Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Иднио шампион жими куро. Да не ја напраја трупците наши таа глупост во јануари уште 30 години ќе сонваа скудето ѓупците.
За Милан се тргна наопаку кога не го послушаа ова круцијално предупредување испратено во Јануари. Токму ТАА глупост е виновна за се.

Чист фал беше за Интер тука..ќе го поништеа голот 100% ...Тео ногата му ја откорна на Барела...немаше шанси да го признаеа ова.
И да го поништеа, бар да му скинеше мрежа, немаше да го пцујам толку. Фудбалер што игра една утакмица у 10, тотално непотребен во тим ко Милан, плејмејкер а гледа во земја кога напаѓа, тотална непрегледност на терен има и убаво го опишува меме видеово на ио погоре.. што е најтрагично ќе го откупат летово..

0tlqT2F.gif

Овој Мирети го немам многу гледано, ама кога и да го гледам ми е Гаљардини 2.0. Кој кого има прелажано дека ќе биде нешто од детево, па да има толкава минутажа?

Овој Мирети го немам многу гледано, ама кога и да го гледам ми е Гаљардини 2.0. Кој кого има прелажано дека ќе биде нешто од детево, па да има толкава минутажа?
19 godini e druze, dobar igrac e, i toj fagioli im e dobar produkt. Od galardinji realno mrtov lesh e podobar, ne pa ovoj.

Ептен тешко им паднал на Курва Суд поразот од Интер во полуфинале ЛШ.
Димарко после победата запеал песна која наводно не смеела да се пее, не разбрав убаво од твитовите ама мислам дека имало некој договор од поодамна меѓу групите и навивачиве на Милан му ставиле парола пред зграда и побарале да се извини. Паролата гласела : "Димарко, фокусирај се на играње или ќе те натераме да го голтнеш јазикот"

Димарко се извинил на Инстаграм, и овие го прифатиле извинувањето со напомена - да не се повтори. Напишале во соопштението дека е ок "Chi non salta rossonero e" и "Inter vafanculo" ама таа песна ги поминувала границите. :свиркам:
Текстот во песната не е повеќе навредлив од Интер вафанкуло.

За споредба, лани Милан на ваков начин прославија а не ми текнува Курва Норд да имаше некакви плачипичкарски потези.

1684494096311.png
1684494113572.png
1684494136378.png

Мене не ми се јасни ваквите договори за некои песни да не се пеат? Не пратам така подолго ултрас сцена ама какви се овие договори за забрана на навредливи песни ако тоа е вистина? Која е поентата на постоењето на една група ако не може да испее навредлива песна против своите најголеми ривали?

Ептен тешко им паднал на Курва Суд поразот од Интер во полуфинале ЛШ.
Димарко после победата запеал песна која наводно не смеела да се пее, не разбрав убаво од твитовите ама мислам дека имало некој договор од поодамна меѓу групите и навивачиве на Милан му ставиле парола пред зграда и побарале да се извини. Паролата гласела : "Димарко, фокусирај се на играње или ќе те натераме да го голтнеш јазикот"

Димарко се извинил на Инстаграм, и овие го прифатиле извинувањето со напомена - да не се повтори. Напишале во соопштението дека е ок "Chi non salta rossonero e" и "Inter vafanculo" ама таа песна ги поминувала границите. :свиркам:
Текстот во песната не е повеќе навредлив од Интер вафанкуло.

За споредба, лани Милан на ваков начин прославија а не ми текнува Курва Норд да имаше некакви плачипичкарски потези.

Прегледај го приврзокот 379026
Прегледај го приврзокот 379027
Прегледај го приврзокот 379028

Мене не ми се јасни ваквите договори за некои песни да не се пеат? Не пратам така подолго ултрас сцена ама какви се овие договори за забрана на навредливи песни ако тоа е вистина? Која е поентата на постоењето на една група ако не може да испее навредлива песна против своите најголеми ривали?

Миланските групи се пудра-фраери со кодекси и со манири. Од Рим надоле све е fair game и нема табуа :D

Миланските групи се пудра-фраери со кодекси и со манири. Од Рим надоле све е fair game и нема табуа :D

Така изгледа. Стварно не пратам што се случува со групите ама текстов од песнава едино навредливо е што ги нарекува "глупи"
Нема мајки-шајки, сестри-местри...
Уште посрамно е што Курва Норд дозволува сето ова да помине низ тој некаков договор. Не знам, за мене не е нормално вакво однесување на една ултрас група, а тука збориме за две во град со повеќе од 2 милиони жители,многу познати во тој свет и со долга традиција. Тиктокери.

Милан има добри шанси да заврши 6-ти, ни една титула, елиминирани баш од градскиот ривал, релевантни како ланскиот снег…

Ама затоа песната што требало да се пее и што му рекле навивачите на Ди Марко е hоt-topic!? :bravobe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom