Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
igracot na sampdoria ja dopre prv ama idese nakaj aut, od igracot na juve otide nakaj saponara, od toa sto go vidov, ne znam dali ova e ofsajd spored pravilata ili ne, zasto fakt e deka ona od pogore pri prviot dopir na igracot od samp topkata ke idese nakaj aut, ne nakaj saponara.
Diskutabilno u sekoj slucaj, mozda e i ofsajd, stoznam, sekako grev bese takov gol da se ponisti u pm.

a penalite ne gi vidov, taka da neam komentar za niv.

igracot na sampdoria ja dopre prv ama idese nakaj aut, od igracot na juve otide nakaj saponara, od toa sto go vidov, ne znam dali ova e ofsajd spored pravilata ili ne, zasto fakt e deka ona od pogore pri prviot dopir na igracot od samp topkata ke idese nakaj aut, ne nakaj saponara.
Diskutabilno u sekoj slucaj, mozda e i ofsajd, stoznam, sekako grev bese takov gol da se ponisti u pm.

a penalite ne gi vidov, taka da neam komentar za niv.
Да, ради шо беше добар голот не требаше да го поништи. :icon_lol:

Тоа е таа логика.

Немаше пенал за Јуве, раката на играчот на Самп беше прилепена за телото.
Додека поништениот гол на Самп е чист офсајд, нема тука што да се дискутира :toe:

ne aludirav na toa, ne se prai glup. ako e ofsajd, ofsajd e, nema mesto poise za diskusija.
Те цитирам: секако грев беше таков гол да се поништи.

Цитирам тоа што е пишано, не се правам јас глуп. :) Друг пат поконкретно кажи на што алудираш.

Иначе, пеналите двата беа сумливи, особено не бев убеден околу првиот за Самп. За од Јуве не забележав дали ја помести раката накај топката играчот од Самп, лош агол беа камерите.

Те цитирам: секако грев беше таков гол да се поништи.

Цитирам тоа што е пишано, не се правам јас глуп. :) Друг пат поконкретно кажи на што алудираш.

Иначе, пеналите двата беа сумливи, особено не бев убеден околу првиот за Самп. За од Јуве не забележав дали ја помести раката накај топката играчот од Самп, лош агол беа камерите.
pa vidi go cel post, ne sum siguren deka bese ofsajd zasto ovoj na samp ne podavase i topkata imase pravec na dvizenje nagore nakaj aut.
ne znam pravilata vo vakva situacija sto vikaat, nagore ja upati ne ni imase kontrola vrz nea, ne podavase toa sekako i od igrac na juve se odbi nakaj saponara. Ova e diskutabilno zasto ne e klasicen ofsajd, pas i toa e toa, direkten, do igrac, so namera, ovde nit imas pas, nit posleden ja udri igrac na sampdoria spored toa sto go vidov.
Vo vakva varijanta grev bese da se ponisti, ako e nekoja pata-pata situacija, sto bi rekol vajsmiler, sudisko ubeduvanje.

Ako e kristalno cist ofsajd, togas kakov saka neka e golot, seedno.

pa vidi go cel post, ne sum siguren deka bese ofsajd zasto ovoj na samp ne podavase i topkata imase pravec na dvizenje nagore nakaj aut.
ne znam pravilata vo vakva situacija sto vikaat, nagore ja upati ne ni imase kontrola vrz nea, ne podavase toa sekako i od igrac na juve se odbi nakaj saponara. Ova e diskutabilno zasto ne e klasicen ofsajd, pas i toa e toa, direkten, do igrac, so namera, ovde nit imas pas, nit posleden ja udri igrac na sampdoria spored toa sto go vidov.
Vo vakva varijanta grev bese da se ponisti, ako e nekoja pata-pata situacija, sto bi rekol vajsmiler, sudisko ubeduvanje.

Ako e kristalno cist ofsajd, togas kakov saka neka e golot, seedno.
Па ваљда има такво правило, не е прв пат ваква одлука да се донесе и да се поништи првобитно досуденото. И лани имаше слична ситуација на утакмицата Фиорентина - Јуве, у која пак Сандро беше учесник. Таму беше поништена одлука за пенал ако добро се сеќавам. Сигурно знаат повеќе од нас судиите, ги прегледаа и оваа снимка и таа тогаш неколку пати и во двата наврати иста одлука се донесе.

Го менаа правилото за офсајд лани или оломнани, кој и да игра последен ако играчот што ја прима топката е во офсајд се свири.

Иличич втор хет-трик сезонава. По досега прикажаното Аталанта највеќе го заслужува тоа 4то место.

DvmMSr-WoAUe2LB

Голот на Сампдорија беше чист офсајд, независно дали удри од Алекс Сандро или не.

Пеналот на Сампдорија беше многу дискутабилен од повеќе аспекти, а потоа придонесе да го свирне и оној за Јуве. Да не им го дадеше во првото полувреме немаше шанси тоа во второ да го свири пенал, вака сам си ја скапа главата и компензираше. И за двете игри со раце имаше многу мала основа за пенал, а кога е така не треба да се свири.

Многу лош перформанс на судијата во ВАР собата што сигнализираше безврска еден куп глупости каде што немаше ништо суштински. ВАР треба да служи за корекција на сериозни пропусти, а не вака произволно за што ќе им текне.

Иличич втор хет-трик сезонава. По досега прикажаното Аталанта највеќе го заслужува тоа 4то место.
За досега прикажаното постои табела. Лични симпатии се сосема друга работа...

За досега прикажаното постои табела. Лични симпатии се сосема друга работа...
Никакви симпатии и табелата секогаш и не е реална. Од сите екипи што се борат имаат најдобра игра и највеќе заслужуваат.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Ако гледаме реално, Киево заслужува опстанок...

Никакви симпатии и табелата секогаш и не е реална. Од сите екипи што се борат имаат најдобра игра и највеќе заслужуваат.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk
Tи збориш за моментов, како тоа е реално? Почетокот на сезона не се важи кога не знаеа со топка да се состават? Лични симпатии ти спомнав пошто збориш ТИ што мислиш, како тоа е реално? Табелата не била реална бе :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom