Шипките на кеј

• Креатор на темата Креатор на темата Menshealth
  • Време на започнување Време на започнување

Dali do sega ste vezbale na sipkite na kej ?

• Вкупно гласачи
    132
1. Логиката некако ти е слаба страна. Во секоја теретана веќе имаш вратило справи за пропаѓање и останати справи за Стрит вежбање. Така да всушност теретаната ти ги пружа сите можности на Стрит плус стотици дополонителни справи и вежби (само за бицепс постојат над 60 вежби во теретана, за гради над 100 и сл)

2. Мускулно сало не постои. Сите најдобри тела се изградени во теретана не на шипка, досега не паметам некој на Олимпија во било која категорија да има победено со вежбање Стрит Воркоут. Исто така веројатно сакаш да кажеш дека оној кој што вежба во теретана секогаш ќе е посилен од оној кој вежба стрит воркоут поради тоа што постои прогресивно оптеретување во теретана кој стрит воркоутот не може да го пружи. Теретаната нуди многу повеќе варијации на вежбање, во неа можеш да вежбаш муслулна сила, мусукулна издржливост, координација, баланс, експлозивност, се на се е повеќедимензионална од Стрит воркоутот. Стрит воркоутот секогаш проектира движење со фиксни точки кое постепено доведува до трајно оштетување на зглобовите и тетивите. Не се чуди што секој од вас кој вежба подолго време се жали на болки во рамењата, подлактицата, дланките... Балистички движења, репетитирачки движења и голем број репетиции секогаш се рецепт за дегенеративни повреди на локомоторниот систем.

3. Никој не хејта по Стрит Воркоутот и јас почнав да тренинрам со него но само некој во заблуда може да верува дека истиот е подобар од теретана. Светски атлети од било која дисциплина (фудбалери, пливачи, атлетичари, триатлонци, војници, боксери, балетани, ракометари, тенисери, одбојкари, стронгмени) сите тие тренираат во теретана зошто им овозможува да бидат подобри во својот спорт. Од самото тоа можеш да ја процениш важноста на теретаните во денешниот свет. Додека Стрит Воркаутот е главно за деца, акробати, оние кои нејќат да давааат пари за членарина и оние кои се надеваат дека еден ден ќе ги вработат во циркус.
Се те разберирам али скоро никој од теретана неможе planche ретки случаеви да можат Back Lever,Front Lever,Pistol Squat и уште многу слични елементи....Не е се во тоа да имаш јако тело....имај малку и во главата што кога ке пиеш протеини и стероиди? ништо....а тоа што има и во теретаните начин са Стреет тоа си во право јас во зима вежбав во теретана но вежбам Стреет елементи....позз

Ги прочитав сите 7страни имам испробано и теретана и стреет воркоут... Значи дефинитвно Стреет боље него Теретана....Ке напишам само три реченици:
1.Теретана имаш ограничен број на вежби 50 вежби се на се , додека Стреет Воркоут имаш базни вежби згибови чучневи склекови стомачни...
2.Теретаната добиваш мускулна маса која што еден ден кога ке престанеш да вежбаш ке се претвори во мускулно сало.Додека кај Стреет добиваш мускулна дефиниција.
3.Зошто да се хејтаме? Секој си избрал свој начин на вежбање.Дајте луѓе свестете се.Совети и помош на секаков начин наместо ХЕЈТАЊЕ.
Доколку ви треба совет https://www.facebook.com/andrej.100janov адд ме или јавете се на 072 543 556
Иако во моментов вежбам само street, мислам дека не ти држи многу вода постов. Не би сакал да ги споредувам едно со друго, и двете си имаат позитивни и негативни страни. Според мене комбинација од двете е најубаво. Секогаш би избрал убаво изградено и функционално тело, пред некое стероид џанки тело со кое што би имал потешкотии да извршувам обични работи.

Не гледам никаква причина тој што вежба стрит да плука по теретана, или пак обратно.

Иако во моментов вежбам само street, мислам дека не ти држи многу вода постов. Не би сакал да ги споредувам едно со друго, и двете си имаат позитивни и негативни страни. Според мене комбинација од двете е најубаво. Секогаш би избрал убаво изградено и функционално тело, пред некое стероид џанки тело со кое што би имал потешкотии да извршувам обични работи.

Не гледам никаква причина тој што вежба стрит да плука по теретана, или пак обратно.
Не плукам само го искажувам моето мислење дека стреет е подобро од теретана....

Ko playstation vs. Xbox гејмери да читам. Најубаво мене ми е комбинација од двете. Како кардио играм баскет.

Има некој редовно што вежба на кеј да ми даде некој совет сакам да почнам ама неам никад вежбано стреет само теретана :D

Склекови, чучњеви, исчекор напред, згибови, спринтови.
Плус плиометрија скокање.

Има некој редовно што вежба на кеј да ми даде некој совет сакам да почнам ама неам никад вежбано стреет само теретана :D
Склекови, чучњеви, исчекор напред, згибови, спринтови.
Плус плиометрија скокање.
тоа + разбој, стомачни(leg raises или на земја), и можеш и bodyweight rows

Па идеш back lever, front lever, muscle jamps, muscle ups, flags... So shut up and pull-up.
има време за тоа :)
Али некоја шема да не има за почетници повторувања :D ти да не вежбаш на шипки
шема боцките у гз и искриви ги шипките :D се зезам, почни еден ден склекови 2-3 различни варијации, разбој pike push ups за рамо и можеш кардио, друг ден вратило тесен широк фат, згибови bodyweight rows, екстензии за долна кичма и стомачни. Ова му доаѓа како press/pull програма тред ден одмор и после пак истото.

,,,e aj da ne puknete,,,:ROFLMAO:,,,vo prviot
moment koga proĉitav ,,"šipki" pomisliv deka pokraj vardar napravile striptiz bar so ,,tanĉarki,,na šipka pa se mislev koj e tuka lud,,,,jas toa što go ĉitam ili tie što gi izmontirale šipkite ,a tie da ti bile za unapreduvanje na populacionoto zdravje,,,:icon_mrgr:,,,a i vo koe i kakvo vreme živeeme mož i toa ke doĉekame,,,:coffee:,,,:D,,,

,,,e aj da ne puknete,,,:ROFLMAO:,,,vo prviot
moment koga proĉitav ,,"šipki" pomisliv deka pokraj vardar napravile striptiz bar so ,,tanĉarki,,na šipka pa se mislev koj e tuka lud,,,,jas toa što go ĉitam ili tie što gi izmontirale šipkite ,a tie da ti bile za unapreduvanje na populacionoto zdravje,,,:icon_mrgr:,,,a i vo koe i kakvo vreme živeeme mož i toa ke doĉekame,,,:coffee:,,,:D,,,
Шала на страна стриптизот не е заебанција и има допирни точки со стрит фитнесот. Гуглај Anastasia Sokolova workshops.

Вежба уште некој надвор по ладново или слабо? Денеска после 2 месеца отидов на шипки и премрзнав, за никаде е. Лизгаво, мокро, дури страв да ти е да се фатиш за шипка.

Како и да е, имав еден челинџ да завршам па собрав сила истуркав некако, завршено за помалце од 5 минути.

10298934_821827031213074_4415172600763847384_n.jpg

Вежба уште некој надвор по ладново или слабо? Денеска после 2 месеца отидов на шипки и премрзнав, за никаде е. Лизгаво, мокро, дури страв да ти е да се фатиш за шипка.

Како и да е, имав еден челинџ да завршам па собрав сила истуркав некако, завршено за помалце од 5 минути.

10298934_821827031213074_4415172600763847384_n.jpg
Вчера 200 push-ups 40 мин., потешко ваљда ради маглата, денес 100 chin-ups, pullovers, вежбање 360 muscle up (почетнички левел)...

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom