Serie A 2024/25

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој?

• Вкупно гласачи
    73
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За вакво понашање, па и на крај промаши, само назад у Рома и тоа е тоа.

Ако детално се анализира ситуацијава, точно се гледа моментот кога Кристијан Пулишиќ помислува на Анте Павелиќ.
Верувам дека да знае за темава би имал што да каже .

Драги други како што ред секоја репрезентативна пауза така и оваа треба да ја отвориме нашата омилена тема ...
Црнци...
Па да почнам прв.
Невидена паушална глупост звучи ова, а особено што има една крајно нелогична работа:

"Referees make about 200 to 250 decisions about fouls each game – roughly every 22 seconds."

Ова е толку неточно - или ги земаат предвид сите одлуки на судијата (за аути, корнери, голаут и сл.) или јако имаат помешано нешто.
Статистиките само за сезонава велат нешто многу спротивно од тоа: Fouls stats 2024/2025 Serie a

Во секој случај темата им е дебилна и комплетно промашена.

Невидена паушална глупост звучи ова, а особено што има една крајно нелогична работа:

"Referees make about 200 to 250 decisions about fouls each game – roughly every 22 seconds."

Ова е толку неточно - или ги земаат предвид сите одлуки на судијата (за аути, корнери, голаут и сл.) или јако имаат помешано нешто.
Статистиките само за сезонава велат нешто многу спротивно од тоа: Fouls stats 2024/2025 Serie a

Во секој случај темата им е дебилна и комплетно промашена.
А што очекуваше од воукерско дувло како Гардијан ?!
Нив битно им е да ја испунат квотата на "дневна доза црнечка неправда" и место да удрат по нивната лига идат секогаш на дежурниот кривец Италија.
Франција и вака и така нема логика да ја чепнат затоа што све се чамуги таму а Шпанија нема доволно црнци за да можат да направат статистика.
Не знам само зошто вакво нешто не направат за Германија :sneaky:

Аиии каков офсајд извадија за Удинезе...
Автоматски споено мислење:

Како бе може ова да го свирнат офсајд?

А ова е за првиот поништен гол од прво полувреме....
Па па па... :facepalm:

Screenshot_20241019_202559_X.jpg

Последно уредено:
Juve me potsekja na inter rani 2000ti koga imase po 20 nereseni u sezona..

Samo sto pisav, dadoa gol..

Аиии каков офсајд извадија за Удинезе...

Како бе може ова да го свирнат офсајд?

А ова е за првиот поништен гол од прво полувреме....
Па па па... :facepalm:

Прегледај го приврзокот 432702

За вториот гол еве попрецизно. Значи е во офсајд, малку или многу е друг муабет, но се наоѓа во недозволива позиција и има влијание во акција од која паѓа гол.

GaRmSdXX0AAFcPO

За првиот гол е ептен педерски, но лани на Милан поради таков офсајд му поништија два гола. Не е ништо нерегуларно или специјално измислено за Милан да има корист, башка што за овие офсајди не е на проценка, се е технологија.

Многу поподложни на проценка се стартовите како тој за црвен. Каде играчот на Удинезе бараше контакт. Го доби и тоа е, иако нефудбслска одлука како и за првиот офсајд.

Инаку ова помина без картон, како и многу други стартови. Само овој играч заслужи неколку жолти, а ова можеше (требаше?) да биде и директен црвен, а имаше стартови за жолт и од други фудбалери што беа за картон. Доколку се играше 10 на 10, натпреварот ќе беше сосема поинаков.

Juve me potsekja na inter rani 2000ti koga imase po 20 nereseni u sezona..

Samo sto pisav, dadoa gol..
Ова тие знак дека кога и да зиниш, мрдниш прстиња и пишиш се однаопаку оди. Жити се пиши за било кој тим од денес за Јуве ништо биди нем посматрач. Оти ќе те барам кај живејш жими тебе.

Па не го удри многу, шо… не беше за црвен.

Арно му напрај на копиљкот, цела утакмица шамари делеше и оштар беше.

Мн чуден судијата денес очигледни прекршоци не ги ‘гледаше’. На Weah шамар ми влепија 2 пати не виде судијата. Лошо судење ептен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom