Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе каков Јуве.. Со Алегри точен резултат 1 : 0 ништо не прават.. Они се мачкина кашлица.. Интер е опасноста ако игра оној стар Лукаку нема кој да го допре од оние боза екипине.

Абе каков Јуве.. Со Алегри точен резултат 1 : 0 ништо не прават.. Они се мачкина кашлица.. Интер е опасноста ако игра оној стар Лукаку нема кој да го допре од оние боза екипине.
И секако Рома, најголемата опасност во Калчото. Интер и Рома се друго е мачкина кашлица :D

Стрпите се миланези уште малку.. Ќе ви дојде и на вас редот да ве сомелемо..
Шала на страна кому смета јака Рома?
Ајде бе оцените кој најубаво испазари летово од Италија?
Рома зема 4 играчи за 0 евра а најверојатно и 5тиот е Белоти исто така за 0 евра..
За тој Белоти, Милан даваше 60мил и сеа као не чинел?
По подолго време Рома е покриена на сите позиции..
Да одбраната шкрипи не викам не ама вие што направивте ка да ги имате 4ца Шкринијари во одбрана..
Сенеси ако го доведат и со добар почеток имаме шанси.. Чудна ќе биде оваа сезона со светсково... Ќе има пресврти да оставиме да видиме на кому до каде му е силата.. И да кај Рома е моментумот од трофејот, засилувањата и навивачите кој ќе бидат ветер во грбот..
Aпсолутно никој тим од италија на пазарот н е направи нешто wow сега за сега. Сите се океј трансфери ама ништо спектакуларно. Точно Рома зема играчи за 0 евра ајде да ги раздлабочиме тие играч. Матич на 34 години што е океј ама ништо посебно и нема нешто драстично да смени. Дибала има причина зашто заврши во Рома и зашто ниту еден посериозен европски клуб не му понуди ништо. Е сега ова може да заврши 2 начина или да биде фантастично за Рома Дибала да не се мачи со повреди и го крене тимот на едно повисоко ниво или да биде просечен. Дибала воошто нема некој карактер што би насочувало на првото ама не се знае. Белоти има причина зашто исто никој не го бара и сеуште во август е без тим. Точно е дека Милан даваше 60 милиони за него ама во период кога Белоти беше во форма. Од тогаш поминати се години и што е паднат во форма што повреди се мачи па е во ваква ситуација.
Иначе во споредба со одбраната со Рома да имамe 4 ШКринијари во одбрана. Милан лани освои ради одбрана не ради нападот. И едиствено ради тоа Рома не ја гледам како конкурент за титула, што не значи дека не може да изненади топка е на крај краева.
И да се согласувам многу ќе зависи како тимовите ќе се снајдат со светското и колку здрави ќе останат после тоа и колку ќе им издржат поедини играчи.

Според мене на Рома цел треба да и биде 4то место што ќе биде огромен прогрес за клубот па здравје ако продолжи вака да пазари и наредна година да се вмеша за титула. Сезонава борбата ќе биде меѓу Милан-Интер-Јувентус.

Последно уредено:
Значи поголеми sore losers од Интерашиве нема на форумов :D.

Од муабетите како им се тргале тимовите на Милан па затоа освоиле сега тераат форс како мега јакиот Мурџо со мртов коњ од игра, и мега јакиот стаклени нозе Дибала ќе завршеле пред Милан пази, шампион Милан што вака така пак ќе биде со појак ростер од лани.

Ок сфаќам тролање и се ама ово више е претерано, чак и човекот што пишува у Фан Клуб Рома ви поверува на муабетот како Рома ќе се борела за титула и ќе биле сигурно пред Милан :D

И едиствено ради тоа Рома не ја гледам како конкурент за титула, што не значи дека не може да изненади топка е на крај краева.

Баш такво изненадување бевте вие последната сезона :)

Зависи од која страна ги гледаш засилувањата на Рома, во твојот случај ти ги гледаш песимистички, ама не викам дека не е можно тоа што го велиш да се оствари.

Јас пак нормално оптимистички гледам и ќе ти кажам како.
Лани игравме со средина Кристанте, Верету, Оливеира и кога немаше кој Мхтаријан го повлече назад да игра СМ и добро му одеше. За оваа година што претстојува во средниот ред ги немаме Мхтаријан и Верету(кој освен првиот месец, цела сезона беше очаен), ама ги имаме Матич и Вајналдум сега за сега, можно е да се донесе уште еден(Фратези).
Од моја гледна точка тоа е апгрејт, лани Кристанте беше прва виолина што е поразително, сега имаме два средњаци кои се за класи подобри од него. Матич јесте да е стар Али на подготвителните покажал најдобра физичка спремност и е далеку покомплетен и поквалитетен од Кристанте, во секој поглед. Вајналдум вајда повеќе од солидно ќе го замени Мхтаријан, мислам дека ќе има далеку подобар учинок, на таа неприродната позиција за Мхтаријан што ја играше.
Одбраната, конкретно централните бекови се истите, ама треба да дојде уште еден стопер, плус неможат да бидат полоши од лани, можат само да напреднат, пошо Манчини, Ибањез и Кумбула се млади.

За крилните бекови кај кај сме подобрени, Жалевски лани беше откровение на сезоната, неможам да си поверувам колку е добар и колку добар и интелегентен фудбал игра, во прашање е екстра талент кој дојде до израз од како Мурињо го стави како офанзивен бек во втората половина на сезоната. А тука е и Спинацола, кој во финалето а и на подготвителните покажа дека е вратен во топ форма, лани го немавме. Сега го имаме и Челик бек од шампионскиот тим на Лил во Франција, кој има и ЛШ фудбал во него,лани Карсдорп беше супер, ама немаше кој да го замени, сега донесовме играч кој можеби ќе го седне на клупа.

И нападот ни е подобар од лани, го имаме сега Дибала, ако е здрав таман да ја потполни дупката во офанзива, играч покрај Абрахам што ќе даде барем 10-15 гола и 5-10 асистенции, играч кој до сега беше Пелегрини, кој по доаѓањето на Дибала нема да мора сам да импровизира у напад и да форсира. Ако дојде Белоти и Абрахам нема да биде исцеден како лани кога играше на секоја утакмица од што Шомуродов покажа дека не е квалитетен да го мења и да игра за Рома, а оној каљунгата Афена е многу млад и недокажан. Со Белоти и на Абрахам ќе му олесне.

Ете така гледам јас на работите, не викам дека сме кадарни за титула, ама дека се засиливме за разлика од лани, тоа факт, можеби не е wow, ама доста сме појачани. Останува на Мурињо да ги склопи коцките и да видиме како ќе функционираме и дали ќе земат уште еден штопер и средњак е мн битно.

Последно уредено:

Зависи од која страна ги гледаш засилувањата на Рома, во твојот случај ти ги гледаш песимистички, ама не викам дека не е можно тоа што го велиш да се оствари.

Јас пак нормално оптимистички гледам и ќе ти кажам како.
Лани игравме со средина Кристанте, Верету, Оливеира и кога немаше кој Мхтаријан го повлече назад да игра СМ и добро му одеше. За оваа година што претстојува во средниот ред ги немаме Мхтаријан и Верету(кој освен првиот месец, цела сезона беше очаен), ама ги имаме Матич и Вајналдум сега за сега, можно е да се донесе уште еден(Фратези).
Од моја гледна точка тоа е апгрејт, лани Кристанте беше прва виолина што е поразително, сега имаме два средњаци кои се за класи подобри од него. Матич јесте да е стар Али на подготвителните покажал најдобра физичка спремност и е далеку покомплетен и поквалитетен од Кристанте, во секој поглед. Вајналдум вајда повеќе од солидно ќе го замени Мхтаријан, мислам дека ќе има далеку подобар учинок, на таа неприродната позиција за Мхтаријан што ја играше.
Одбраната, конкретно централните бекови се истите, ама треба да дојде уште еден стопер, плус неможат да бидат полоши од лани, можат само да напреднат, пошо Манчини, Ибањез и Кумбула се млади.

За крилните бекови кај кај сме подобрени, Жалевски лани беше откровение на сезоната, неможам да си поверувам колку е добар и колку добар и интелегентен фудбал игра, во прашање е екстра талент кој дојде до израз од како Мурињо го стави како офанзивен бек во втората половина на сезоната. А тука е и Спинацола, кој во финалето а и на подготвителните покажал дека е вратен во топ форма, лани го немавме.
И нападот ни е подобар од лани, го имаме сега Дибала, ако е здрав таман да ја потполни дупката во офанзива, играч покрај Абрахам што ќе даде барем 10-15 гола и 5-10 асистенции, играч кој до сега беше Пелегрини, кој по доаѓањето на Дибала нема да мора сам да импровизира у напад и да форсира. Ако дојде Белоти и Абрахам нема да биде исцеден како лани кога играше на секоја утакмица од што Шомуродов покажа дека не е квалитетен да го мења и да игра за Рома, а оној каљунгата Афена е многу млад и недокажан. Со Белоти и на Абрахам ќе му олесне.

Ете така гледам јас на работите, не викам дека сме кадарни за титула, ама дека се засиливме за разлика од лани, тоа факт, можеби не е wow, ама доста сме покажани. Останува на Мурињо да ги склопи коцките и да видиме како ќе функционираме и дали ќе земат уште еден штопер и средњак е мн битно.
Види само некој кој не ги гледал Милан тоа може да биде изненадување дека се шампиони. Милан 3 сезони по ред игра на високо ниво. И прошла сезона доста време беше во борба за титула така да не знам како може да е изненадување. За разлика од тоа Рома сеуште го нема фатено тој ритам Милан што го тера 3 сезони. Нема континуитет. Едноставно треба да го докажат тоа на терен нешто што Милан 3 сезони го докажува и ете сеуште на луѓето им е изненадување , а зашто изненадување не знаат ни сами.

Јас лично Рома ги гледам како посериозно екипа оваа сезона за разлика од предходната ама сепак им треба уште доста за тоа ниво за борба за титула. Рома е еден чекор позади Милан, Интер и Јуве ама 2 чекори пред останатите екипи од Италија и затоа за сезонава треба за успех да се смета 4то место да завршат и ЛШ да изборат. Што освојат куп некој е + само. Со ЛШ ќе можат подобри играчи да привлечат.

И да ко што викаш до крај на рок има време за уште трансфери сите ќе пазарат уште нешто. Според мене вака ќе биде

1. Милан
2. Интер
3. Јуве
4. Рома
Само што до крај место само Милан и Интер како сезонава ќе биде вмешан и Јуве. Али на крај зависи многу и од светското до сега играчите немале ваква натрупана сезона па кој и ќе остане најздрав ќе искористи најмногу.

Без намера да ги намалувам шансите на Рома, а посебно да ве убедувам дека ги немате, тоа што сте оптимистични и еуфорични е топ работа, а и секако дека Рома е подобра од лани.

Но, сепак би се повторил уште еднаш за нешто кога Милан е во прашање.

Милан пред да освои титула, во сезоната 2020/21 беше втор. Не е дека така од никаде почнале со добри резултати во 2021/22 и освоиле титула. Милан две ипол години има прогрес.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Види само некој кој не ги гледал Милан тоа може да биде изненадување дека се шампиони. Милан 3 сезони по ред игра на високо ниво. И прошла сезона доста време беше во борба за титула така да не знам како може да е изненадување. За разлика од тоа Рома сеуште го нема фатено тој ритам Милан што го тера 3 сезони. Нема континуитет. Едноставно треба да го докажат тоа на терен нешто што Милан 3 сезони го докажува и ете сеуште на луѓето им е изненадување , а зашто изненадување не знаат ни сами.
Знаеш дека пред 3 сезони Милан заврши 6то место или ќе продолжиме да се лажеме за некојси континуитет на добри сезони и резултати?
1 добра сезона имаше Милан пред да стане шампион, лани кога Интер освои.

Со исклучок на овие 2 сезони последен пат кога Милан завршил во места што водат во ЛШ било 12/13та сезона коа беа 3то место и отидоа у квалификации за ЛШ пласман.

Знаеш дека пред 3 сезони Милан заврши 6то место или ќе продолжиме да се лажеме за некојси континуитет на добри сезони и резултати?
1 добра сезона имаше Милан пред да стане шампион, лани кога Интер освои.

Со исклучок на овие 2 сезони последен пат кога Милан завршил во места што водат во ЛШ било 12/13та сезона коа беа 3то место и отидоа у квалификации за ЛШ пласман.
Добро не се 3 2ипол сезони се како Милан игра во одличен ритам. Тоа што таа сезона завршија 6то беше ради очаен почеток со Џампаоло. Ама после тоа е друг приказна. Така да не е мал период па изненадување дека Милан освоил титула. Не е како Интер да имаше 10 добри сезони пред да стане шампион. Не знам зашто без везе за глупости се инатите.

Милан две ипол години има прогрес.
А ова ИПОЛ уствари се 2 месеца у корона летото кога се завршуваше сезоната која ја завршивте на 6то место и имавте една серија од добри резултати со што успеавте да скокнете 1 место на табелата.
Автоматски споено мислење:

Добро не се 3 2ипол сезони се како Милан игра во одличен ритам. Тоа што таа сезона завршија 6то беше ради очаен почеток со Џампаоло. Ама после тоа е друг приказна. Така да не е мал период па изненадување дека Милан освоил титула. Не е како Интер да имаше 10 добри сезони пред да стане шампион. Не знам зашто без везе за глупости се инатите.
Не се инатиме него вие се преценувате малце а еве ви ја реалноста.
Прочитај погоре, не се ни 2 ипол сезони.

Што има врска Интер у муабетов, збориме за Рома и континуитетот на Милан.

А ова ИПОЛ уствари се 2 месеца у корона летото кога се завршуваше сезоната која ја завршивте на 6то место и имавте една серија од добри резултати со што успеавте да скокнете 1 место на табелата.
Автоматски споено мислење:

Не се инатиме него вие се преценувате малце а еве ви ја реалноста.
Прочитај погоре, не се ни 2 ипол сезони.

Што има врска Интер у муабетов, збориме за Рома и континуитетот на Милан.
Па 2 ипол сезони се вкупно со сезоната за скудето. Така да не знам како може да е било какво изненадување тим што завршил втор сезона предходно освоил титула наредна.

Ете Рома нема ни полусезона таа ко на Милан. Треба малце континутет да фатат една нека имаат одлична сезона па после може се збори за титули. Не знам што е толку тешко да се разбере тоа. Малце глуп е форсот со муабетот дека Милан што освоил титула лани било големо изненадување.

Без намера да ги намалувам шансите на Рома, а посебно да ве убедувам дека ги немате, тоа што сте оптимистични и еуфорични е топ работа, а и секако дека Рома е подобра од лани.

Но, сепак би се повторил уште еднаш за нешто кога Милан е во прашање.

Милан пред да освои титула, во сезоната 2020/21 беше втор. Не е дека така од никаде почнале со добри резултати во 2021/22 и освоиле титула. Милан две ипол години има прогрес.

Оптимистичен сум дека ќе имаме добра сезона, подобра од ланската, еуфоричен да се трускам од земја дека ќе се умешаме за Скудето, не сум, можеби ќе ме фати еуфорија ако ја видам Рома прва или втора после 15-20 кола. Свесен сум јас и за негативните работи на Рома што можат да и се десат, дури повеќе сум свесен и од тебе и од Кастиел :)

Тоа што ти и @Castiel го зборите дека Милан игра веќе две години одлично не ми го мења мислењето дека сте изненадување што освоивте титула, бидејќи на хартија имаше појаки екипи од вас. Изненадивте полани што ја продолживте низата на добри игри и завршивте второ. Кога почна ланската сезона искрено мислев дека во лет ја истеравте претходната сезона и очекував да паднете, напротив вие повеќе ме изненадивте и освоивте титула. Дури и вие бевте изненадени, иако сега полека не сакате да признаете, демек врз основа на добрите игри година и пол, оваа година не се изненадивте што освоивте, а сами викавте дека ќе сте задоволни со пласман во ЛШ.

Рома да освои оваа година ќе биде и уште поголемо изненадување од оваа година на Милан. Ама тоа што Рома нема некоја екстра сезона позади себе и не е некој си репер. А тоа што вие веќе имавте година и пол добра сезона пред да ја освоите оваа сезона титулата, горе доле не ми го мења мислењето дека ме изненадивте што освоивте. Ете можеби не исто изненадување како што пишав, ама ипак беше изненадување, а Рома би било уште поголемо и од тоа на Милан ако бидат шампиони.

Нема веза си правиме муабет, јас после 10-15 кола давам мислења за тоа кои екипи ми изгледаат за кандидати за Скудето, а исто формирам некое си мислење и за Рома.
Успех ќе биде ако фатиме ЛШ, големо изненадување ќе биде да освоиме што за мене се минимални шансите, а големо ќе биде разочарувањето ако не фатиме ЛШ

Оптимистичен сум дека ќе имаме добра сезона, подобра од ланската, еуфоричен да се трускам од земја дека ќе се умешаме за Скудето, не сум, можеби ќе ме фати еуфорија ако ја видам Рома прва или втора после 15-20 кола. Свесен сум јас и за негативните работи на Рома што можат да и се десат, дури повеќе сум свесен и од тебе и од Кастиел :)

Тоа што ти и @Castiel го зборите дека Милан игра веќе две години одлично не ми го мења мислењето дека сте изненадување што освоивте титула, бидејќи на хартија имаше појаки екипи од вас. Изненадивте полани што ја продолживте низата на добри игри и завршивте второ. Кога почна ланската сезона искрено мислев дека во лет ја истеравте претходната сезона и очекував да паднете, напротив вие повеќе ме изненадивте и освоивте титула. Дури и вие бевте изненадени, иако сега полека не сакате да признаете, демек врз основа на добрите игри година и пол, оваа година не се изненадивте што освоивте, а сами викавте дека ќе сте задоволни со пласман во ЛШ.

Рома да освои оваа година ќе биде и уште поголемо изненадување од оваа година на Милан. Ама тоа што Рома нема некоја екстра сезона позади себе и не е некој си репер. А тоа што вие веќе имавте година и пол добра сезона пред да ја освоите оваа сезона титулата, горе доле не ми го мења мислењето дека ме изненадивте што освоивте. Ете можеби не исто изненадување како што пишав, ама ипак беше изненадување, а Рома би било уште поголемо и од тоа на Милан ако бидат шампиони.

Нема веза си правиме муабет, јас после 10-15 кола давам мислења за тоа кои екипи ми изгледаат за кандидати за Скудето, а исто формирам некое си мислење и за Рома.
Успех ќе биде ако фатиме ЛШ, големо изненадување ќе биде да освоиме што за мене се минимални шансите, а големо ќе биде разочарувањето ако не фатиме ЛШ
Види искрено ја може бев единствен од почеток до крај што мислев дека Милан може до титула. Целта на клубот беше ЛШ да ама јас од почеток верував дека можат. И стојам дека и сезоната пред тоа можеа само да имаа подобар шпиц од Манџукич кој искрено страшно разочара.

Искрено Милан не зависи од еден играч едноставно Пиоли во кој морам да признаам до последно се сомневав успеа да направи систем и да сплоти соблекувалната да биде како едно. А и секако Ибра беше преклучен во целата прича пошто цела промена почна он кога дојде. Може колку сака да се јаде трици за него ама фактот дека да не беше он немаше ништо да се развие си стои. Дури и да не игра ко што не играше прошла сезона да е само на клупа е огромна мотивација и плус за играчите.

Во Рома моментално не гледам таков лидер и затоа не ги ставам во таа категорија за титула. Твое како фан си е да си се надеваш на најдобро има некакви знаци на живот на Рома неколку добри трансфери што се одлична основа за успех во иднина. Само пак се ќе зависи од светското и ќе биде сезона како никоја пред тоа.

Има подобрување уште и пред паузата поради корона, иако тој "нормален" дел од сезоната заврши со пораз од Џенова.

Но, нека бидат и 2 и нешто, нека бидат само две, пак не може да се зборува за чудо од една сезона. Демек си докажал нешто со тоа дали биле 8 кола повеќе или помалку.

И каде виде преценување? Доминира ставот дека не сме фаворити, но очекуваме борба за врвот и дека не би требало да има проблеми со ЛШ.

Тоа се некои реални очекувања, исто како и што навивачите на Рома не претеруваат со очекувањата да изборат ЛШ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom