Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Milan set to back Higuain?

Затоа ми падна чудно што толку запнале да го носат Дедо Ибра од Америка.

Кориере дела срање.

Игуаин ќе биде одкупен катаљда посто.

Што ќе купат за 37 мил, пошто според кориере ќе го врателе бидејќи со тие пари имале подобри опции.

Па Севиља ќе се искешира 35 мил за Андре Силва, пошто им дал гол на Реал :pos:

На прсти се бројат подобри шпицеви од Игуаин, а милан не може да купи ни еден од нив, посебно не за 37 милиони.

Кориере дела срање.

Игуаин ќе биде одкупен катаљда посто.

Што ќе купат за 37 мил, пошто според кориере ќе го врателе бидејќи со тие пари имале подобри опции.

Па Севиља ќе се искешира 35 мил за Андре Силва, пошто им дал гол на Реал :pos:

На прсти се бројат подобри шпицеви од Игуаин, а милан не може да купи ни еден од нив, посебно не за 37 милиони.
Mnogu raboti na milan im zavisat od dilot sto ke go pravat so UEFA, baska doprva treba da im se izrece nova sankcija, najverojatno paricna kazna.
Isto, i dali ke izborat mesto vo LS ili ne, taka da u edna takva situacija ne bidi 200% siguren deka bi iskesirale 37m evra, u normalni okolnosti da, nema sumja, samo ova moze da gi zakoci.
Mnogu scenarija se vo igra u edna takva situacija so ogled deka ranlivi im se skoro site pozicii u timot, bekovski, sredina, krila, postoi i toa scenario so andre silva, da im go vratat, pa ovie da se obidat pak da go reinkarniraat ... stoznam.
Sjebano e ova so ffp ,samo italijancite ocigledno ne se imuni, cel drug svet e, i milion pizdarii pravat i im pominuvaat. Ja iskreno se nadevam na drakonski kazni za siti i psg, a toa da se desi treba da se napravi i eden pakt na ostanatite golemi klubovi i da se izvrsi golem pritisok. Ili istite pravila ke vazat za site, ili neka prestane da postoi FFP, bidejki nekoi imaat veter u grb, i toa golem, a drugi se tegavat prodavaat najdobri igraci i ne mozat da atakuvaat na golemi iminja.

Гонзало на крајот од сезоната ќе полни 31+год, сега ти размисли подобро дали вреди да се инвестираат 40м за играч кој е на излез од кариерата.
Јас никад на крајот од сезоната не би кеширал толку пари за Игуаин, поготово НЕ ако нема да се пласирате за ЛШ. Со пласман во ЛШ би се предомислил валјда.

План е Ибра да се донесе за 6 месеци и уште една сезона и нема врска тоа со Игуаин. Ќе го откупат освен ако самиот не побара да оди некаде во друг тим, иначе откупот е договорен на две рати.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Гонзало на крајот од сезоната ќе полни 31+год, сега ти размисли подобро дали вреди да се инвестираат 40м за играч кој е на излез од кариерата.
Јас никад на крајот од сезоната не би кеширал толку пари за Игуаин, поготово НЕ ако нема да се пласирате за ЛШ. Со пласман во ЛШ би се предомислил валјда.
Рачунај дека пола од тие пари више ги дадоа за позајмица. Од тој аспект, не вреди да не доплатат уште 20м евра. Има дебелиот уште 2-3 сезони на ниво.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Рачунај дека пола од тие пари више ги дадоа за позајмица. Од тој аспект, не вреди да не доплатат уште 20м евра. Има дебелиот уште 2-3 сезони на ниво.

Да тоа заборавив, најверојатно е пројектиран да го откупат, бидејќи зошто би дале толку пари за позајмицата, 20M ако не се лажам.

Mnogu raboti na milan im zavisat od dilot sto ke go pravat so UEFA, baska doprva treba da im se izrece nova sankcija, najverojatno paricna kazna.
Isto, i dali ke izborat mesto vo LS ili ne, taka da u edna takva situacija ne bidi 200% siguren deka bi iskesirale 37m evra, u normalni okolnosti da, nema sumja, samo ova moze da gi zakoci.
Mnogu scenarija se vo igra u edna takva situacija so ogled deka ranlivi im se skoro site pozicii u timot, bekovski, sredina, krila, postoi i toa scenario so andre silva, da im go vratat, pa ovie da se obidat pak da go reinkarniraat ... stoznam.
Sjebano e ova so ffp ,samo italijancite ocigledno ne se imuni, cel drug svet e, i milion pizdarii pravat i im pominuvaat. Ja iskreno se nadevam na drakonski kazni za siti i psg, a toa da se desi treba da se napravi i eden pakt na ostanatite golemi klubovi i da se izvrsi golem pritisok. Ili istite pravila ke vazat za site, ili neka prestane da postoi FFP, bidejki nekoi imaat veter u grb, i toa golem, a drugi se tegavat prodavaat najdobri igraci i ne mozat da atakuvaat na golemi iminja.

Нормално дека ќе има проблеми со ФФП ама па 18м за позајмица и плус ако не влезат у ЛШ да треба пак да ги удираат сите надежи на Андре Силва или некој ко Калиниќ па нема ич логика.
Според мене сигурно ќе биде откупен Игуаин, а ако им иде добро и плус изборат ЛШ ќе пробаат и Ибра да го задржат уште една сезона, ова секако доколку го земат оваа зима.

Ќе видиме како ќе испадне на крај, има Милан многу повредени ама сепак добро котираме на табела, иам доверба у Леонардо и Малдини дека и зимава ќе донесат уз Пакета уште 2-3 играчи па ќе се иде all-in на ЛШ.

Уз поклопување на коцките и на титула. Hhhhhhhh

Морав бро јбг посилно беше од мене, не ми замеравај. :smirce:

Апсолутно бро, долга е сезоната, мош убодеме некоја титула пролетни шаНпиони.

Људиве у Милан сега се сериозни, не се шарлатани и кловнови ко кинезите и Берлускони и Галијани последните 3-4 години нивни у Милан.

Гонзало не сакаше да иде на позајмици, али му беше даден збор од Леонардо дека ќе биде одкупен и дека тоа го прават само ради ФФП, ја сум сигурен како што кажав дека Гонзало ќе биде одкупен.

Ако не го купат, со кого ќе останат? Со Кутроне, и Ибра ако дојде на 37 године. Не гледам ни кого би купиле за 35 милиони на две рати подобар од Гонзало.

Газдата на Севиља вчера кажа дека Силва ќе биде одкупен и фактички со тие пари ќе се плати Гонзало.

Јас како што знам позајмицата беше 18 милиони + 36 милиони откуп.

Циганиве од шпанија ќе го купат циганчето и ете ги парите за Игуаин. За тие пари не постои подобар напаѓач у свет. Циганчето ќе испадне добар играч али тек за 2-3 сезони а у Милан ќе го нема тој луксус ради Кутроне. Ако треба шитнат уште нешто али неверувам дека ќе го вратат Игуаин.

Не ми се верува циганите да платат 35 мил или ќе бараат на рати или ќе понудат играч. За Бен Једер се пишува овие денови.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom