Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За европски настапи се согласувам со тебе, мислам, не ни има логика да се контрам за такво нешто кога немам ниту еден аргумент за истото. Резултатите си говорат сами за себе.

Јас највеќе се објаснував за тоа која лига е поинтересна за следење и гледање.

Најнеинтересна лига е Примера. Реал, Барса за титула, Атлетико се плетка околу 3то место, 4то е небитно кој ќе биде, Севиља најчесто и тоа е тоа. Не знам која сезона беше, лигата им заврши у март месец кога веќе имаа 3 испаднати екипи и топ 3 пласманот заверен, едино Валенсија се бореше за 4то ако добро ме држи меморијата.

Во Калчо, ок, Јуве доминира 9 години ама секоја сезона има неизвесна борба за излез во Европа.

У европскине теми нема кој не изнафрла пофални зборови за Аталанта и Лацио, и Наполи со Сари, ама спомни им ваква дискусија и ќе ти изнатрескаат екипи како Гетафе, Селта и Билбао.

Плус @Hm_Hm отвори дискусија и го снема.

Све јас мора да рипам за сите овде. Ебаве тоа. :D
Па тоа ти викам. Остај ги култот на Ањели нека се расправаат за која е појака лига сега. Од следната година (здравје боже) италијанска лига автоматски станува најдобра во свет. Ја прв ќе те подржам тогаш. :D

Не сум јас, туку Мирко, Славко, Рамиз и Боро ја почна. Според него италијанската сега не била ни во топ 4, од тоа почна.

Мене ми беше поентата само за тековната сезона и дека секаде има пад, па пореално е да се зборува за неколку силни клубови, отколку лиги.

Шпанските клубови ги земав само како пример.

Но, како и да завртиш, сигурно италијанската е во топ 4, а ќе повторам, од таму почна муабетот. :)

Не сум јас, туку Мирко, Славко, Рамиз и Боро ја почна.
Сакав да кажам, ти прв застана на браникот на лигата. :D
Па тоа ти викам. Остај ги култот на Ањели нека се расправаат за која е појака лига сега. Од следната година (здравје боже) италијанска лига автоматски станува најдобра во свет. Ја прв ќе те подржам тогаш. :D
Дури сега глеам дека у Серија А се одвивале сите муабети и ти ме прашуваш зошто сум рипнал да ја бранам.
Тука странците на нож ги дочекувам. :duel:

Не сум јас, туку Мирко, Славко, Рамиз и Боро ја почна.

И Валтер. Од Валтер го брани Сараево.

Инаку, мора да ме разберете. Јас пораснав на италијанската лига, кога беше најјака на свет. Кога целиот фудбалски крем играше таму. Душата ме боли кога гледам кои копита сега играат во Италија, и како Рабио зема милиони по сезона.

За европски настапи се согласувам со тебе, мислам, не ни има логика да се контрам за такво нешто кога немам ниту еден аргумент за истото. Резултатите си говорат сами за себе.

Јас највеќе се објаснував за тоа која лига е поинтересна за следење и гледање.

Најнеинтересна лига е Примера. Реал, Барса за титула, Атлетико се плетка околу 3то место, 4то е небитно кој ќе биде, Севиља најчесто и тоа е тоа. Не знам која сезона беше, лигата им заврши у март месец кога веќе имаа 3 испаднати екипи и топ 3 пласманот заверен, едино Валенсија се бореше за 4то ако добро ме држи меморијата.

Во Калчо, ок, Јуве доминира 9 години ама секоја сезона има неизвесна борба за излез во Европа.

У европскине теми нема кој не изнафрла пофални зборови за Аталанта и Лацио, и Наполи со Сари, ама спомни им ваква дискусија и ќе ти изнатрескаат екипи како Гетафе, Селта и Билбао.

Pa dobro bro, sekoja liga ima ocekuvani top 3 so blagi promeni od vreme na vreme. Italija momentalno Inter, Juve, Atalanta veke 2-3 godini se standard. Spanija Real, Atleti, Barca se standard I od 4 do 7 mesto izramneti. Anglija City, Pool, Chelsea i United se veke par godini standard. Germanija Bayern i Dortmund.
Anglija e sekako momentalno klasa za sebe, Italija osven top 4 se drugite mnogu pod nivo, Spancite godinava se generalno podprosecni za nivni standardi, Germanija osven Baern nisto posebno. Momentalno seria A e nekade tuka so Spanskata.

Држи вода муабетов...

Screenshot_20210302-132603_Chrome.jpg

Роналдо - 2.54 метри скок во трк
Феномен, вонземјанин, слета на Марс

Барак - 2.50 метри скок од место
Никој не видел, никој не пишал..

Првиот во Италија испаднал од ЛШ... :D

Денешниов Интер во имагинарен натпревар со Интер кој испадна од ЛШ би победил 5-0 лагано. Интер е сега машина во споредба со екипата во која играа Коларов и Гаљардини и во која не постоеја Перишиќ и Ериксен. Да бевме во оваа форма тогаш ќе се прошетавме низ групата, ама од друга страна можеби до сега ќе клапневме. Да бевме се уште такви утепани како кога испаднавме во ЛШ, сега ќе делевме место со Лацио на табелата.

Едноставно, сега сме во топ форма и тоа е тоа, табелата кажува се.
Да имаше баба муда, ќе го викавме дедо...

Дали ќе се одигра Лацио Торино? @Splendora ?
На Торино локалните власти им забраниле патување, Лацио наводно ќе излезе на терен, пошто утакмицата официјално не е одложена. Слична ситуација ко Јувентус - Наполи, ќе видиме шо ќе бидне. Дај боже да ни даат 3 бода :icon_mrgr:

Никој не негира дека Јувентус нема лоша средина, играчи како Бентанкур и Рабио кои на моменти не се ниту за клупа добри, ама Јувентус има состав, да со подобар тренер имаше 7-8 бодови повеќе.
Да имаше баба муда, ќе го викавме дедо...

Наполи бара друг термин за дуелот со Јувентус, не сака да игра три дерби натпревари во 7 дена

:pos::pos::pos: И вака бивало бе, другиве екипи се глупи шо играат дербиња по ред.

На Торино локалните власти им забраниле патување, Лацио наводно ќе излезе на терен, пошто утакмицата официјално не е одложена. Слична ситуација ко Јувентус - Наполи, ќе видиме шо ќе бидне. Дај боже да ни даат 3 бода :icon_mrgr:
Се повикаа на пресудата за Јуве - Наполи, баш да видиме што ќе се случи, иначе иста е ситуацијата.

Дали ќе се одигра Лацио Торино? @Splendora ?
News agency ANSA reports the League has decided that the match must be played today, thus closing the hypothesis of postponing the match.
Се повикаа на пресудата за Јуве - Наполи, баш да видиме што ќе се случи, иначе иста е ситуацијата.
Да, вака изгледа како иста ситуација, и ако е стварно иста, не ги разбирам овие од лигата. Одложи го мечот и чао. Ама еве јас потајно се надевам дека има некоја разлика, па ќе ни даат сигурни 3 бода и одморени да ве истепаме викендов :cool:

News agency ANSA reports the League has decided that the match must be played today, thus closing the hypothesis of postponing the match.

Да, вака изгледа како иста ситуација, и ако е стварно иста, не ги разбирам овие од лигата. Одложи го мечот и чао. Ама еве јас потајно се надевам дека има некоја разлика, па ќе ни даат сигурни 3 бода и одморени да ве истепаме викендов :cool:

Па једино што ќе бидат одморени, иначе со Торино 3 бода им се сигурни свакако, ја мислим по умрена екипа нема сезонава.
Штета го сменика тренерот ни името не сакам да му го спомнем :icon_lol:

Па једино што ќе бидат одморени, иначе со Торино 3 бода им се сигурни свакако, ја мислим по умрена екипа нема сезонава.
Штета го сменика тренерот ни името не сакам да му го спомнем :icon_lol:
Абе остај шо се умрени, Лотито и Каиро се мразат, ќе има драми. Ама искрено не ги разбирам овие од Серие А, Наполи веќе доби на суд затоа што локалните здравствени власти можат да забранат излагање на тимот. И шо постигнаа сеа, ќе се жали Торино и ќе даат термин за одигрување.. Единствена разлика со Наполи е дека Торино веќе искористил право да не игра (петокот со Сасуоло), ама не ми се глеа како значајно во случајов..

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom