Шипките на кеј

• Креатор на темата Креатор на темата Menshealth
  • Време на започнување Време на започнување

Dali do sega ste vezbale na sipkite na kej ?

• Вкупно гласачи
    132
Сте виделе некој да прави planche?

Вежбата над сите вежби... лелелелеле ако успеам ова да го направам еден ден... ќе гори.

прво back lever направи, па ондак planche :)

Има некој што сеуште вежба Street?

Некаде почеток на Јуни морав да престанам со теретана, па пред некои 15-тина дена се префрлив на стрит и сум мноогу задоволен. Од 0 pullups стигнав до 8 за тоа време, зборам од dead-hang позиција. Моментално вежбам на шипките во Козле/Тафталиџе затоа што немам во близина на Чаир, ако има некој што иде таму радо би се упознал.

На млечен е супер но дебели се шипките. Малце ми е криво пошо не се добри дебели, поготово за масл апс.

На млечен е супер но дебели се шипките. Малце ми е криво пошо не се добри дебели, поготово за масл апс.

Да, и јас го приметив тоа. Така и си ја повредив левата рака уствари, немав добар грип. Кој би ги препорачал на друго место, препорачливо да нема многу гужва?

Да, и јас го приметив тоа. Така и си ја повредив левата рака уствари, немав добар грип. Кој би ги препорачал на друго место, препорачливо да нема многу гужва?
Александар палас. Но кај млечен атмосферата е поубава некако амерички. Само не ти препорачувам да трчаш по патеката пошто не е здраво реонот е загаден пошо е покрај главна улица.

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Александар палас. Но кај млечен атмосферата е поубава некако амерички. Само не ти препорачувам да трчаш по патеката пошто не е здраво реонот е загаден пошо е покрај главна улица.
Па не трчам и онака пошто не сум фокусиран на кардио овој период. Иксрено гледам само да зајакнам повеќе и да ги совладам сите basic вежби поврзани со Calisthenics.

Иначе мислиш позади Александар на кеј шипките?

ако идеш накај аеродром има нови шипки на кеј, му доаѓа измеѓу редкафе и железничка, ок се ама тие за склекови не им се погодени, оддалечени се многу

• Ми се допаѓа
Па не трчам и онака пошто не сум фокусиран на кардио овој период. Иксрено гледам само да зајакнам повеќе и да ги совладам сите basic вежби поврзани со Calisthenics.

Иначе мислиш позади Александар на кеј шипките?
Да но ако ти е ради гужва тогаш иди на млечен сабајле 8, 9 или вечер после 9 тогаш нема многу луѓе. Позерите идат од 6 до 9.[DOUBLEPOST=1407361644][/DOUBLEPOST]
ако идеш накај аеродром има нови шипки на кеј, му доаѓа измеѓу редкафе и железничка, ок се ама тие за склекови не им се погодени, оддалечени се многу
Да, генерално шипкиве се промашени проектирани од некој што никогаш не вежбал. Многу повеќе сум мотивиран кога вежбам на потенко вратило на пример. А и полесно е, вака и со ракавици често ми искачаат плускавци

Dudes, i need some help.

Негде почеток на Јуни скроз прекинав со теретана, и сега веќе некои 20тина дена вежбам стрикно стрит/калистеникс/бодиуејт/callitwhateveryouwant.

Некаде 10тиот ден, почна да ми се јавува необична болка во рамениците кога правам dips. Прва работа што ми падна на ум, дека формата не ми е добра, да не се спуштам толку доле и повеќе да се искривам. Тоа го средив, болката се уште е тука. Потоа приметив и дека кога правам beginner muscle up и кога правам дипс горе на шипката, болката во рамениците пак се јавува. После неколку сета, болката дури станува неподнослива. Any ideas?

Не би сакал да исфрлам од тренинг ни една од овие вежби затоа што за овие 20тина дена гледам неверојатен напредок.

Dudes, i need some help.

Негде почеток на Јуни скроз прекинав со теретана, и сега веќе некои 20тина дена вежбам стрикно стрит/калистеникс/бодиуејт/callitwhateveryouwant.

Некаде 10тиот ден, почна да ми се јавува необична болка во рамениците кога правам dips. Прва работа што ми падна на ум, дека формата не ми е добра, да не се спуштам толку доле и повеќе да се искривам. Тоа го средив, болката се уште е тука. Потоа приметив и дека кога правам beginner muscle up и кога правам дипс горе на шипката, болката во рамениците пак се јавува. После неколку сета, болката дури станува неподнослива. Any ideas?

Не би сакал да исфрлам од тренинг ни една од овие вежби затоа што за овие 20тина дена гледам неверојатен напредок.
можно е да ти е ротаторот, обично кога се спушташ повеќе од што треба го сјебуваш, но зависи и до генетиката, пробај пред тренинг направи 10-15 мин вежби за загревање на ротаторот

• Ми се допаѓа
Dudes, i need some help.

Dudes, i need some help.

Со ластици вежбаш beginners? Јас уште работам на свингинг моментумот.

Со ластици вежбаш beginners? Јас уште работам на свингинг моментумот.
Не, немам ластици. Со одскок ги праам засега, барем уште месец ќе терам вака па ќе пробувам после тоа swinging да ги правам.

можно е да ти е ротаторот, обично кога се спушташ повеќе од што треба го сјебуваш, но зависи и до генетиката, пробај пред тренинг направи 10-15 мин вежби за загревање на ротаторот
Ќе го пробам ова утре па ќе пишам резултат, фала.

Не, немам ластици. Со одскок ги праам засега, барем уште месец ќе терам вака па ќе пробувам после тоа swinging да ги правам.

Ќе го пробам ова утре па ќе пишам резултат, фала.
ако ти е тоа мораш загревање, јас го имам заебано ротаторот уште одамна на кос бенџ, и до ден денес осеќам мали болки, а и не смеам никакви вежби да правам позади врат што се, behind the neck pull ups, shoulder press и такви

Ги прочитав сите 7страни имам испробано и теретана и стреет воркоут... Значи дефинитвно Стреет боље него Теретана....Ке напишам само три реченици:
1.Теретана имаш ограничен број на вежби 50 вежби се на се , додека Стреет Воркоут имаш базни вежби згибови чучневи склекови стомачни...
2.Теретаната добиваш мускулна маса која што еден ден кога ке престанеш да вежбаш ке се претвори во мускулно сало.Додека кај Стреет добиваш мускулна дефиниција.
3.Зошто да се хејтаме? Секој си избрал свој начин на вежбање.Дајте луѓе свестете се.Совети и помош на секаков начин наместо ХЕЈТАЊЕ.
Доколку ви треба совет https://www.facebook.com/andrej.100janov адд ме или јавете се на 072 543 556

Ги прочитав сите 7страни имам испробано и теретана и стреет воркоут... Значи дефинитвно Стреет боље него Теретана....Ке напишам само три реченици:
1.Теретана имаш ограничен број на вежби 50 вежби се на се , додека Стреет Воркоут имаш базни вежби згибови чучневи склекови стомачни...
2.Теретаната добиваш мускулна маса која што еден ден кога ке престанеш да вежбаш ке се претвори во мускулно сало.Додека кај Стреет добиваш мускулна дефиниција.
3.Зошто да се хејтаме? Секој си избрал свој начин на вежбање.Дајте луѓе свестете се.Совети и помош на секаков начин наместо ХЕЈТАЊЕ.
Доколку ви треба совет https://www.facebook.com/andrej.100janov адд ме или јавете се на 072 543 556

1. Логиката некако ти е слаба страна. Во секоја теретана веќе имаш вратило справи за пропаѓање и останати справи за Стрит вежбање. Така да всушност теретаната ти ги пружа сите можности на Стрит плус стотици дополонителни справи и вежби (само за бицепс постојат над 60 вежби во теретана, за гради над 100 и сл)

2. Мускулно сало не постои. Сите најдобри тела се изградени во теретана не на шипка, досега не паметам некој на Олимпија во било која категорија да има победено со вежбање Стрит Воркоут. Исто така веројатно сакаш да кажеш дека оној кој што вежба во теретана секогаш ќе е посилен од оној кој вежба стрит воркоут поради тоа што постои прогресивно оптеретување во теретана кој стрит воркоутот не може да го пружи. Теретаната нуди многу повеќе варијации на вежбање, во неа можеш да вежбаш муслулна сила, мусукулна издржливост, координација, баланс, експлозивност, се на се е повеќедимензионална од Стрит воркоутот. Стрит воркоутот секогаш проектира движење со фиксни точки кое постепено доведува до трајно оштетување на зглобовите и тетивите. Не се чуди што секој од вас кој вежба подолго време се жали на болки во рамењата, подлактицата, дланките... Балистички движења, репетитирачки движења и голем број репетиции секогаш се рецепт за дегенеративни повреди на локомоторниот систем.

3. Никој не хејта по Стрит Воркоутот и јас почнав да тренинрам со него но само некој во заблуда може да верува дека истиот е подобар од теретана. Светски атлети од било која дисциплина (фудбалери, пливачи, атлетичари, триатлонци, војници, боксери, балетани, ракометари, тенисери, одбојкари, стронгмени) сите тие тренираат во теретана зошто им овозможува да бидат подобри во својот спорт. Од самото тоа можеш да ја процениш важноста на теретаните во денешниот свет. Додека Стрит Воркаутот е главно за деца, акробати, оние кои нејќат да давааат пари за членарина и оние кои се надеваат дека еден ден ќе ги вработат во циркус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom