СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА - предлог име на Љубчо Георгиевски

• Креатор на темата Креатор на темата Hristo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Od antickoto kralstvo Makedonija.
Sonceto od Kutles pretstavuva simbol so koj sto se opfateni site 16 pleminja na makedonci(po eden za site) koi sto se obedineti vo centarot koj sto ja pretstavuva Makedonija kako drzava.

Ali ako ti spomnuvash kauzi...nemas potreba da go postavuvas toj simbol voopsto :toe: Imas drugi simboli za pocituvanje,bidi cist i pred tebe i pred nas i zalozi se za niv i otvoreno postavi gi.
Ne go valkaj toa sonce...nema potreba.

Sonceto od Kutles pretstavuva simbol so koj sto se opfateni site 16 pleminja na makedonci(po eden za site) koi sto se obedineti vo centarot koj sto ja pretstavuva Makedonija kako drzava.

Ali ako ti spomnuvash kauzi...nemas potreba da go postavuvas toj simbol voopsto :toe: Imas drugi simboli za pocituvanje,bidi cist i pred tebe i pred nas i zalozi se za niv i otvoreno postavi gi.
Ne go valkaj toa sonce...nema potreba.
Ubava prikazna za mali deca.

Струмикс, мало бегање може да се толерира, не?

Сепак, ЉуБчо е феномен очигледно за некого... па за да разглобиме се мора да се вратиме до дедо Македон.

Nema tuka edna tema vo politkata ili istorijata sto posle 2, 3 postovi se bega od orginalnata tema.

Nema tuka edna tema vo politkata ili istorijata sto posle 2, 3 postovi se bega od orginalnata tema.

Ако немаш што повеќе да кажеш, те разбирам.

Не за Северна Македонија - да сум он топик :smir:

да рачистиме едно,има два вида на македонци: оние кои се продаени души ваѓаат туѓи пасуши,и оние кои кукаат и остануваат во македонија како патриоти.така речено кој и да ме убедува за к... не не бидва.
вие мислете си што сакате америка да ви понуди по 20 000 евра ќе се пишите грци.продадени души ми мешате политики тука.љубчо со п со б јебига исто ти е.тој беше како што се сеќавам премиер од страна да вмро дмне.а изјавува 99%биле југословени а тој што е????
јебем ти политичари.само ко во чечениа да се сотрат таквите да не постои ни еден.да бранко да бучко,груевски,гошев незнам кој преку к ми е од нив.има некогаш да живееме слободно без политика во нашиот живот???:toe: ЗА СЕКОГАШ МКЕДОНИЈА САМО ВО СВОЕТО БИДЕЈЌИ САМО ВО НЕГО МОЖЕ ДА БИДЕ ЦЕЛА И ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ НАПАЃАТЕ ЕДНИ СО ДРУГИ АКО ИМА НЕШТО ОСТАНАТО ВО ВАС МАКЕДОНСКО.

Струмикс, мало бегање може да се толерира, не?

Сепак, ЉуБчо е феномен очигледно за некого... па за да разглобиме се мора да се вратиме до дедо Македон.

korvk4.jpg

I jas velam ne ama sto da pravime vaka? Ke ostanime so fyrom a ne ROM.

Фиром, Северна или Весела Македонија, мене ми е сеедно. Нема помало зло во случајов.

И затоа во никој случај не би си дозволил да задржам позитивно мислење за човек кој ми бил премиер, па зел бугарски пасош и денеска протежира менување на името на мојата земја.

Не за Северна Македонија.

сакам да се извинам ако некој навредив со мојот пост:
стварно ме изнервира изјавата на љубчо.
кога веќе го менуваме името,
вика дека 15г ја викаат бивша република или фиром
па еве нека се измени во МАКЕДОНИЈА без фиром
ете измена

Не го заслужуваме името Северна Македонија,БЈРМ уште помалку!Апсолутно го мразам второво и ми се гади од него! Но,еднаш не прекрстија како што сакаа,не сакам по втор пат. Се трудам да бидам реален и ваквите работи да ги гледам чисто....
Многу е парадоксално што овој наш народ толку има потреба некој да му нареди како треба да прави.Тие што го јават и му ставаат самар тие ги обожува...Не сакам да бидам сватен погрешно! Тоа што го направи Љ.Г е непростливо,стана татар и не е тој меродавен ни во неврзан муабет да спомне македонско име...
Но сите да го посочуваат него,мислам дека е глупаво.Не беше тој што не доведе во ваква ситуација.Други ни сменија име,знаме,идентитет.Немам слушнато некој нив да ги нарече предавници....ЗОШТО!?
Мислам дека ова стана беспредметна дискусија.

cccc 13 stranichki "diskusija" po povod provkacijata ne edno shizofrenichno govedo.

Ne treba da se troshi energija na nechii probni baloni.

Nikakva "BJRM", nitu "Severna", nitu "Makedonska Republika" ne doagja vo predvid! Imeto e Republika Makedonija! Toa da e jasno!

Тоа што го направи Љ.Г е непростливо,стана татар и не е тој меродавен ни во неврзан муабет да спомне македонско име...

Ne stana LjuBcho Tatar, dedo mu navistina e Tatar. No i toa ne bi bilo bitno, kako ni negoviot selski surat i seljachkoto svakjanje na svetot, ako ne se staveshe otvoreno na vrhovistichki anti-makedonski pozicii.

Но сите да го посочуваат него, мислам дека е глупаво. Не беше тој што не доведе во ваква ситуација.Други ни сменија име,знаме,идентитет.Немам слушнато некој нив да ги нарече предавници...

Ne e glupavo, naprotiv, treba da se posochi.

A ne ednash sum napishal deka Kiro Gligorov, Branko Crvenkovski, Denko Malevski, Jane Miljovski, Jani Makraduli i ostanatata "tranziciska" banda se najgolemite predavnici i se prichinata zoshto denes sme staveni vo situacija da "pregovarame" za sopstveniot identiet!

Predlagam kluch za temva i ekspresno da se stavi vo kanta.

:locked:

Pa toa i mu beshe poentata ne deckoto, ama od golem patriotizam koj ti tece niz veni, krvta nekako ne ti stignala do glavata da go razberesh komentarot kako takov.

Golem broj makedonci i te kako se osekjaat kako srbi. Cista komparacija, na forumov, kade groto se obrazovani lugje, mozhesh da osetish srbski strui. Da ne zboruvam za lugjeto koi shto nemaat ni kompjuter doma i kukaat "e na vremeto na Tito"...
Kolku shto e Ljubcho za kritukuvanje, tolku e tipot i za falenje. Zashto? Kazuva vistina. Koj kako saka neka si go zeme toa. Retki se tie koi sakaat vistinska Makedonija. Skandiraat, da, no da sakaat, retko.

Dzabe mavash gruda deka si makedonec, koga tvrdish Rusija ti e majka, a Srbite brakja. Zasto? Ako si od tie 2% kje me razberesh, a znam deka ima tuka takvi.

Vo amerika site se Amerikanci...

Haha:)
Zasto toa jas osekjam deka lichno bas TI nemash pravo da mi kazuvash kolku golem ili mal patriot sum ili ne sum ?!? Deka ima procent na 'jugosloveni' vo Makedonija e tochno , ne odrekuvam. Dali pravime muabet za 98 %? NE.Mnogu pomalce. I jas lichno mnogu ne gi svakjam , i im se smeam. A toa deka povekje od Makedoncite se protiv priznavanje na Kosovo i vleguvanje vo ogan , ne ne pravi jugosloveni ili srbomani , jasno? Neka ne ti vrie sega tebe tvojata krv (nemame ista , taka?) , i ne vleguvaj segde vo emocii kade sto voopshto lichno TI ne si ni povikan.
Jas se osekjam kako MAKEDONEC be i imam pravo na revolt. Ti ne si Makedonec , i te molam malce namali.I po greshka nekogash da se kazesh deka si Makedonec (ne kako nacionalnost , tuku kako drzavjanin) , sto ke bide za pozdravuvanje , pak nema da te esapam vo ovoj topic."Vo Amerika site se Amerikanci" a? A vo Makedonija? Od Jugoslovenite sto se tolku mnogu , nema Makedonci a? Preispitaj go tvojot etnikum kako se izjasnuva po ova prashanje, pa posle vregjaj me mene i celiot makedonski narod ovde.Tebe ic k... nikogash nema da te boli ako nekoj se obide ili se obiduva da me nareche (napravi) mene ili drugite Makedonci po nacija , kako bugari.
Ti ke likuvash i ke se raduvash.
Nego aj da ne ja shiram a imam ushte dosta da ti kazam.
Najmalce sega imam gnev kon Albancite ili nekoj drug soseden narod ili nacija.
Od domashnite kopilinja kako Ljubcho najvekje mi se stemnue.

P.S.

Rusija? Majka? Ova za mene bese?
Rusite se be za nidge.
Ednash kazav i pak ke kazam.Samo so USA , i se nadevam deka ke im ostaneme vo interesnata sfera. Se drugo, Russi, Evropi , i slichni boranii ne se za tashak.Dushman do dushman.

Zasto toa jas osekjam deka lichno bas TI nemash pravo da mi kazuvash kolku golem ili mal patriot sum ili ne sum ?!? Deka ima procent na 'jugosloveni' vo Makedonija e tochno , ne odrekuvam. Dali pravime muabet za 98 %? NE.Mnogu pomalce. I jas lichno mnogu ne gi svakjam , i im se smeam. A toa deka povekje od Makedoncite se protiv priznavanje na Kosovo i vleguvanje vo ogan , ne ne pravi jugosloveni ili srbomani , jasno? Neka ne ti vrie sega tebe tvojata krv (nemame ista , taka?) , i ne vleguvaj segde vo emocii kade sto voopshto lichno TI ne si ni povikan.
Jas se osekjam kako MAKEDONEC be i imam pravo na revolt. Ti ne si Makedonec , i te molam malce namali.I po greshka nekogash da se kazesh deka si Makedonec (ne kako nacionalnost , tuku kako drzavjanin) , sto ke bide za pozdravuvanje , pak nema da te esapam vo ovoj topic."Vo Amerika site se Amerikanci" a? A vo Makedonija? Od Jugoslovenite sto se tolku mnogu , nema Makedonci a? Preispitaj go tvojot etnikum kako se izjasnuva po ova prashanje, pa posle vregjaj me mene i celiot makedonski narod ovde.Tebe ic k... nikogash nema da te boli ako nekoj se obide ili se obiduva da me nareche (napravi) mene ili drugite Makedonci po nacija , kako bugari.

P.S.

Rusija? Majka? Ova za mene bese?
Rusite se be za nidge.
Ednash kazav i pak ke kazam.Samo so USA , i se nadevam deka ke im ostaneme vo interesnata sfera. Se drugo, Russi, Evropi , i slichni boranii ne se za tashak.Dushman do dushman.

сосема ти го подржувам мислењето! :olee:

.I po greshka nekogash da se kazesh deka si Makedonec (ne kako nacionalnost , tuku kako drzavjanin) , sto ke bide za pozdravuvanje , pak nema da te esapam vo ovoj topic.

.....
Tebe ic k... nikogash nema da te boli ako nekoj se obide ili se obiduva da me nareche (napravi) mene ili drugite Makedonci po nacija , kako bugari.

баш таквиот став да не се есапи албанскиот етникум по прашање од државен интерес, е погрешен. Убаво си кажав јас, очигледно не си ме разбрал. И не мора да ме есапиш. Јас, за разлика од многу други македонци, сум ЗА вадење картите на маса. Македонија, Грчка, или било кој друг, тоа е тоа, и крај. Сепак, македонците кои ја водат оваа држава, и кои се во игра (преговори) за името, носат вакви предлози.
Иако ти не ме есапиш, мислиш дека ќе се смеам, јас сепак жалам што Македонија, и македонците во неа, самите не завземат став кон тоа прашање.

Грците довека ќе играат на таа карта...Паметни си се они, ние сме тие што не не бива. Да не се лажеме, сеуште не сме се изјасниле самите, дали македонците се антички македонци, или старо-словени...и двете не може да биде...Грците баш на таа карта играат. Демек се додека македонскиот народ се идентификува со словенството, тие не се антички македонци, и затоа не можат да го носат името Македонија. Додади тука вредност "пари" и ете ти добра кампања.

Ние, без разлика на албанци и македонци, треба заедно да работиме по тоа прашање. То ест, да им докажеме, дека они грешат. Ама македонците одлучени се орото сами да го водат и како што веќе потврди, албанците да не ги есапат...

Не се секирај, не сме биле есапени ние никогаш, па после се чудат дечурлана од 16 годинки какви права уствари барале албанците во 2001ва.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom