Шесто сетило

• Креатор на темата Креатор на темата black angel
  • Време на започнување Време на започнување
го имам тоа шесто сетило,тоа е мојата интуиција и повеке сум сигурна ви неа отколу во мене,до сега не ме измеверила

блек ајнџел, не се лути де ти.....

ај кажи како откри дека имаш шесто сетило.... молимте..
баш ме интересира!

Mene cesto mi se slucuva da mozam da osetam nesto pred da se sluci.Ne da pogoduvam,tuku da znam sto e sledno.Nekolku doseg pati cuvstvuvam gusenje,ili tezina,neprekinato mislam na nekoja licnost,i po nekoe vreme doznavam deka bas togas koga se slucilo toa na liceto mu se slucilo nesto loso.Narecete go ova kako sakate,ama jezivo e koga ke sfatis deka si znael...Ova sum slusnala deka im se slucuva na majkite koga nivnite deca se daleku,ama mene mu se slucuva za site bliski okolku mene...
Ako na nekoj mu e loso,i mene mi e vo isto vreme....

deka postoi telepatija-postoi, mi se slucuva i na mene i toa premnogu cesto sto duri mi e i ponekogas cudno. A za toa 6to setilo pa... sto znam, nekoi raboti sto bi mozela da pretpostavam deka ke mi se slucat ne bi gi "krstila-> 6to setilo". taka sto mozam predvreme da ostam deka nesto ke mi se sluci, i ne samo na mene tuku i na lugjeto vo mojata pobliska okolina. Imam i zakluceno deka kako sto ke mi kazat cuvstavata ili potocno "6-toto setilo" toa sekogas mi se slucuva.

го имам тоа шесто сетило,тоа е мојата интуиција и повеке сум сигурна ви неа отколу во мене,до сега не ме измеверила
молам??:nesum: А кое е тоа, млада госпоѓице :) И аљоу а да расчистиме кое е 6тото сетило? хехе оти очигледно за нас 6то сетило е и способност за миење на кола :wink:

мислам дека шестото сетило треба секогаш да го слушаме...тоа е оној глас одвнатре што секогаш е во право а ние најчесто не го слушаме и постапуваме погрешно во врска со некои работи :)

Mislam deka toa se vika intuicija ,podsvest koja zbori preku steknato iskustvo ...

Inaku ima slucaevi za luge so sesto setilo , no poveketo , kako i obicno se lazni , samo za slava i ili pari , ali ...

Ima nekoj koj mnogu tesko se objasnuvaat , nemam nekoj konkretni primeri , ako najdam ke postiram :tv: ....:helou:

Znaci spored mene 6-to setilo bi pretstavuval instinktot....instinktot za prezivuvanje.....a za glupostite kako palenje i gasenje na TV so pomosh na "6-toto setilo" se cista glupost.

Definitivno postoi sesto setilo ili treto oko !!! od tretoto oko doagaat site ESP moki kako na primer telepatija, telekineza ,gledanje auri i mnogu drugi raboti !!! black angel kazi povise za tvoite iskustva kako si sfatila deka imas sesto setilo

jas mislam deka sekoj ima 6 setilo,samo sekoj go dozivuva razlicno(sepak site sme razlicni)mene mi se ima deseno da se pocustvuvam cudno vo odredeni momenti,mi se zabrzuva pulsot i disenjeto i pomisluvam na cudni raboti,mi doagaat misli koi "normalno"ne mi doagaat,a poslem sse desava nesto....ili ke recam nekomu e sea ke se desi ova i se desava(ama ova poretko-da kazam obicno pomisluvam)!!!
kako i da e ako se ima vakva "sposobnost"treba da se raboti na nea t.e. da se razviva
inaku ke prestane!
isto i so telepatijata,sekoj ima sposobnost da cita misli ama ako ne ja razvivcas sposobnosta sama nema da ti dojde.mi se desilo da pomislam isto nesto so nekoja drugarka ,predpostavuvam na site im se ima sluceno,no sepak mislam deka telepatijata e nesto poveke,t.e.da im gi citas mislite na site.sto ne veruvam deka nekoj moze da go postigne toa.ako moze nekoj neka kaze:vozbud:

Шесто сетило?

Премногу филмови гледаме, а всушност не ги користиме ни овие 5 кои ги имаме. Ама, трагаме за шестото сетило, тој фантастичен момент на надчовечност кој ќе ни помогне некои работи кои не ги контаме со 5-те сензори, да си ги сватиме и објасниме. Да им дадеме причина.

Иако, многу е едноставно: Гледај. Помирисај. Слушај. Вкуси. Допри.

Тесла еднаш рекол - Недоволната моќ на перцепција е највисока форма на незнаење. Френк Лојд Рајт се изразил малку поинаку - See into life. Don't just look at it.

И уште една премиса која не е вбројана во сетилата, а искомбинирана
со горенаведените дава прилично добра форула на живеење на живот без трагање по натприродни способности - Љуби!

Не постои. Ниту шесто сетило ниту интуиција ниту претчувства.
Имаш "претчувство" дека ќе паднеш на испит, го положуваш и си мислиш од страв ти било така, паѓаш на испит и почнуваш да се сомневаш во своите скриени моќи... :wink:

Не постои. Ниту шесто сетило ниту интуиција ниту претчувства.
Имаш "претчувство" дека ќе паднеш на испит, го положуваш и си мислиш од страв ти било така, паѓаш на испит и почнуваш да се сомневаш во своите скриени моќи... :wink:

Koga ke padnime na ispit go znajme toa predvreme oti znajme deka ne naucivme a ne deka imame 6to setilo.
Mi se ima sluceno da ne mozam da spijam da me maci nesto a ne znam so i sabajleto majkami mi kaza deka tatko mi imal sobrakajna nezgoda snosti.
Toa e samo pretcustvo zanekoj so si privrzan za nekoj so ti znaci i nema nekoj so nema receno ''znaev deka ke se desi to i to imav loso pretcustvo''
Ne znam kako da go objasnam pretcustvoto ama ne e ni 6to setilo ni natprirodna mok oti site go imame vo nas.

Koga ke padnime na ispit go znajme toa predvreme oti znajme deka ne naucivme a ne deka imame 6to setilo.
Mi se ima sluceno da ne mozam da spijam da me maci nesto a ne znam so i sabajleto majkami mi kaza deka tatko mi imal sobrakajna nezgoda snosti.
Toa e samo pretcustvo zanekoj so si privrzan za nekoj so ti znaci i nema nekoj so nema receno ''znaev deka ke se desi to i to imav loso pretcustvo''
Ne znam kako da go objasnam pretcustvoto ama ne e ni 6to setilo ni natprirodna mok oti site go imame vo nas.

Pa jas mislam deka toa e iskustvoto koe go imame vo potsvesta , t.e intuicija ili kak osto velime na naski : "nesto sto mi kazuva od vnatre " :)

Imalo mnogu slucai vakvi , no ke opisam eden : postar iskusen pozarnikar , koj e nacalnik na timot , pri edna intervencija na gasenje pozar , koj navidum izgledal besopasno , ke uspee da gi izvlece svoite pozarnikari od sigurna smrt ,( tie sto bile vnatre vo zgradata ) , na osnova na svoeto "custvo" !
Vaka se slucilo : Koga pristignale pozarnikarite vo zgradata taa veke gorela , no so miren ogan i izleguvalo bel dim , pozarnikarite vlegle da go dosagat oginot , koga nacalnikot ( postario pozarnikar ) , dobil custvo deka nesto loso ke se desi ! , i gi izvadil od zgradata pozarnikarite vo posleden moment , vednas stom bile na sigurno , zgradata eksplodirala !!
Sto bilo rabotata , nacalnikot bil iskusen i veke nekolku pati ja imal videno ovaa situacija, "beliot dim znaci zatisje pred bura"t.e deka ke dojde do eksplozija , no ni na kraj pamet ne mu teknalo ( barem , svesno ) daka postoi opasnost , dodeka ja gledal zgratata , nesto od vnatre mu reklo da bega podaleku od toa mesto !! Znaci mozokot potsvesno , gi primil informaciite za beliot cad i mirniot ogan , gi sporedil so onie koj bile skladirani vo dlabokata memorija vo mozokot na nacalnikot i mu pratil signali za opasnost !!
Toa e toa sto go nateralo nacalnikot da gi izvadi svoite pozarnikari od zgradata i da gi spasi , znaci potsveno dobil signali za opasnost , a ne nekoe setilo za predviduvanje , bozji zborovi itn...

Poentata mi bese ne da go demantiram postoeneto na "Sestoto setilo" nesto sto ne e ispitano vo celost , tuku da go objasnam ona pretcustvo od "vnatre" koe ni veli deka nesto ke bide vo red ili deka ke se desi nesto loso !
Istoto e so custvoto deka ke padnes ili pomines na ispit :)

poz:3:

Од тоа што знам за шестото сетило,е дека уште го нарекуваат сетило на емпатијата или сетило на mindful caution,поглед со помош на умот,а не со очите.Демек во некои луѓе постои таква аура што може да претчуствуваат кој се бил на таа локација на кои се наоѓаат и што се случило.Демек нешто што ние обичните не сме способни да го видиме.

Јас имам читано дека постои таква чакра наречена ,,трето око,, и се наоѓа некаде во делот на челото, над носот. Неа ја има секој човек и може да ја развие со помош на некои си ,,ЗЕН-карти,, такви се, со некои знаци, и демек со нив се вежба да ги погодиш без да ги гледаш, и на тој начин се развива шестото сетило, да гледаш и нешто што не е очиглено.....Јас лично, сум скептик за ова, али кој си верува,нека си ги набави па нека го развие сетилово и нека пише што видел:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom