Shanghai Rolex Masters | 07-13 октомври, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на турнирот?

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Е за ова збореше Стефан на почеток на турнир зошто според него Ноле е пред Надал како фаворит за титулава.
Мечов е скоро па завршен за Надал до крај на сезонава најверојатно ќе запне за последниот Мастерс да го земе.

Дел По човече, на кои дроги си денес?

Надал го прави Дел Потро да изгледа како машина. Толку кратки топки Надал нема упатено не паметам од кога. Инаку, ако утре игра во финале, Дел Потро ќе изгуби од Новак...

Е за ова збореше Стефан на почеток на турнир зошто според него Ноле е пред Надал како фаворит за титулава.
Мечов е скоро па завршен за Надал до крај на сезонава најверојатно ќе запне за последниот Мастерс да го земе.

a shto ne zapne denes

Он ебено игра на форхендот на Делпо, ебено му мести пенали. :facepalm: Освести се алоооо, потегни малце порамни удари.

Брат треба и противникот да ти дозволи....

Не ме заебавај, Делпо го има најразорниот форхенд на светот а овој му игра висок слајс на неговиот форхенд. :facepalm: Нормално дека ќе го избуши. Треба да потегне малце порамни удари на бекхендот на Делпо, само се плашам дека веќе е предоцна.

Батали тоа, јас никогаш го немам видено Надал понервозен. Изгледа осеќа дека е немоќен, дека полека го губи мечот... Делпо и натаму чисти линии, враќа сервиси на основната линија, кратко кажано прави се што треба за да го добие Рафа.

Shtef , aj nekoja filozofija , analiza tvoja , neli reshen beshe da osvoi.
A i kako se poti Nadal na svezo vreme , voda teche od nego , od hemija li e , od shto li e , ama se chisti organizmot izgleda , priroda si e priroda

Shtef , aj nekoja filozofija , analiza tvoja , neli reshen beshe da osvoi.
A i kako se poti Nadal na svezo vreme , voda teche od nego , od hemija li e , od shto li e , ama se chisti organizmot izgleda , priroda si e priroda

Решен е де, само што денес има подобар противник од другата страна на мрежата. Не знам што е чудно тука.
За потењето нема да ти одговорам, ограничен си не можеш да разбереш.
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 15:38 ---
До кога со брејк шансиве, до кога????????
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 15:40 ---
Мајко мила ова не е реално, какви се овие форхенди :confused:

Кој се клади со мене по пијачка дека Надал ќе изгуби денес?

:sneaky:

:cool:

Надал очаен, Дел Потро добар.

Џокович утре ќе го добие Дел Потро, против кого е релативно лесно да се игра. Треба да се повикува на мрежа, затоа што е очаен таму, и треба да се натера да трча. Бекендот на Дел Потро во движење е исто многу слаб.

Денес Надал се местеше како глинен гулаб на стрелиште. Ударите плитки, млаки, никакви...

Не не, запињаше и за овој, али јебига, Делпо го уништи денес во секоја смисла. Само ако не изигра утре вака ќе го пукам.
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 16:07 ---
:cool:

Надал очаен, Дел Потро добар.

Џокович утре ќе го добие Дел Потро, против кого е релативно лесно да се игра. Треба да се повикува на мрежа, затоа што е очаен таму, и треба да се натера да трча. Бекендот на Дел Потро во движење е исто многу слаб.

Денес Надал се местеше како глинен гулаб на стрелиште. Ударите плитки, млаки, никакви...

Сеуште не ми е јасно како можеше така лесно да му пласира пенали на форхенд. Јасно е како се игра против Делпо, варијации во играта, притискање на неговиот бекхенд со рамни удари а не со спинови, и избегнување на неговиот форхенд. Тактички, најлошиот меч на Рафа во последно време.

Сеуште не ми е јасно како можеше така лесно да му пласира пенали на форхенд. Јасно е како се игра против Делпо, варијации во играта, притискање на неговиот бекхенд со рамни удари а не со спинови, и избегнување на неговиот форхенд. Тактички, најлошиот меч на Рафа во последно време.

Кај Надал буквално се зависи од тоа како тој физички се чувствува, затоа што на ниту еден тенисер во историјата играта толку не му зависела од физичката спремност. Уште во Пекинг против Фоњини се виде дека е како истушен. Вчера првиот сет против Вавринка го докусури.

Shtef , jas kako eden od nekolkuminata ovde ogranicheni i iljadnici niz cel svet ke ti kazam kaj lezi zajakot , da ne tropash filozofii na game planot na Nadal , nebare da ne znae shto trba da igra protiv Delpo.Znae , ama ne moze , turbo kompresorot ne mu raboti . E zoshto ne mu raboti , nie ogranichenite imame teorija , neogranichenite (Nadalovci) imaat druga . Nadal denes nemashe sila vo forhendotot, vo spinot, nemashe sila vo nozete da vozi vo rikverc i da se vleche na forhend , se vlecheshe dva tri metra pozadi base line-ot , a Delpo si ja igrashe negovata standardna igra , nishto novo , ama Nadal ne mozeshe vo kontinuitet da mu vrshi pritisok , rabota shto ja pravi od shala koga e vo ,, negovata forma,, ,i da go tera na greshki . A toa za potenjeto , proguglaj.
Nema vrska , aj sea ke zapne vo Bazel , tamu ke e reshen izgleda , ovde se zaebavashe.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom