Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ocaj bese Milan denes, kasnese Gatuzo so izmeni, pickarski pristap ama i vidno bea osteteni, penal + crven.

Eve go istiot sudija so vtor zolt za Bakayoko pred nekoe vreme.

Fala bogu Gigio fati forma, tezok period bese za nego sranjeto so Raiola i konecno se vrati u kolosek, ogromna uloga ima i Reina tuka ama deckoto momentalno e broj eden vo Italija.

Судија кој знае само жолти да дели и ова му беше најлошото судење. Истиот му даде втор жолт на Бакајоко против Болоња, ама не и на Пелегрини.

Пеналот може беше 85%-15% ама црвен за Пелегрини.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Ocaj bese Milan denes, kasnese Gatuzo so izmeni, pickarski pristap ama i vidno bea osteteni, penal + crven.

Eve go istiot sudija so vtor zolt za Bakayoko pred nekoe vreme.

Fala bogu Gigio fati forma, tezok period bese za nego sranjeto so Raiola i konecno se vrati u kolosek, ogromna uloga ima i Reina tuka ama deckoto momentalno e broj eden vo Italija.

Неможеш да ги споредуваш ситуациите затоа што незнаеме на едниот натпревар терк а ниту на другиот.
Можеби на Бакајоко тоа е веќе 6ти фаул и веќе морал да му покаже црвен, а втората ситуација можеби е секунди после првиот жолт картон.
Плус, како мене ми изгледа, иако снимката е лоша, фаулот на Бакајоко е за апсолутен црвен. Брутален фаул.
Вториот ми е многу нејасен зашто не го гледав натпреварот и незнам дали го повлекува или го сопиња.

Висел Кобе од j-league, не сери значи не само што имаше лакт, туку и очигледно туркање од четникот.
Чист пенал, без дилеми.
Вселенски интер, успеа да ја напраи борбата за ЛШ уште поинтересна. Пошто нели они се класа изнад сите други и стабилен (до последно коло) учесник во ЛШ.

Prelesno padna Suso spored mene, zatoa velam deka ne e penal.[DOUBLEPOST=1549238829][/DOUBLEPOST]
Ako milan bile ocajni denes sto da se kaze za Inter... Milan igraa derbi duel vo gosti so glavniot konkurent za LS i pritoa vodea, a inter se blamiraa so pretposlednite faking bologna... Do 30to kolo ke ve prestignat na tabelata ja sum ubeden vo toa..
А кој негде спомна дека Интер изигра добро? Зошто бе вака од нигде никаде си поврзувате некои работи и формирате мислења кои немаат никаква основа? Постот ми беше за мечот Рома-Милан, а изданието на Интер е сосема друга ствар. Ако Интер бил очаен не значи дека не смеам да искоментирам ако друг тим изиграл слабо, бог да чува и да брани. Еве го и овој Џејми истото го исфорсирал у постот, спомнува јаки Интер, борба за ЛШ, тера некаква иронија а никој тоа не го спомна.

Последно уредено:
Неможеш да ги споредуваш ситуациите затоа што незнаеме на едниот натпревар терк а ниту на другиот.
Можеби на Бакајоко тоа е веќе 6ти фаул и веќе морал да му покаже црвен, а втората ситуација можеби е секунди после првиот жолт картон.
Плус, како мене ми изгледа, иако снимката е лоша, фаулот на Бакајоко е за апсолутен црвен. Брутален фаул.
Вториот ми е многу нејасен зашто не го гледав натпреварот и незнам дали го повлекува или го сопиња.
Се заебаваш или?

Она на Пелегрини е за втор жолт ако треба една стотинка после првиот нека е. Класичен, школски прекршок за жолт картон па макар бил и во 30та секунда од мечот.

За пеналот и јас сум на слична линија со Стефан. Немаше којзнае што контакт и прилично исфорсира Сусо. Ама немаше да згреши и да покажеше на белата точка.

Затоа и кажувам според мене дека не е пенал, оти сметам дека тоа е преблаг контакт за да се досуди. Е сеа има и судии и луѓе што мислат дека тоа е доволно за пенал, ништо страшно. Едно е да се дискутира очигледна ситуација за која нема двоумење, еве ќе го земам гол ди Мунтари за пример, за тоа да тврдиш дека не е гол треба да си благоретардирана особа, ама за вакви ситуации не гледам што е бламирање ако лично мене не ми е пенал. Впрочем судијата ако не се лажам беше блиску, а и има уште неколку судии во ВАР собата кои ја прегледуваат ситуацијата. :toe: Веројатно некој друг судија би го свирнал, се зависи од критериумот на истиот.

За вториот жолт на Пелегрини рековме повеќе луѓе, чист втор жолт, не гледам причина зошто не го доби истиот али ете...

Него овој Пакета ко да приумре накај 60-65 минута, тотално без снага ми изгледаше. Рома е иначе комедија од екипа, имаше некој пишано Зденек Земан екипа се моментално. :icon_mrgr: Моментално да играат со Барса или Сити 20 гола ќе примат на еден меч, е до толку играат отворено и без компас некако. Исто Џеко е скроз вон форма, не е ни бледа сенка од претходните сезони.

Не зезајте, и за поситни фаули од ова се свирело пенал.

Не велам дека е најчистиот пенал што може да постои, ама воопшто немаше да згреши доколку го свирнеше. Во најмала рака, требаше да ја прегледа ситуацијата уште еднаш.

Чист пенал е, што беше преблаго таму, Коларов го напаѓаше играчот, не топката, во НФЛ ова е intentional grounding.

Затоа и кажувам според мене дека не е пенал, оти сметам дека тоа е преблаг контакт за да се досуди. Е сеа има и судии и луѓе што мислат дека тоа е доволно за пенал, ништо страшно. Едно е да се дискутира очигледна ситуација за која нема двоумење, еве ќе го земам гол ди Мунтари за пример, за тоа да тврдиш дека не е гол треба да си благоретардирана особа, ама за вакви ситуации не гледам што е бламирање ако лично мене не ми е пенал. Впрочем судијата ако не се лажам беше блиску, а и има уште неколку судии во ВАР собата кои ја прегледуваат ситуацијата. :toe: Веројатно некој друг судија би го свирнал, се зависи од критериумот на истиот.

За вториот жолт на Пелегрини рековме повеќе луѓе, чист втор жолт, не гледам причина зошто не го доби истиот али ете...

Него овој Пакета ко да приумре накај 60-65 минута, тотално без снага ми изгледаше. Рома е иначе комедија од екипа, имаше некој пишано Зденек Земан екипа се моментално. :icon_mrgr: Моментално да играат со Барса или Сити 20 гола ќе примат на еден меч, е до толку играат отворено и без компас некако. Исто Џеко е скроз вон форма, не е ни бледа сенка од претходните сезони.
Пакета не е спремен да игра цел натпревар. До 60 минута и толку. Доволно е и што толку игра обично ваквите од Јужна Америка ни не добиваат голема минутажа на почеток. :D

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Леле овој Перин какви пацерски голови примал вчера.Ширеа на апаратима,подобриот од Шчежни,симпл биказ е италијанец

Јас уште стојам на ставот дека Перин е ептен квалитетен голман, али моментално ја има таа "среќа" да е втор голман во тимот и да не може да сврзи два натпревари по ред, со што автоматски ја губи и формата.
Завчера прими пацерски голови, али вооглавно цел тим одигра така за нигаде, такашто овој си се уклопи во тоа сивило. Со онаа одбрана од Касерес, Ругани и Спинацола не Шчезни.... и Буфон да се вратеше ќе ги примеше 3 комада ко ништо од Жервињо:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom