Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене не ми се свиѓа Алегри, мислам дека успехот со Јуве му беше премногу готовански. Наследи воигран, искусен тим без некоја значајна конкуренција во Италија. За мене лично Конте е човекот што не извади од гомна, иако повеќето фанови на Јуве не го сакаат сега.
Од друга страна Сари и Пирло наследија тим во залез, и се надевав дека ќе прежалат сезона две за да се ремонтира тимот бидејки овој го достигна својот максимум.

Инаку и за Интер ми е мерак што се дешава, зашто пичкарски ја напуштија идеата за суперлигата :icon_lol: А италијанските клубови и општо итаљанското првенство ми изгледа најзагрозено. Од толку хејт према Јуве, не сваќаат дека сите 3 клуба ќе стигнат на ниво на Кристал Палас ако не се преземе нешто.

Џек Бонавентура велком ту Јуве :icon_lol:

Него ги читам јувенташиве и им се чудим на паметот што мисља дека без Роналдо ќе бида подобар тим и едвај чекаат да замине. :pos:

Нормални ли сте бе.

Вака.
Кинезите немаат пари за големо трошење летово, ќе се кратат трошоци и ќе има мирно лето со тоа што постои можност 1 или 2 јаки играчи да бидат продадени.
Нешто на што Конте не се согласил и споразумно раскинаа договор.
Титулата да се одбрани не е must, за очекување би било топ 4 пласман.
Нешто на што Конте не се согласил.

Кинезите си го кажале своето, Конте не сакал да даде сопствена жртва и у негов добро познат стил си се повлекува.

И сеа ако случајно дојде Алегри пак ќе го лупне по нос.

Штета за Интер. И за целокупното Калчо, ако Јуве пак се врати да доминира. Од неутрален аспект, ке беше одлично ако сите 3 екипи, Јуве, Милан и Интер се вратеа во полн сјај нареднава сезона, и да гледаме неизвесна завршница.

Каков човек Максимилијано Алегри. Го бркаат од еден јак Јувентус, тогаш, во тој период еден од фаворитите за освајање ЛШ (колку и да се појавите сеа да лармате дека не бил фаворит, квотите по кладилници си го кажуваа своето), тој братот 2 години седи незапослен додека околу него се дешаваат триста пермутации на клупите на големи европски клубови, чиниш чека некоја прилика од типот на Реал Мадрид, Баерн, Јунајтед, и сеа после 2 години незапосленост како попче се враќа во еден Јувентус во далеку полоша ситуација од оној којшто го отпушти. Или ги одбил понудите на сите оние кои менуваа тренери, а тоа беа ПСЖ, Реал, Барселона, Челзи, Тотенхем, ми се чини и Баерн, или па не ни го побарале. Ако ги одбивал овие, зошто па би ја прифатил понудата на овој Јувентус, што тоа овој Јувентус најлош во последната деценија според многу параметри, му понудил појше од енглезиве во смисла на потрошачка моќ или амбициите на Реал, Баерн, ПСЖ? Зборам за Јувентус за којшто знаеме дека е во една преодна фаза и неминовно му се дешава смена на генерации. Значи, би закључил, не го ни барале очигледно. Или е мазохист носталгичен за Италија, плаче за да се врати дома секогаш коа оди на одмор. Или не знае збор англиски ко што вика Пејо.

Океј, тоа и не е толку страшно, не ми е целта да му смалам на значење и умече. Јас лично, за Алегри имам топ мислење. Добар тренер којшто знае да ги склопи коцките во еден тим, ама знае и да ја усере коа највише треба. Тоа вие со изгубените финалиња најдобро го знаете. Али, според мене Алегри не е тренер за да те извади од говна, не е некој тренер за тешки ситуации. Со него кога се е лесно околу тебе изгледа уште полесно, ама кога е тешко, се дешава трипати потешко. Тоа го знам од лично искуство, додека беше тренер на Милан, а го глеав и додека беше во Јувентус.

Само не ми е јасно како и зошто побогу и Јувентус и Алегри ова со враќањево го гледаат како победа. Или само медиумите така го претставуваат, што е и логично кога е Италија во прашање. Јувентус си ги изеде гомната со Пирло и Сари и сеа го враќа Алегри којшто самите го избркаа, а овој 2 години луташе и седеше без ангажман додека во топ 5 лигите се дешаваше бура на тренерски смени и сеа како попче се враќа назад и као тоа е вауу топ ситуација за двајцата? За мене е далеку од вин-вин, баш спротивно. Ама тоа па покажува колку и двајцата и Јувентус и Алегри не знаеле што со себе, а и не знаеле боље за себе, па одлучиле да си се вратат еден на друг.

Најискрено, појше се плашев од Алегри во Интер отколку од Алегри во Јувентус. И појше се плашев од Зидан во Јувентус отколку од Алегри во Јувентус. Можда грешам, ќе видиме.

Исто како и сите фанови на Милан и јас морам и исклучително го почитувам Алегри, ама ме копкаат две ствари: Прво, се прашувам зошто седеше 2 години незапослен, за на крај да се врати во Јувентус и второ, баш сакав своето умече да го потврди и надвор од Италија, за да бидеме сигурни дека е тренер од топ класата, што очигледно нема да се деси, а Конте на пример го напраи. Чак и Сари појде до Лондон и се врати во Италија со трофеј. За Карло да не зборам, за господинот Клаудио Раниери исто така. Алегри, засега не може да се пофали со такво нешто.

И најкриво ми е за ќерка му. Таман таа се израдува дека ќе оди Шпанија, Франција, Англија, сеа ќе мора да и објаснува дека мора да остане во Торино и да се ебе со Рабио којшто личи на тетка Светле, наместо со Пренсел Кипембе рецимо у пичку матер.

И да. Матија Де Шиљо - добредојде назад во Серие А, голем човеку.
Не знам се спомнуваше дека жена му не била ич арна, дека имале трагедија и некој бил тешко болен ама не открија кој.

Се враќа поради Ањели и Елкан со кој мн има поштовање и е доста близок.

Со самото тоа што сега го чекаат Алегри како спасител, покажуваа за какви глупи фанови на јувентус се работи на форумот, а пред 2 години, он им беше крив за се и сешто во клубот...

Сега се помирија да го продадат Роналдо како да е никој и ништо, и мислат дека пак знаат што зборат, а заборавија дека сезонава а и пред тоа, Роналдо им беше клучен играч, буквално од ништо им ги добиваше натпреварите!

Јувентус има многу послаб ростер од тоа што Алегри го остави, сега замислете на овој ростер да им го извадите и Роналдо, не Алегри, туку сите тренери да се соберат заедно нема да им помогнат.

Роналдо го имаше истиот импакт како што го имаше Лукаку во Интер.

Алегри стварно го ценам како тренер, и имам високо мислење за него, јас и на форум сум кажал да му дадеа отказ на Пирло на полусезона и да го потпишеа Алегри тогаш, сигурен сум дека ако ништо друго(борба за титула) нема да имаа потешкотии да фатат место во топ4, и тоа толку посакуваното ЛШ.

Со самото тоа што сега го чекаат Алегри како спасител, покажуваа за какви глупи фанови на јувентус се работи на форумот, а пред 2 години, он им беше крив за се и сешто во клубот...

Сега се помирија да го продадат Роналдо како да е никој и ништо, и мислат дека пак знаат што зборат, а заборавија дека сезонава а и пред тоа, Роналдо им беше клучен играч, буквално од ништо им ги добиваше натпреварите!

Јувентус има многу послаб ростер од тоа што Алегри го остави, сега замислете на овој ростер да им го извадите и Роналдо, не Алегри, туку сите тренери да се соберат заедно нема да им помогнат.

Алегри стварно го ценам како тренер, и имам високо мислење за него, јас и на форум сум кажал да му дадеа отказ на Пирло на полусезона и да го потпишеа Алегри тогаш, сигурен сум дека ако ништо друго(борба за титула) нема да имаа потешкотии да фатат место во топ4, и тоа толку посакуваното ЛШ.
Шо ти се дешава бе чоек две недели скоро шо би рекол Тролејбус ко Бианконеро Веро се понашаш :toe:

Шо ти се дешава бе чоек две недели скоро шо би рекол Тролејбус ко Бианконеро Веро се понашаш :toe:

Баш е спротивното, од моментото кога почна првата шпекулација за Конте, цел фан клуб се понашате како гореспоменатиот.

Јас не сум потресен од случувањата, и сум оптимист дека не е така црно како се пишува и како сака некој да ја претстави ситуацијата, поготово сум релаксиран кога ги гледам ростерите на конкурентите.

Баш е спротивното, од моментото кога почна првата шпекулација за Конте, цел фан клуб се понашате како гореспоменатиот.

Јас не сум потресен од случувањата, и сум оптимист дека не е така црно како се пишува и како сака некој да ја претстави ситуацијата, поготово сум релаксиран кога ги гледам ростерите на конкурентите.
Не генерализирај, Не знам кај сум се понашаш или кога сум го пцуел Алегри ама ај…

Мене искрено Конте ми е одамна отпишан од денот кога не напушти ко пиченце. Исто и за Интер ич не ми е гајле искрено..

Од Јувентус ко заврши 4ти во овај мод се влезен, не знам шо ти се дешава сериозно.

Па шо има врска шо ни бил крив Алегри пред две години.И вие лани,па и годинава до полусезона на Конте му изнаебавте 300 мајки па сега би му дале да ви го закачи за да остане во интер!

Не генерализирај, Не знам кај сум се понашаш или кога сум го пцуел Алегри ама ај…

Мене искрено Конте ми е одамна отпишан од денот кога не напушти ко пиченце. Исто и за Интер ич не ми е гајле искрено..

Од Јувентус ко заврши 4ти во овај мод се влезен, не знам шо ти се дешава сериозно.

Ти бе човек, премногу добро пишуваш на форумов за да бидеш фан на Јувентус, главниот проблем е кога некој треба да извади просек кај вашиот фан клуб, затоа што повеќето сте на нивото на спермата подоле...

Па шо има врска шо ни бил крив Алегри пред две години.И вие лани,па и годинава до полусезона на Конте му изнаебавте 300 мајки па сега би му дале да ви го закачи за да остане во интер!

Има врска, затоа што тоа покажува колку сте мизерни да процените квалитетен тренер, од лош ростер на екипа.

Вие сте тие кои се понашавте како да имате најак состав пред сезона, за сега да барате да ви го "закачи" Алегри пак за да ве факторизира во Сериа А.

Кај и да е, ако не донесите некое квалитетно засилување, како што реков и 100 Алегровци нека ви доаѓаат, пак не ве гледам како главни фаворити за освојување на титулата, повеќе шанси ќе имаат една Аталанта или Рома, него вие.

Ти бе човек, премногу добро пишуваш на форумов за да бидеш фан на Јувентус, главниот проблем е кога некој треба да извади просек кај вашиот фан клуб, затоа што повеќето сте на нивото на спермата подоле...

Има врска, затоа што тоа покажува колку сте мизерни да процените квалитетен тренер, од лош ростер на екипа.

Вие сте тие кои се понашавте како да имате најак состав пред сезона, за сега да барате да ви го "закачи" Алегри пак за да ве факторизира во Сериа А.

Кај и да е, ако не донесите некое квалитетно засилување, како што реков и 100 Алегровци нека ви доаѓаат, пак не ве гледам како главни фаворити за освојување на титулата, повеќе шанси ќе имаат една Аталанта или Рома, него вие.
А вие шо проценивте сезонава?Дека имате лош ростер и дека имате квалитетен тренер,или дека ростерот ви е добар ама тренерот не чини? Пошто освоивте Серие А ама завршивте 4ти у ЛШ у група.Освоивте Серие А ама не го освоивте купот.Ај објасни ми,што имавте вие,јак ростер или јак тренер?Пошто јак ростер и јак тренер не отпаѓа од ЛШ уште у Ноември.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom