со коли и пари без работа, од мама и тате... за жал има образувани дечки шо возат такси... јас се фрапира ко виде еден дечко талентиран музичар дипломиран на академија, возе такси... јбг тоа е иднината у штип!

а бе и мојте генерациски на 15-6 години беа по таксистите и ги мислеа за фраери, ама сеа пораснаа малце и глеат кај греало сонцето... у паритеее... сеа трчат по оние стварно кремци, фраери со коли и пари без работа, од мама и тате... за жал има образувани дечки шо возат такси... јас се фрапира ко виде еден дечко талентиран музичар дипломиран на академија, возе такси... јбг тоа е иднината у штип!
не се сите по парите...
А точно е дека (за жал) има и некои со високо образование а возат такси али ретко е тоа,повеќето се простички :)

Vo Stip voopsto,nema nikakva perspektiva.Nema kade da rabotat mladite momcinja koi zavrsile fakultet.Ako ne se partiski oboeni ili ako nivnite roditeli ne im napravile firma vo koja ke prodolzat ponatamu.Ne e nisto strasno i da vozat taxi,ako moraat da egzistiraat od nesto.Site roditeli nemaat moznost ,nivnite sinovi da vozat skapi koli i da nosat"marki",pa moraat nekoi decki da se snaogaat kako znaat i umeat.Od postena rabota nema sramenje!Vistinata e taa!

Многу убав град, меѓу најјубавите во Македонија.Има чест да се прошетам неколку сати и што забележав...
1.Прекрасни женски.
2.Многу беше чисто
3.Школото Славчо Стојменов(или слично) беше многу убаво средено.
4.Имаше дуќани многу со роба.
5.Споменик од Александар.
6.Мостови имаше а река никаде.
7.Луѓето беа пријатни ама не можав да разберам што зборуваа.

Многу убав град, меѓу најјубавите во Македонија.Има чест да се прошетам неколку сати и што забележав...
1.Прекрасни женски.
2.Многу беше чисто
3.Школото Славчо Стојменов(или слично) беше многу убаво средено.
4.Имаше дуќани многу со роба.
5.Споменик од Александар.
6.Мостови имаше а река никаде.
7.Луѓето беа пријатни ама не можав да разберам што зборуваа.

3. Гимназијата Славчо Стојменски, и да навистина е убаво средена.
6. Тоа е (пресушената :pos:) река Отиња.
7. Дијалектот ни е таков :).

ја беше, ти беше... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom