Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Koga ke pocne novata sezona so ogled na toa deka zimata ima svetsko?

Тие си кажаа јасно и гласно зошто стоеа...овие сега зошто стоеа? така му беше кажано или?
Испаѓа тогаш дека Лацио не ви се братски тим, ве изневерија или играат подли игри :P

И ќе ме терате да ги гледам утакмиците на Милан со Лацио и Фиорентина, оти голема фама дигнавте за небитна работа и горе доле не толку логична.. не ми е логична,поготово за Фиорентина, пошо навистина сакаа да се пласираат во европско такмичење, незнам зошто мислите дека е пуштена, од па затоа ако имам време ќе ги гледам. За Лацио не ме чуди толку, тешки ѓубриња се за такви работи, веќе докажано, ама пак ми чудно зошто тоа би го направиле за Милан да освои на сметка на Интер:toe:
Лацио како што знам една од освоените титули, мислам првата им е на сметка на тоа што Рома во последните кола им го тепа конкурентот за титула, мислам дека бил Јувентус...

На крај краева и да ви се точни вашите претпоставки, што го тупете незнам, кога од друга страна викате заслужена им била титулата. Не се тоа сценарија од трета македонска лига, туку некое си секојдневие во фудбалот. Џерард е тренер на Астон Вила и направи се што е во негова можност да ги спречи Сити да тепаат, играчите на Астон вила беа наспидирани и дадоа се од себе.. да играа против Ливерпул, можеби немаа да играт со толку голем мотив, Али можеби...

Така да не се трескајте од земја и не прајте трагедија од нешто што се гледа често во фудбалот...

2010год. отекувавте тука со тоа "охх нооо" после мај, отекувавте и во иднина, па јас не рикав како вие сега

Стварно е срамота овој плач и лелек на детска педијатрија Фан Клуб Интер....

Се тргале противниците ахаххахахах, едина утакмица кај што не беа мотивирани противниците на Милан беше Сасуоло откога примија гол....што до негде е и разбирливо за ништо не се борат последно коло ги боли курот нив за Интер.....

И на крај краева да беше Интер подобар тим немаше да се клањаат друг тим да им ја освои титулата....

Испаѓа тогаш дека Лацио не ви се братски тим, ве изневерија или играат подли игри :P

И ќе ме терате да ги гледам утакмиците на Милан со Лацио и Фиорентина, оти голема фама дигнавте за небитна работа и горе доле не толку логична.. не ми е логична,поготово за Фиорентина, пошо навистина сакаа да се пласираат во европско такмичење, незнам зошто мислите дека е пуштена, од па затоа ако имам време ќе ги гледам. За Лацио не ме чуди толку, тешки ѓубриња се за такви работи, веќе докажано, ама пак ми чудно зошто тоа би го направиле за Милан да освои на сметка на Интер:toe:
Лацио како што знам една од освоените титули, мислам првата им е на сметка на тоа што Рома во последните кола им го тепа конкурентот за титула, мислам дека бил Јувентус...

На крај краева и да ви се точни вашите претпоставки, што го тупете незнам, кога од друга страна викате заслужена им била титулата. Не се тоа сценарија од трета македонска лига, туку некое си секојдневие во фудбалот. Џерард е тренер на Астон Вила и направи се што е во негова можност да ги спречи Сити да тепаат, играчите на Астон вила беа наспидирани и дадоа се од себе.. да играа против Ливерпул, можеби немаа да играт со толку голем мотив, Али можеби...

Така да не се трескајте од земја и не прајте трагедија од нешто што се гледа често во фудбалот...

2010год. отекувавте тука со тоа "охх нооо" после мај, отекувавте и во иднина, па јас не рикав како вие сега
Не ја пуштија ни Лацио ни Виола бе, првите имаа вирус пола екипа пред мечот и немаа снага у второ да парираат, не може да пуштаат а да примат гол у последен напад. Нервираше само што Ачерби се смееше али негово си е тоа, куртонче.

И Виола не пуштаа али голот беше трагикомичен, голманот дно им допре. Нема везе имаа и они пред тоа добра шанса така да пуштена не беше. Сасуоло само, објаснив претходно да не повторувам. И не знам зашо се тригернуваат фанови на Милан околу ова, не е нивни "грев" него на глупаци како Сасуоло. Не дека ќе тепаше Сасуоло ако играа со 100% ама сепак требаше да изиграат спортски.

И тоа со Лацио 2010 не е ок потег без разлика што мене ко фан на Интер ми одговараше али се убива спортскиот дух така.

И не знам зашо се тригернуваат фанови на Милан околу ова, не е нивни "грев" него на глупаци како Сасуоло.

Затоа што повеќето ги проблематизираат сите натпревари во финишот на сезоната, а не само тој со Сасуоло.

Бидејќи не може да се цитира од затворена тема мора да одиме со скриншот, не може да не помине оваа генијалност не овековечена. :icon_lol:

Прегледај го приврзокот 334044

Се надевам Џонтра нема да речиш дека @Трибиани не разбира ништо.
Треба Фала да му кажете на братот што ви освои титула со еден пост. :D

се тргале викаат бе хахахахахахаххаха ај бе дај да не читам више пет страни за истото, кажете нешто за летото, кој каде ќе иде, на кој клуб му е потребен кој тој играч ова она, ко братот syn причата за Заниоло, тоа беше најдобро у овие пет страни.
Ај пошто ми е досадно, на кратко.
Милан - морам од мој тим прво да почнам.. брахим треба да им го врати на реал и да земат една 10ка адекватна на ШАМПИОНИ НА ИТАЛИЈА, десно крило дека се секермекер не се игра(добар е за од клупа и дефанзивно ми се свиѓа до душа), треба да се земе еден деструктивец ( замена за Кеси, кој иде во фарса). У глобала шампионски тим не се мења, да донесат 3-4 играчи макс и доволно е.. ете го Ориги е договорен и според мене не треба уште еден шпиц, дај им шанса на младите ко трет шпиц и терај.
Интер - Бремер, Бремер, Бремер , Бремер , Б Р Е М Е Р . и у случај на Лаутаро и Бастони да си идат ( ко што прочитав негде), секако замена за Лаутаро и уште еден штопер.. замена за Перешич ајде чим ја сметаат Госенс, ќе треба уште еден од клупа, димарко е очај ( ретко вака фм да згрешат играч, дека на играта е ѕвер).. Михтаријан е згрешен трансфер, пак ќе кажам. едино уште еден средина плус да попуни место од клупа и мање више тоа е тоа.
Јуве - СРЕДИНА. Не се знае кој од кој е полош.. лев бек обавезно, оној Сандро е испукана пушка скроз на скроз.. штопер замена за од клупа дека Киелини си иде.. Квардадо ме импресионира човекот е едина светла точка со Влахович у цел тим.. 10ка замена за Дибала секако тоа, да им улета некој ко Иско или Ди Мариа ( таа позиција ја играше у Реал порано на АМЦ), и едино некое брзо крило рецимо Костич.. у глобала на Јуве да се вратат ко шампиони им треба, нов голман, нови централен бек, нови бекови, нови тројца у средина, нови крила и нов напаѓач.
Наполи - имаат океј тим до негде, им треба десен бек мислам или лев не сум сигурен, уште еден стопер обавезно некој подобар за партнер за Кулибали.. имаат океј шпиц, крило им треба замена за она џуџено. Елмас можда да го стаат на крило ќе игра подобро таму.. имаат солиден тим и вака со уз 3-4 појачања би требало да се борат за титула.. ама пак ќе чоукнат на пред 10 меча пред крај
Рома и Фиорентина ги гледам ко фаворити од сенка за топ 4, со неколку појачувања и они би можеле да ги помрсат сметките на Интер, Милан , Јуве и Наполи.

Ова со плачковци дека биле Интерашите ми е најглуп муабет убедливо...јас не се сеќавам барем лично да сум ги деградирал титулите на Јувентус..појаки си беа и си дробеа....иако имаа значителна судиска помош во почетоците на доминацијата и покрај големата разлика на квалитет помеѓу нив и Рома/Наполи како и сезоната 2019/2020 каде судиите ставаа раце каде можат и каде неможат ...исто така и лани за да фатат 4-то место...цела Сериа А се закрена само Јувентус да фати ЛШ бидејќи ќе пукнеше скандалот најголемиот клуб во Италија со најмногу фаној да не игра во ЛШ.

Ама вакво тргање и пуштање како во мак трета лига според мене е неспортски и неприфатливо...исто и за Лацио 2010 беше со Интер да не речите не сме објективни....јас сакам тој шо си заслужи реално да си добие а не на онаков мизерен начин....затоа ќе јадат шамари во Европа бидејќи не ти пуштаат таму дека си бил Милан,Интер или Јувентус па да било срамота...или ќе играш или дома.

Да се помочам во криминалната смрдена држава...затоа Бундес лига и Премиер лига да си гледа чоек..барем знај дека реално играат и не те тркалаат многу дали си бил Ливерпул или Манчестер Јунајтед ...или ќе играш реално и да добиеш или ќе бидиш 8сми.

КПР престана да игра откако дозна за резултатот на другиот меч.
Останатото (Агуерооо) е историја. Како се чувствуваат фановите на Јунајтед, само тие си знаат.

Вака од страна што гледав, апсолутно не сум согласен дека некој на Милан му попуштал. Па Милан одвај со судни маки победи и со Аталанта и со Фиорентина. Не играше сјајно, овие пружаа отпор колку што можат (Аталанта е ужасна цела сезона, не знам што се очекуваше од нив) и поради индивидуални блесоци успеа да победи.
Лацио да се тргаше, немаше на таков начин и во последни секунди да прими гол. Е сега се смеел Ачерби. Се смееше и Џибрил Сисе во 2012 година, Хазард лани по испаѓањето на Реал од Челзи во ЛШ итн. Не значи тоа ништо само по себе.

Последно коло, исто така не знам што очекувавте. Сасуоло не игра за ништо, Милан игра за титула. Тој аспект, миланскиот, го занемарувате. Тим што е на чекор до Скудето после толку време, подготвен е да изгине во 90 минути. Не се прашува противникот тогаш. Во 2010 со Карло на Челзи му требаше победа во последно коло со Виган за да стане првак пред Јунајтед. Знаете како заврши мечот? Осум, Челзи, нула, Виган.
Сити сега со Вила? Се тргаше Вила? Сити лани со Брајтон?
Кога е влогот огромен, многу малку се прашува опонентот, дали имал императив за игра или не, независно.

Е сега, не знам дали се тролате меѓусебно и се чепкате како по навика, но ако сте сериозни, немојте со овие муабети. Со Лацио можеше многу лесно резултатот да е поинаков и сега Интер да слави титула. Екипа што е решена да попушти нема до последни секунди да чека.

Замисли го Џони во 2012, со дрес од Руни, чека да заврши Сити и наеднаш во три минути се случува она што се случи. Инстант мозочен удар, 24 статуси по интернет и закажан термин за гостување кај Миленко, Јанко, Ефтов, Балкан Инфо. :icon_mrgr:

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom