Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
молам??:nesum: А кое е тоа, млада госпоѓицего имам тоа шесто сетило,тоа е мојата интуиција и повеке сум сигурна ви неа отколу во мене,до сега не ме измеверила
мислам дека шестото сетило треба секогаш да го слушаме...тоа е оној глас одвнатре што секогаш е во право а ние најчесто не го слушаме и постапуваме погрешно во врска со некои работи![]()
Не постои. Ниту шесто сетило ниту интуиција ниту претчувства.
Имаш "претчувство" дека ќе паднеш на испит, го положуваш и си мислиш од страв ти било така, паѓаш на испит и почнуваш да се сомневаш во своите скриени моќи... :wink:
Koga ke padnime na ispit go znajme toa predvreme oti znajme deka ne naucivme a ne deka imame 6to setilo.
Mi se ima sluceno da ne mozam da spijam da me maci nesto a ne znam so i sabajleto majkami mi kaza deka tatko mi imal sobrakajna nezgoda snosti.
Toa e samo pretcustvo zanekoj so si privrzan za nekoj so ti znaci i nema nekoj so nema receno ''znaev deka ke se desi to i to imav loso pretcustvo''
Ne znam kako da go objasnam pretcustvoto ama ne e ni 6to setilo ni natprirodna mok oti site go imame vo nas.
Од тоа што знам за шестото сетило,е дека уште го нарекуваат сетило на емпатијата или сетило на mindful caution,поглед со помош на умот,а не со очите.Демек во некои луѓе постои таква аура што може да претчуствуваат кој се бил на таа локација на кои се наоѓаат и што се случило.Демек нешто што ние обичните не сме способни да го видиме.