Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Гооол!!
Пак Дибала(перфектна асистенција) и Тами само ја стави…!

А сакав да се жалам што чека Генијалецот за да направи замена!
Ваљда Матиќ и Кристанте да умрат од срце или од дехидрација…

Од Ибањез може да биде нешто, од Манчини тешко.

Овој тим на Рома е топ за контри, би требало да бидат многу незгодни против екипи од врвот, но проблем е што не знам како ќе можат да се одбранат, воопшто не влеваат сигурност.

Од Ибањез може да биде нешто, од Манчини тешко.

Овој тим на Рома е топ за контри, би требало да бидат многу незгодни против екипи од врвот, но проблем е што не знам како ќе можат да се одбранат, воопшто не влеваат сигурност.

Средината не постои. За контри ти треба некој да повлечи.
Во транзиција се спори. Пола екипа не е во форма или кондиционо не е подготвена.

Добро зошто сите анти Јуве фанс се понашате како ВМРО вс СДСМ фанс со муабети како " крадеме ама вие повеќе украдовте" .
Што е важно што му суделе/не му суделе на некој лани, пред 5 год или претходната утакмица.
Воопшто не е целта да се докаже дека ова е намерно судено против Јуве, туку ваљда сите сакаме воопшто да нема вакви пропусти во судењето, посебно при ВАР технологија.
Затоа што и вие се понашавте така. Вие цел живот се радувате на голови ала пеналот на Квадрадо.

Мораше Мурињо летово да испазари барем еден одбранбен играч.
Колку и да има игра Рома сезонава ќе губи доста бодови поради лабилноста на одбраната.
Сериозна одбрана и сериозна екипа која има желба да претендира за титули сезонава, не смее да си дозволи такво невнимание при голот на Емополи. Буквално играчот беше заборавен.

Средината не постои. За контри ти треба некој да повлечи.
Во транзиција се спори. Пола екипа не е во форма или кондиционо не е подготвена.

Има, има кој да повлече, а и да се гаѓа Абрахам.

Не ја гледав многу Рома, но тоа им е играта. Ќе повлечат Дибала, Пелегрини, Заниоло, Ел Шарави, Спинацола, Челик или директно на Абрахам. Не сум многу импресиониран од него, но знае да ја искористи физичката надмоќност.

Средината повеќе му треба за посед, но и така Рома ја зема топката само кога мора или ќе им ја препуштат.

Пред ова коло гледав статистика, Рома е меѓу екипи кои стојат ептен повлечено, се бранат во низок блок и без некаков пресинг. А не играа против многу силни екипи. Значи, Мурињо воопшто нема желба да имаат топка и да играат на противничка половина, дури и кога се Кремонезе, Салернитана, Монца, Емполи на друга страна.

Има, има кој да повлече, а и да се гаѓа Абрахам.

Не ја гледав многу Рома, но тоа им е играта. Ќе повлечат Дибала, Пелегрини, Заниоло, Ел Шарави, Спинацола, Челик или директно на Абрахам. Не сум многу импресиониран од него, но знае да ја искористи физичката надмоќност.

Средината повеќе му треба за посед, но и така Рома ја зема топката само кога мора или ќе им ја препуштат.

Пред ова коло гледав статистика, Рома е меѓу екипи кои стојат ептен повлечено, се бранат во низок блок и без некаков пресинг. А не играа против многу силни екипи. Значи, Мурињо воопшто нема желба да имаат топка и да играат на противничка половина, дури и кога се Кремонезе, Салернитана, Монца, Емполи на друга страна.
Статистиката е точна, ама дури и онака се приметува! Предаваат посед речиси на секој меч, дури и против екипи како Салернитана, Кремонезе…
Но за другото дека има кој да повлече си грешка! Челик ти е откритие последниве два меча! На негово место стандард е очајниот Карсдроп. Спинацола ти е топло-ладно играч, често знае да биде невидлив. Пелегрини е добар, ама слаб старт имаше сезонава, денес одличен, па да видиме понатаму…
Ел Ша ти е џокер!
Значи освен Абра напред(кој е ѕвер според мене..), ги имаш Дибала и Заниоло како офанзивни везњаци,(плус Пелегрини како опција, а понатаму и Вајналдум).

За одбранбени задачи треба да помагаат Кристанте(кој ни е маскота на тимот :D ), а реално повеќе му лежат офанзивни задачи!
И Матич кој не знам ни како се најде прва постава…!?
Е за повлекување баш од овој ред треба да почне! Пази комбинација Спинацола-Матич-Кристанте-Карсдроп!?! Од сите четворица еден и пол добар играч не можеш да направиш!

Ako nekoj igra vo forma vo dosegasnive natrevari vo Seria A toa e Dybala. Toa sto konceptot na Jose e kontri i nema posed Roma e sosem drug muabet. Dybala vo bilo koj tim od Seria A e starter i glaven igrac vo ekipata, kolku i da vodite inat. Klasa igrac.

Ako nekoj igra vo forma vo dosegasnive natrevari vo Seria A toa e Dybala. Toa sto konceptot na Jose e kontri i nema posed Roma e sosem drug muabet. Dybala vo bilo koj tim od Seria A e starter i glaven igrac vo ekipata, kolku i da vodite inat. Klasa igrac.

Како го кажуваш ова, како Дибала да е некој 19 годишен копиљ што тек сега има прва добра сезона и покажува потенцијал за класа играч. Дибала е докажан играч кој што пред 3 сезони беше избран и за МВП на лигата. Има дадено доста голови и асистенции додека играше во Јуве исто така една страшна сезона има и во Палермо. Тоа што поради повреди последните 2 години пропушти многу натпревари и имаше проблем да влезе у ритам поради обновување на повредите не значи дека човекот забораил да игра фудбал.
Јувентус се откажа од него поради големата плата што наводно ја барал 10 милиони годишно и поради одолговлекувањето да потпише нов договор и отварање преговори со Интер и други клубови додека сеуште траеја преговорите за нов договор со Јуве, а не поради тоа што е слаб и непотребен играч.
Мислам дека никој тука не тврди дека Дибала не е класа играч.

Последно уредено:
Затоа што и вие се понашавте така. Вие цел живот се радувате на голови ала пеналот на Квадрадо.
Епа еве пак исто реагираш, затоа што некои од нас се понашале така и сега засекогаш треба сите да се понашаме така :)
Ама ок, разбирам дека на некои луѓе им е интересно вака да има натегања и повтарања на исти муабети по 100 пати.

Масимо Мауро, сегашен политичар а поранешен играч на Јуве и Наполи :

"ВАР е воведен за да се запре Јувентус од освојување титули"

1663067791149.png

ВАР воведен 2017-18
Шампион таа сезона - Јуве
2018-19 - пак Јуве
2019-20 - пак Јуве

Две сезони не освоиле од вкупно пет, ВАР е крив. Не Пирло, не Алегри, не играчи како МекКени, Рабио, Гравот, Кин и Мората...ВАР е крив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom