Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Послаб јуве немам видено. Нека им е на здравје.

Не треба да се потценат Интер и Инзаги.

Мене ми се допаѓаат ротациите што ги има Интер под Инзаги, заедно со дијагонали, добро, за тоа треба и такви фудбалери, тоа брзо префрлање на тежиште многу ми се допаѓа овие две години и онаа ризично отварање на прва. Но кога нема да оди добро или ќе се најде екипа што знае да се се спротистави, тогаш и тоа покривање на терен при ротации веќе не изгледа толку добро, се греши со тие ризични пасови или со добра поставеност и читање се попречуваат.

Колку и да е ограничен во некои работи и тешко му е да смени и некои микропринципи на игра, по мене е меѓу подобрите тренери во италијанско првенство. Интер има полош резултат од игра, статистички, па и визуелно тоа што го прави не соодветствува со резултатите. Сезонава е полоша од претходната и тука повеќе до израз доаѓаат неговите слабости, но особено ако не избори ЛШ, неправедно ќе биде запаметен полошо од што треба, а не верувам дека без него, Интер следната година би изгледал подобро.

И во ЛШ, освен со Баерн, со другите клубови Интер знаеше да се носи, можеби 1/8 финалето со Порто беше полошо од очекувањата за Инзаги и Интер.

За тоа што Интер нема континуитет, сигурно сноси најголема вина Инзаги, но нешто е и до фудбалерите.

Последно уредено:
Би требало дебело да го кркаат за ова зашо пред се Јувентус е клуб кој котира на берза, а прикажување лажни финансиски извештаи знаеме што значи за акционерите и општо за берзата. Сериозен криминал е ова и нешто што не може да се бутне под тепих како многу други работи. Еве конкретно ова е доста добар пример: There’s €7m in debt with Atalanta that has never been entered in the balance sheet.” One agent was owed €400,000. The club’s debts to players who were owed months of salary became a form of “credit bondage” whereby the money owed could be used as an incentive to stay, with unpaid salaries being rewritten as a “loyalty bonus".

Значи глеј, 7м долг према Аталанта кој нигде не е внесен во финансиските книги и биланси, а платите што ги должеле на икс играчи си ги користеле како бонус за лојалност, т.е. како инвестиција. :ROFLMAO: Многу ДУИ/СДСМ момент е ова. :D

Се надевам дека ќе ги пернат асално сега и дека еднаш засекогаш ќе се заврши со оваа криминална организација.
Не се праи будала со сила, јасно е дека се ова е ради оноа супер лигана. Дури имаше и информации пред скоро дека Чеферин барал од новава управа да се дистанцира од супер лигата и залагањата на Ањели во спротивно ќе си ги сносат последиците :tvg:

оној Бремер најголема превара од играч.. Џеко на 180 години да те помине така ко мало дете, има среќа што беше офсајд предходно.

10 минути пуштив Рома-Милан, 8 од нив Тео Хернандез лежи по терен.

Она кога еднаш во 50 години ти се дешаваат вакви работибпа не знаеш како да прославиш.
:facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom