Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Во многу различна позиција се Јуве и Реал годинава. Реал без Роналдо и сезона која ја почнаа со презаситени играчи после 3 лш, и сменети 2 тренери до тој момент. Јуве со ист тим од лани, тренер и плус Роналдо кој што беше доведен за да им помогне во намерата да освојат лш. Да беше ланскиот Реал ќе беше друга приказна.[DOUBLEPOST=1555518915][/DOUBLEPOST]
Никој не го спори тоа. Замени го Ајакс со Јуве во твојот пост и пак ќе е точно. Ама лигата холандска колку и да е добра не е сеуште на такво ниво како италијанската во ваква состојба
Јасно ми е за лигата, зборам за првиот тим на Ајакс дека е прејак. Некако им се погодил, мислам дека имаат 5 сегашни и идни супер ѕвезди почнувајќи од голманот и Де Лигхт во одбрана, средината Де Беек и Де Јонг и нападот Нерес и Зијас. Али играта на Тадиќ мислам никој не ја очекуваше, со децава изгледа како идна мега ѕвезда иако има 30 години, ваљда ептен му има легнато стилот.

Нема шанси толку играчи да се погодат. Монако во 2017 год каков тим имаше, a само Мбапе и Бернардо Силва се тоа што се очекуваше. Тогаш имаше коментари дека 5 играчи од Монако ќе бидат топ засилување во било кој тим.

На Aјакс им се погоди сезоната, ама ќе видиме како ќе поминат против екипи како Барселона или Ливерпул или Сити ако помине вечерва.
Реал, Баерн Јувентус не се тоа. Овие последните 0 квалитет во среден ред, а Де Шиљо :pos:

Доста се влечеа цела сезона и покажаа дека имаат проблем со екипи кои сакаат да играат. Аталанта во купот, а и СПАЛ и Џенова во Серија А последно време, а сега и Ајакс.

Нема шанси толку играчи да се погодат. Монако во 2017 год каков тим имаше, a само Мбапе и Бернардо Силва се тоа што се очекуваше. Тогаш имаше коментари дека 5 играчи од Монако ќе бидат топ засилување во било кој тим.
Мбапе, Силва, Менди, Фабињо, Бакајоко.. едино Лемар „пропадна“.

Мбапе, Силва, Менди, Фабињо, Бакајоко.. едино Лемар „пропадна“.
Одлични кариери имаат после Монако Менди и Бакајоко нема што, едниот 56 пати скина лигаменти и стана интернет меме, другиот само интернет меме. Па и Фабињо не е нешто вов, си игра во Пул ама далеку е од она што се Мбапе и Силва за своите екипи.

Одлични кариери имаат после Монако Менди и Бакајоко нема што, едниот 56 пати скина лигаменти и стана интернет меме, другиот само интернет меме. Па и Фабињо не е нешто вов, си игра во Пул ама далеку е од она што се Мбапе и Силва за своите екипи.
Менди кога не е повреден е топ лев бек, тоа што почна често да се повредува во Сити не го прави лош фудбалер. За Бакајоко не ми се ни прави муабет. Јасно ми е дека цела кариера ќе го јаде хејтот заради една лоша сезона во Челзи. Пази сезона кај што сите беа мизерни, дури и еден Азар изгледаше како просечен фудбалер.

Не се лоши, ама не се тоа што се очекуваше, само Мбапе и Бернардо Силва станаа класа. Бакајоко покажува добри игри, ама ќе видиме каде и како ќе продолжи следна сезона.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Менди кога не е повреден е топ лев бек, тоа што почна често да се повредува во Сити не го прави лош фудбалер. За Бакајоко не ми се ни прави муабет. Јасно ми е дека цела кариера ќе го јаде хејтот заради една лоша сезона во Челзи. Пази сезона кај што сите беа мизерни, дури и еден Азар изгледаше како просечен фудбалер.
Не знам со што докажал дека е топ лев бек Менди, јас кога и да го гледам ми изгледа на циркузант и дека секој момент може да ја изгуби топката. За Бакајоко ќе видиме, ама зборевме ДО СЕГА, а ти рече дека од таа генерација на Монако станале Бакајоко, Менди и Фабињо играчишта, а не станаа.

Za nekoj mozes da kazes deka e klasa igrac ako ti spomnat pozicija na igrac i odma ke ti tekne na nego stom pocnes da nabrojuvas. A od toj Monaco samo Mbappe e toj, za Bernardo ke vidime, prva sezona mu e ova da igra na visoko nivo, lani ne vlagase po 15 min ako se sekavate :) Za drugive ne znam ni sto diskutirate, prosecno e se toa. Sledni za vakov muabet ke bidat decava od Ajax za godina dve koga ke se snajdat ili ispogubat vo pogolemi ekipi

Не знам со што докажал дека е топ лев бек Менди, јас кога и да го гледам ми изгледа на циркузант и дека секој момент може да ја изгуби топката. За Бакајоко ќе видиме, ама зборевме ДО СЕГА, а ти рече дека од таа генерација на Монако станале Бакајоко, Менди и Фабињо играчишта, а не станаа.

Фабињо не е станат играчиште али е последен што излезе од тој тим а до ноември немаше ни минута за Ливерпул изиграно. Сега за сега, од тоа што го има покажано на терен е гром али далеку од докажан, треба време за тоа, се слагам.

Искрен малиот [emoji16][emoji16]
0e1b4f0d8b476a35ee5c94073ebb5e8f.jpg

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Искрен малиот [emoji16][emoji16]
0e1b4f0d8b476a35ee5c94073ebb5e8f.jpg

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Kaко беше она со Асамоа и Бепе, операција инфилтратор .... еве ја правата кртица, најдобриот десен бек у свет. :ROFLMAO:

Kaко беше она со Асамоа и Бепе, операција инфилтратор .... еве ја правата кртица, најдобриот десен бек у свет. :ROFLMAO:
Naredna sezona Icardi vtoriot krt... Posle toa moze i Skrinijar da bide infiltrator..

Golemiot master za evropski takmicenja don Karlo so nula sansi vo dvomec so Arsenal :icon_lol: ajde neka projde ovaa sezona i od naredna se nadevam deka Napoli ke si se vratat kade sto pripagaat, timce od 4 do 8 mesto, im ebam toa napatenkovcite.

Golemiot master za evropski takmicenja don Karlo so nula sansi vo dvomec so Arsenal :icon_lol: ajde neka projde ovaa sezona i od naredna se nadevam deka Napoli ke si se vratat kade sto pripagaat, timce od 4 do 8 mesto, im ebam toa napatenkovcite.
Карло со Наполи е многу убав пример како страшен тренер може само кур да свитка со слаб тим.Истово на наполи ќе му се случеше и со гвардиола на клупата.
Играчите се тие...
Едина среќа нивна е што ептен се мртви интер милан и рома,па затоа лагано си фаќаат 2ро место години наназад.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom