O
ob1
Гостин
Сами си пукаа во колено кога одлучија на сред сезона да им одзимаат -15 бодови, така сеа и ко попчиња (ако одлучат да им ги вратат) ќе им ги вратат во сред сезона без разлика колку тоа ќе направи штета за другите екипи. Во овој случај штетата ќе биде голема, зашто поради тие 15 бода може еден или двајца од најголемите конкуренти да не играат ЛШ, а Јуве да игра. Значајно е ова во поглед на трансфери, финансии и задржување на постоечки играчи на кои им истекува договорот.Sto pisuva po mediumive,ke.gi vrakaat li bodovite na Juventus?
Mnogu glupo ke bide ako im vratat sega,kolateralna steta ke ispadnat site drugi Milan,Inter pa i Roma, najmnogu poso ne e isto pola sezona da igras so umisla deka imas plasman vo Liga na Sampioni i oddednas bum.
Znaci ne navleguvam dali e zasluzena kaznata na Juve,dali e prestroga ili ne...kolku e ispravno a i moralno sprema drugite sega da im gi vratat bodovite?
Ako nemale silni dokazi bolje da ne ja cepka ovaa tema,a ne sega pu pu ne vazi.
Требаше казната да им ја изречат од -15 поени за следната сезона, така ќе имаа време и шанса да маневрираат доколку отпосле одлучат да ја повлечат казната и им ги вратат одземените 15 бода. Многу е подруго кога е старт на сезона, каде сите почнуваат со 0 поени да одземеш поени на конкретен тим поради глупостите што ги правел.
Најбитното од сето ова, зашто направија глупост со одземање/додавање на поени на сред сезона, што никогаш одлуката што ќе ја донесат нема да биде објективна за сите страни. Сега можеш да манипулираш, да вратиш одреден број на бодови за да задоволиш одредена страна засегната (директно или индиректно) од ситуацијава.
Ширум е отворена вратата за дополнитрлна корупција во лигата со вакви одлуки.