Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
И шо? Џони ко демек објективен е пошто суди регионална селска лига Југо-запад па мора да потенцира дека е судија и ние немо да ги посматраме неговите аргументи и факти околу судиски одлуки.

Тоа е, апла се гледа игра со рака или црвен картон, не ми треба мене судија да дојде и да ми рече еве ја сум судија и не е црвен или не е пенал. А истиот има свирено и посмешни глупости, гарантирам, пошто не постои таков објективен судија како што сака Џони да се претстави, во нашиве селски лиги.

Ти го кажувам ова пошто и ја играм у слична лига каква што суди Џони и знам што им се дешава на судиите и како судат според правила, најчесто иницирани од домашната екипа. Поготово ако играш у Бутел кај Рањо, братот кажува што и како да се свирне.

Абе те сфаќам што сакаш да кажеш, само мене муабетот ми е дека ни ние не ги знаеме сите правила.
Во врска со Рањо, на тренерот на брат ми му има понудено место утакмица да ги пуштеле 11 вс 11 да се тепаат па кој победи да ги земе трите бода :pos::pos::pos:

Абе те сфаќам што сакаш да кажеш, само мене муабетот ми е дека ни ние не ги знаеме сите правила.
Во врска со Рањо, на тренерот на брат ми му има понудено место утакмица да ги пуштеле 11 вс 11 да се тепаат па кој победи да ги земе трите бода :pos::pos::pos:
deka ne sme eksperti ne sme, ama priznaj deka e glupo ona od ponazad, penal za namerna igra so raka :)))
pa koj igra u 16 vnatre namerno, da ne se zaebaame sea, toa malce zvuci glupo zasto 30242342340 penali se dosudile za nenamerna igra so raka, vsusnost namerno igra nekoj sto go brani golot i svesno glumi golman, samo togas.

Премногу тесно гледате на работите само во еден правец.

Едноставно е. Намерна игра со рака е 100% од случаевите пенал, без разлика на се. Ненамерна игра со рака е пенал само ако исполнува неколку услови и се случува во одредени претпоставени околности, како што ви ги цитираа @Peja989 и @vidooq

deka ne sme eksperti ne sme, ama priznaj deka e glupo ona od ponazad, penal za namerna igra so raka :)))
pa koj igra u 16 vnatre namerno, da ne se zaebaame sea, toa malce zvuci glupo zasto 30242342340 penali se dosudile za nenamerna igra so raka, vsusnost namerno igra nekoj sto go brani golot i svesno glumi golman, samo togas.
Јас се слагам дека звучи глупо и пак ќе напоменам, можеше комотно во таа ситуација за Интер да досуди пенал и никој ама апсолутно никој немаше да вика „ееееееееееееј не беше пенал, не беше намерен удар“ ама ете ја причината зошто не е досуден. Во право си дека 1412312423143223 пенали се досудиле, исто толку и ќе се досудат во иднина.

Ако сакаш пенал исто кој може а и не мора да се досуди, види го пеналот што го направи Ловрен викендов. Дали има контакт и „старт“, има. Дали можеше и да не го свирне? Лаганица можеше да прогледа низ прсти али што би рекла Фрос, ради глупоќа заслужи да му свирнат пенал на имбецилот.

Премногу тесно гледате на работите само во еден правец.

Едноставно е. Намерна игра со рака е 100% од случаевите пенал, без разлика на се. Ненамерна игра со рака е пенал само ако исполнува неколку услови и се случува во одредени претпоставени околности, како што ви ги цитираа @Peja989 и @vidooq
А во случајот на Интер од викендов имаше игра со рака која попречуваше удар кон голот, така да твоите тврдења дека немало основа за пенал и дека исправно досудил судијата паднаа во вода. Повеќе беше отколку што не беше али ајде бидна веќе да не труеме за џабе.

Нека учат цреповиве од Јувентус Букурешт како се прави лого, а притоа никој да не ти лупне тужба за тоа...

pordenone.png

Нека учат цреповиве од Јувентус Букурешт како се прави лого, а притоа никој да не ти лупне тужба за тоа...

pordenone.png

Тачно ! Треба и скудетата да им ги земат ! #pordenonescam #calcopoli2

Џони ок е брат, жити све. Не се понашај како Колина да си, ок е, 60 илјади пати потенцираше дека си судија, како божем Хауард Веб си. Сите ги знаеме фудбалските правила, не мора да не просветлуваш тука.

Оди не свирни ваква игра со рака у Велешта или у Арачиново.

Не бе брат,јас не се фалам со тоа туку се трудам да ви објаснам дека едно е тука да кажваш и да пишуваш од оваа перспектива каде што натпреварите ги гледате на телевизија а друго е кога ти носиш одлуки..јас милион пати сум се нашол во вакви слични ситуации и знаев како да реагирам и се савам повторно во положба на судиите и се трудам да ви објаснам дека не е баш црно-бело како што си пишите тука.

Пак ќе ти пишам..едно е да дробиш и да кажваш приказни..а друго е кога ти самиот носиш одлуки..срамота е ВАР мене како судија да ми кажваат што е црвен или пенал...јас да сум како онај судијата Франфуркт-Баерн не судам повеќе да се резилам и ќе си одам мал фудбал ќе си судам барем рает од паметот ќе бидат и нема да се замарам со нешто што не ме бива.

Него ќе ја тепа Милан Верона за да играме у куп или се спремаат за европска пролет??

Не се научија да играат преку недела и не се научија. браво за порденоне :cuc:

Па и уште ЛШ ќе играле..догодина ако влезат во групите има да цркнат до полусезона....како Милан сега што се ќе бидат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom