Serie A 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Наполи

• Интер

• Аталанта

• Јувентус

• Рома

• Фиорентина

• Лацио

• Милан

• Болоња

• останати тимови

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ако се гледа по играчи Интер е неприкосновен на врвот.
Бастони, Барела, Лаутаро.. вакви играчи немаат Барса, Реал и Сити, а не па другиве италијани.
Од друга страна Наполи го има Конте. Едини тренер што може да освои титула со "просек" екипа.
Они 2 ќе се јадат до крај, и ќе делат со 10 бода пред другите.
П.С. Аталанта може имаат лош тренер и го изгубиа најдобриот играч, ама пак ќе се во Топ 6.

Да да, Интер неприкосновен со 38 годишниот Ачерби, две години помладиот Мхтиријан кој кога беше во својот прајм уште имаше реклами за Плејстејшн 3 во ЛШ, а Дармијан служи како замена на четири позиции. Сето ова под палката на Киву кој лани со Парма и не се прослави премногу. Би сакал во Мај да се смеам на коментаров ама не очекувам Интер да се бори за титулата до сам крај ниту па дека ќе биде шампион. Да го земевме Лукман ќе бевме посилни ама со Диуф Миуф тешко. Песимист сум за прв пат во последниве 5-6 сезони откако Интер конечно пркна.

Да да, Интер неприкосновен со 38 годишниот Ачерби, две години помладиот Мхтиријан кој кога беше во својот прајм уште имаше реклами за Плејстејшн 3 во ЛШ, а Дармијан служи како замена на четири позиции. Сето ова под палката на Киву кој лани со Парма и не се прослави премногу. Би сакал во Мај да се смеам на коментаров ама не очекувам Интер да се бори за титулата до сам крај ниту па дека ќе биде шампион. Да го земевме Лукман ќе бевме посилни ама со Диуф Миуф тешко. Песимист сум за прв пат во последниве 5-6 сезони откако Интер конечно пркна.

И покрај тоа што овие и така во години, сега се уште поблиску до пензија, овој Интер би требало да е посилен од лани, освен ако не излезат сите нови фудбалери целосни промашувања.

Но, тоа е муабет, за после некој месец, а мислам дека Интер ќе купи и уште некого. Друг муабет е што Интер со овие пари од ЛШ и светско клупско, мораше да инвестира, така што ќе направи чекор пред конкуренција, а веќе неколку сезони се збори за Интер како најсилен тим.

Намерно не го спомнав тренетот, затоа што според мене за успесите на Интер, најзаслужен беше Инзаги, иако му се препишуваат само неуспесите, а се добро се земаше здраво за готово. Сега ќе може да се види, со нови освежувања, дали Интер ќе направи чекор напред без Инзаги, колку ќе променат од тоа што тој го остави и какви резултати би донела таква промена.

Значи пак доаѓа на тоа дека Интер има слаб тренер, а не слаб ростер.
Кој ги спречува да играат 4ка во одбрана или пак со Бастони - Бисек - Павард?
Во средина ги имате Барела, Фратези, Турчинот, Зелински, сега овој Диуф и Сучич кој според мене е многу добар, а потценет играч и Киву пак игра со Михтеријан и во одбрана со Дармијан....
Напред Лаутаро и Турам, ај кажи ми кој има подобар двоец у прв состав од вас?

Лани изгоревте пошо сакавте на сите три фронта да одите, тоа веќе ретко кој го прави.
Да се оди на Серија А и едно од куп и ЛШ зависно од проценка, мислам дека лаганица би ја земале лигата.
Со таква утепана конкуренција у последниве години со Инзаги требаше уште минимум 2 титули да освоите.

Јас не очекувам борба за титула, повеќе ме влече дека ќе биде борба за Лш, така да годинава може раат да си го гледам Интер. Наполи е прв фаворит за титула, некој ќе се вмеша ама кој, ќе видиме.

Рома на Гасперсон макс ќе и биде позиција за лш, сами гледате дека тимот на Гасперини после зимска пауза фаќа темнина па неможат да победат 10 кола по ред. Така беше со Аталанта така ќе биде и со Рома.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Значи пак доаѓа на тоа дека Интер има слаб тренер, а не слаб ростер.
Кој ги спречува да играат 4ка во одбрана или пак со Бастони - Бисек - Павард?
Во средина ги имате Барела, Фратези, Турчинот, Зелински, сега овој Диуф и Сучич кој според мене е многу добар, а потценет играч и Киву пак игра со Михтеријан и во одбрана со Дармијан....
Напред Лаутаро и Турам, ај кажи ми кој има подобар двоец у прв состав од вас?

Лани изгоревте пошо сакавте на сите три фронта да одите, тоа веќе ретко кој го прави.
Да се оди на Серија А и едно од куп и ЛШ зависно од проценка, мислам дека лаганица би ја земале лигата.
Со таква утепана конкуренција у последниве години со Инзаги требаше уште минимум 2 титули да освоите.
Интер е граден да игра во таа формација, Инзаги не мења формација, стои фиксно со тројка позади, Конте кога беше кај нас исто со тројка позади игра.
Инзаги проба да смени да игра во 4ка позади со Наполи во гости, пола играчи незнаеа што треба да играат.

Ова година пак ќе се оди на три фонта, целта на клубот не е титула, туку повеќе пари, колку подалеку во Лш повеќе пари.

Сериозен тренер нема никад да прифати да тренерира тим во кој нема да му гарантираш засилувања, за да одиш еден чекор понапред. Затоа е Киву донесен, што ќе му донесат со тоа ќе игра, нит ќе се буни нит бутур.
Ова лето нашите трансфери се играчи од 20 и нешто кусур години, платени макс до 20м, ако се погоди топ ќе го стопат наредно лето и така, со овие сопственици така ќе биде, купи - продај тим ќе сме.

Според мене Инзаги го достигна макс со овој Интер, ме влече дека он ќе си остане некој тренер во средна група на тренери, никад нема да биде во оние топ тренери.

Интер е граден да игра во таа формација, Инзаги не мења формација, стои фиксно со тројка позади, Конте кога беше кај нас исто со тројка позади игра.
Инзаги проба да смени да игра во 4ка позади со Наполи во гости, пола играчи незнаеа што треба да играат.

Ова година пак ќе се оди на три фонта, целта на клубот не е титула, туку повеќе пари, колку подалеку во Лш повеќе пари.

Сериозен тренер нема никад да прифати да тренерира тим во кој нема да му гарантираш засилувања, за да одиш еден чекор понапред. Затоа е Киву донесен, што ќе му донесат со тоа ќе игра, нит ќе се буни нит бутур.
Ова лето нашите трансфери се играчи од 20 и нешто кусур години, платени макс до 20м, ако се погоди топ ќе го стопат наредно лето и така, со овие сопственици така ќе биде, купи - продај тим ќе сме.

Според мене Инзаги го достигна макс со овој Интер, ме влече дека он ќе си остане некој тренер во средна група на тренери, никад нема да биде во оние топ тренери.
Значи следен тренер Аморим. :D

Од голман до среден ред во ништо не е подобар Јувентус..
За напад може да дискутирамо..
Влајко > Довбик
За Давид и Фергусон допрва треба да докажуваат они во калчото..
Ќе ги споменеш Консисао и Јилдиз наспроти Дибала и Соуле ?
Пази со вистински тренер Рома од колку заостаток ви ги замрси сметките и једва извлековте ЛШ со пеналот на вашиот ви играч позајмен во Венеција што беше..
Ништо не ни замрсила Рома лани :icon_lol:

Пак ќе го пофалам стариот Турам како ги има воспитано. Имаше брзо видео да напишат сите фудбалер што сакаат најпоќе на светот. К. Турам напиша - Брат ми. Секоја чест сепак фамилијата пред се..

Ретко паметни ѓупци.
Автоматски споено мислење:

Рома ги замрсила сметките на Јуве :pos:

Јуве сам си ги замрси сметките шо не го избрка онај слепецот на полусезона уште после поразот од ПСВ.

Не ти е срам? Онака малце?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom