Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Од кај ги вадите бе правилава... дај те молам просветли ме.
Кога топката ќе удри од одреден дел од телото и ќе заврши во раката, тогаш играта со рака не се санкционира. Информирај се слободно сам, имаш интернет.

А и не ти треба да се информираш, едноставно судијата гледаше ВАР денеска и штом тој пресуди гледајќи на камера дека нема пенал значи сепак има нешто логика во ова што го зборувам. Дополнително прегледај си Аргентина-Нигерија од светското и ќе видиш дури и полоша ситуација, пак не беше свирната заради тоа што Рохо мислам сам си ја шутна топката со главата во раката.

Кога топката ќе удри од одреден дел од телото и ќе заврши во раката, тогаш играта со рака не се санкционира. Информирај се слободно сам, имаш интернет.

А и не ти треба да се информираш, едноставно судијата гледаше ВАР денеска и штом тој пресуди гледајќи на камера дека нема пенал значи сепак има нешто логика во ова што го зборувам. Дополнително прегледај си Аргентина-Нигерија од светското и ќе видиш дури и полоша ситуација, пак не беше свирната заради тоа што Рохо мислам сам си ја шутна топката со главата во раката.

Не, пошто викаш има правило, а јас такво нешто не сум сретнал до сеа. И без разлика дали сам ја шутнал или не, доколку со рака спречи движење кое може да донесе шанса за гол, нема логика да нема пенал. Али добро, проценка на судијата. Ко што беше и оваа дека нема игра со рака на играчов на Каљари.

Чист пенал не суди за Јуве сега.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Освен голманот, и Бенатија со Брадарич смеат да играат со рака. Немојте со - беше рамо.
Цела рака ја мрда, рамо било.

Одма ви се зголемија апетитиве... смирете се до крајот на Фебруари 4 ке бидете во табелата. Само вие сметате дека има пенал....досадни станавте

Ама нели гледаше ВАР? Ако гледал ВАР и проценил дека нема, значи нема. Последна е судиската.

Kaј Каљари, сиракот нивни наместо да продолжни да игра, скока ко мајмун барајќи пенал. Со тоа си скрати шанса, со која можеби ќе дојдеа блиску до постигнување на гол. Но не, мора да скока. Знае дека има ВАР, и дека ако ТРЕБА да има(постои) пенал, ќе добие.

Не, пошто викаш има правило, а јас такво нешто не сум сретнал до сеа. И без разлика дали сам ја шутнал или не, доколку со рака спречи движење кое може да донесе шанса за гол, нема логика да нема пенал. Али добро, проценка на судијата. Ко што беше и оваа дека нема игра со рака на играчов на Каљари.
Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with the hand or arm.

The following must be considered:
  • the movement of the hand towards the ball (not the ball towards the hand)
  • the distance between the opponent and the ball (unexpected ball)
  • the position of the hand does not necessarily mean that there is an offence
Еве ти директно од правилата. Врз основа на нив може да се каже дека ваквите случаеви не се свираат пенал, прво заради непостоењето намера, а второ заради тоа што топката се движи кон раката од доста блиско растојание. Затоа во пракса е освоено тоа, дека по контакт со друг дел од телото, па потоа во раката, пенал нема.

Еве баш ме потсети на една ситуација лани за Интер против Лацио.

Од 2:30 натаму. Судијата прво свирна пенал, ама после ВАР виде дека топката прво удри од ногата на Шкринјар, па му заврши во раката.

Одма ви се зголемија апетитиве... смирете се до крајот на Фебруари 4 ке бидете во табелата. Само вие сметате дека има пенал....досадни станавте
Според тебе кој ќе биде 3 во табелата?

Добро де денес тепавте 5:0, дај одете прославете маме му ебам, сте се залепиле пред телевизорите и се расправате какво е времето во Торино и колку тоа му оди во корист на Јувентус.

Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with the hand or arm.

The following must be considered:
  • the movement of the hand towards the ball (not the ball towards the hand)
  • the distance between the opponent and the ball (unexpected ball)
  • the position of the hand does not necessarily mean that there is an offence
Еве ти директно од правилата. Врз основа на нив може да се каже дека ваквите случаеви не се свираат пенал, прво заради непостоењето намера, а второ заради тоа што топката се движи кон раката од доста блиско растојание. Затоа во пракса е освоено тоа, дека по контакт со друг дел од телото, па потоа во раката, пенал нема.

Еве баш ме потсети на една ситуација лани за Интер против Лацио.

Од 2:30 натаму. Судијата прво свирна пенал, ама после ВАР виде дека топката прво удри од ногата на Шкринјар, па му заврши во раката.
Џабе, не разбират англиски.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom